Share |

Για το «ΟΧΙ» του 2010

Δημιουγός: Δον Ψυχώτης. (αυτή είναι η σημαία τους)

Στη διακαναλική του συνέντευξη, ο εκπρόσωπος της «Τρόικας, του ΔΝΤ και των τραπεζικών «αγορών», ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού, Γ.Α.Παπανδρέου, με μια θεαματική, όσο και βαρετή κίνηση, άδειασε το σύνολο των κομματικών του υποψηφίων, που, εδώ και μήνες, προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία πως οι εκλογές γίνονται για την αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους της και όχι για το ΔΝΤ. 

Με μια απαράμιλλη πράξη θεσμικής εκτροπής, έριξε το γάντι, λέγοντας πως οι εκλογές δεν είναι για δημάρχους και περιφερειάρχες, αλλά  για το  δίλημμα «ΠΑΣΟΚ ή χάος».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγκαταλείπει στην τύχης τους το σύνολο των υποψηφίων του κόμματος του, για να σώσει τον εαυτό του και την πολιτική του ΔΝΤ και της ολιγαρχικής Ε.Ε. Εν όψει της ραγδαίας και βέβαιης πολιτικής καταβαράθρωσης του κόμματος του, αν συνεχίσει μόνος του τον άδοξο δρόμο, θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές και συγκυβέρνηση, ώστε να μοιραστεί και με άλλους τις ευθύνες της υλοποίησης των πολιτικών του μνημονίου. 

 

Μετά από αυτό, είναι η στιγμή που η αναποφάσιστη και αποδιοργανωμένη κοινωνία πρέπει να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει στο δίλημμα «Ναι ή ΟΧΙ; στο ΔΝΤ, στις αγορές και την τραπεζική ολιγαρχία;».  

Μέχρι και τις ύστατες σφυγμομετρήσεις, ερχόταν πρώτο το «κόμμα» της αποχής, του λευκού και των αναποφάσιστων, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα, κόντρα στο υπάρχον κομματικό σύστημα.   

 

Σε αυτές τις εκλογές, μετά την αυθαίρετη επιλογή του πρωθυπουργού-εκπροσώπου των τραπεζικών αγορών, το μήνυμα πρέπει να πάει προς κάθε κατεύθυνση και να είναι πολύ καθαρό: 

1. Στον πρώτο γύρο, αποχή και λευκά, γιατί αυτό που αυτοαποκαλείται κομματική πολιτική διαιρεί την κοινωνία με ψεύτικα και αδιέξοδα διλλήματα, χωρίς προοπτική και ελπίδα. 

2. Στον δεύτερο γύρο, με την ψήφο μας, να μην υπάρξει ίχνος πράσινου χρώματος στον τηλεοπτικό χάρτη των εκλογών. Μαύρο σε κάθε τι πράσινο των Παπανδρέου. 

 

H αποχή του πρώτου γύρου και η καταψήφιση του ΔΝΤ στον δεύτερο είναι δύο πράξεις με ένα μήνυμα,  ολοκληρωμένο και ξεκάθαρο: 

- Το κομματικό σκηνικό δεν είναι αυτό που θέλουμε. Δεν ψηφίζουμε αυτό που είστε. Δεν είστε αυτό που χρειάζεται η πατρίδα. 

- Δεν είμαστε πειραματόζωα της διεθνούς πολιτικής και οικονομικής τοκογλυφίας. Η σιωπή μας δεν είναι υποταγή. Είναι σκέψη, περισυλλογή και αναζήτηση, μπροστά σε προτάσεις που δεν δίνουν λύση. 

- Δεν ψηφίζουμε την ανθρωπιστική καταστροφή, που έχει επιβάλλει η διεθνής των τραπεζιτών στους ανθρώπους της πατρίδας μας και του κόσμου όλου.

- Δεν θέλουμε από τα 110 δις, νέα ενυπόθηκα δάνεια, τα 73 δις να πάνε στους «πολύ μεγάλους για να πτωχεύσουν» τραπεζίτες. 

- Λέμε όχι στις αδιέξοδες θυσίες, για να πληρωθεί η διεθνής τοκογλυφία και να διασωθεί η εγχώρια διαφθορά. Είμαστε πάρα πολλοί για να πτωχεύσουμε. 

- Δεν χρωστάμε. Είτε σαν ιδιώτες, είτε σαν χώρα δεν χρωστάμε, γιατί το χρέος είναι προϊόν απάτης και της μυστικής παραχώρησης του χρήματος και της οικονομικής εξουσίας στους επίσημους τοκογλύφους του κόσμου, χωρίς δική μας εξουσιοδότηση. 

 

Αποχή στον πρώτο γύρο, γιατί κανείς σας δεν μας κάνει. Τίποτα πράσινο στο δεύτερο γύρο, για να περάσει το δικό μας ΟΧΙ, σε όλο τον κόσμο. 

