Share |

Η δικαιοσύνη του σωρού

Την δικαιοσύνη είχε στο μυαλό του ο Παπακωνσταντίνου όταν αποφάσισε το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο.

Το δήλωσε εξάλλου ο ίδιος. Να αρθούν οι αδικίες είπε.

Συμφωνώ και επαυξάνω. Είναι πράγματι άδικο ένας υπάλληλος να παίρνει 2500 ευρώ και ο άλλος 1200. Θα παίρνουν όλοι 1200 να έρθει η δικαιοσύνη.

Επίσης είναι άδικο κάποιος να παίρνει 1200 ευρώ όταν στον ιδιωτικό τομέα εφαρμόζεται ο μισθός των 592 ευρώ. Οπότε για να «βαθύνουμε» (πασοκική διάλεχτος) την δικαιοσύνη όλοι θα παίρνουν 592 ευρώ μισθό.

Όμως η αδικία συνεχίζεται. Δεν γίνεται να έχουμε πολίτες δύο ταχυτήτων στην ποιότητα ζωής. Όταν το ταμείο ανεργίας είναι 440 ευρώ θα πρέπει και ο μισθός να είναι ίδιος. Το δίκαιο είναι ο μισθός και το επίδομα ανεργίας να είναι 440 ευρώ.

Βέβαια λόγω τρόικας θα πρέπει να μειώσουμε το επίδομα ανεργίας στα 300 ευρώ. Οπότε και ο μισθός θα πρέπει να είναι ανάλογος.

Για ακόμα περισσότερη δικαιοσύνη θα πρέπει να δούμε και τις άλλες κατηγορίες πολιτών. Όπως για παράδειγμα οι άποροι.

Σε μία ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία που πορεύεται με τα ιδανικά του σοσιαλισμού το δίκαιο είναι οι εργαζόμενοι να μην αμείβονται. Για να υπάρχει ισότητα με τους άπορους.

Οπότε πάπαλα μισθοί. Με μία και μοναδική εξαίρεση (που μπορεί να γίνουν και δύο). Οι άνθρωποι που έχουν αφιερώσει την ζωή τους για να μας σώσουν (οι πολιτικοί δηλαδή) θα πρέπει να αμείβονται πλουσιοπάροχα.

Ώστε να συνηθίσουν στον πλούτο και μην πάθουν τίποτα ψυχολογικό όταν θα τσεπώσουν το πακετάκι με τις μίζες.

Στην Κερατέα γίνεται χαμός. Την μία μέρα τα ΜΑΤ μαζεύουν τα μπάζα, την άλλη οι κάτοικοι βάζουν άλλα.

Η αλήθεια είναι ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν την εξέγερση να ξεκινήσει από εκεί.

Και η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα δίλλημα. Να υποχωρήσει διακριτικά (μπας και δεν την πάρουμε χαμπάρι) για να μην γίνει καμιά στραβή και μετά δεν θα μπορεί να μαζέψει το πράγμα ή να επιμείνει μέχρι να περάσει το δικό της για να σπάσει τον τσαμπουκά και σε άλλους που θα σκεφτούν να δράσουν;

Και αν κάτσει η στραβή; Και αν δεν περάσει το δικό της;

Τον Σόρος συνάντησε ο Γιωργάκης. Να θεωρήσουμε τελειωμένη την υπόθεση του ξεπουλήματος της Ελλάδας;

Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι λένε ότι πλέον δεν πολυκαίγονται για το αν θα πάει σε κούρεμα του χρέους η Ελλάδα. Οι τράπεζες τους έχουν πλέον προετοιμαστεί.

Εξάλλου το κούρεμα είναι αναπόφευκτο αν μπούμε στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης. Χρόνο ήθελαν για να καλύψουν τα νώτα τους.

Και ύφεση στην Ελλάδα για να μπορέσουν να αγοράσουν κοψοχρονιά.
Τα πέτυχαν και τα δυο.

Πρόταση έχει κάνει ο Αντώνης ο Σφουγγαράκης για πόθεν έσχες όλων των υπουργών από το 1974 και μετά.

Συγγνώμη, αλλά οι πολιτικοί δεν κάνουν κάθε χρόνο δήλωση «Πόθεν Έσχες» και την ελέγχει η βουλή;

Μαϊμού ιστορία είναι αυτή; Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια οι πολιτικοί μας δούλευαν; Μας έλεγαν ψέματα και αλληλοκαλύπτονταν;

Με δυο λόγια είχαν πατήσει τον όρκο τους; Είχαν δηλαδή σχηματίσει μια μαφιόζικη ομάδα και λειτουργούσαν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος;

Όλοι όσοι μέχρι τώρα ήταν βουλευτές, υφυπουργοί, υπουργοί και πρωθυπουργοί ήταν ένοχοι και συνένοχοι για όλη αυτήν την κοροϊδία και την απιστία;

Χμ! Και τώρα θέλουν να μας σώσουν;

Σε τι κόσμο έχουμε φέρει τα παιδιά μας Νίκο!

Μικρός Φωκίων