Εξαιρούνται οι αυτόνομες κινήσεις κι εκείνοι οι ελεύθεροι υποψήφιοι, που δεν έχουν κάποια σχέση με τη διαφθορά και δεν έχουν συμμετάσχει, με πράξεις ή παραλείψεις, στην καταβαράθρωση της χώρας και των ανθρώπων της. 

 

 

 

Στις εκλογές το μήνυμα το στέλνουν οι πολίτες και όχι οι πρωθυπουργοί. Με τη στάση μας σε πρώτο και δεύτερο γύρο, στέλνουμε το πολλαπλό και ξεκάθαρο μήνυμα μας:

- Δεν σας ψηφίζουμε, γιατί δεν έχετε λύσεις και προτάσεις, που να υπερασπίζονται την κοινωνία και να συγκρούονται, ουσιαστικά και αποτελεσματικά, με την τοκογλυφική διεθνή των αγορών. 

- Σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει «θετική» ψήφος. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και δεν είμαστε σίγουροι για το που θέλετε να μας πάτε και αν μπορείτε να το κάνετε. Στον δεύτερο γύρο, σας ψηφίζουμε, όχι γιατί είστε οι «καταλληλότεροι» να διοικήσετε, αλλά γιατί πρέπει να καταψηφίσουμε τον επίσημο αντιπρόσωπο των τραπεζιτών, καθώς  και τους υποστηρικτές του, σε όλη την Ελλάδα. Και θά ‘ρθει η σειρά σας, αν κάμετε τα ίδια. 

- Ψηφίζουμε και απέχουμε, με γνώση και σχέδιο, για να στείλουμε προς την παγκόσμια κοινότητα πως:

• οι έλληνες αντιστέκονται,

• δεν είμαστε παθητικοί και υποταγμένοι αποδέκτες των καταστροφικών εντολών, 

• το μαύρισμα του ΠΑΣΟΚ, είναι ένα μεγάλο όχι στα σκοτεινά σχέδια για την οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική εξαθλίωση μας, που έχουν σαν μοναδικό σκοπό να πάρουν οι τοκογλύφοι τους καρπούς της εργασίας μας και την δημόσια και ιδιωτική περιουσία, για μια μπουκιά ψωμί. 

- Απέχουμε και ψηφίζουμε για να πάει ένα σαφές μήνυμα προς κάθε επόμενο κυβερνήτη ή συγκυβερνήτη, πως οι πολιτικές που ζούμε δεν είναι ανεκτές, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον και δεν μπορούν να επαναληφθούν, εν μέρει ή στο σύνολο τους, από οποιονδήποτε άλλο. 

 

Αυτά τα λίγα μπορούμε να κάνουμε, ως ότου φτιάξουμε τους δικούς μας θεσμούς, τα δικά μεγάλα κινήματα, τη δική μας δημοκρατία. Χωρίς πάτρωνες, τοκογλύφους και πολιτικούς υπηρέτες μιας ολιγοπρόσωπης διεθνούς και ντόπιας ολιγαρχίας. 

Ως την απελευθέρωση της χώρας από την οικονομική κατοχή. 

Για τη μεγάλη ενότητα των πολιτών, όχι απλά «ενάντια στο ΔΝΤ, την Τρόικα ή το μνημόνιο», αλλά για την αληθινή δημοκρατία και ενάντια στους τραπεζίτες και τις ολιγαρχικές συμβάσεις και θεσμούς που παράγουν το χρέος και εξαθλιώνουν τους ανθρώπους, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. 

 

Ο καθένας μας, ας αναλογιστεί  τι θα σημαίνει για τον ίδιο, για την Ελλάδα, για τον κόσμο και τις διεθνείς πολιτικές διεργασίες, όταν θα αναμεταδίδεται σε όλο τον κόσμο η συντριβή των διεθνών τραπεζοκρατικών επιλογών και των τοπικών πολιτικών εντολοδόχων τους.   

 

ΥΓ: Φίλοι του ΠΑΣΟΚ, γνωστοί και άγνωστοι σε μας, υποψήφιοι, σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, συγνώμη. Να τα βάλετε με τον αρχηγό σας και το κόμμα, που ακόμα επιλέγετε να στηρίζετε, παρά τις καταστροφικές επιλογές του.  O αρχηγός σας μετέτρεψε σε δημοψήφισμα τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Κι εμείς απαντούμε. Η ψήφος μας είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ και δεν είναι ναι σε τίποτα και για κανέναν. Kι έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η ψήφος θα πάει σε κάτι που πολλές φορές θα είναι για τα σκουπίδια. 

 ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 

 ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

(είμαστε πολίτες που είχαμε αποφασίσει να πάμε εκδρομή, πριν την διακαναλική συνέντευξη του εκτελούντος χρέη πρωθυπουργού)