Share |

Για την Κύπρο

Είναι αργά τη νύχτα, έχω τελειώσει τις δουλειές μου και διαβάζω για την Κύπρο. Πραγματικά, είναι αδύνατον να βγάλω κάποιο συμπέρασμα από όλα αυτά που διαβάζω. Δεν ξέρω τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέματα. Πρόκειται για την απόλυτη σύγχυση. Για εμένα τουλάχιστον.

Είναι προφανές πως η προπαγάνδα κάνει πάρτι αυτές τις ημέρες.

Αναλύσεις επί αναλύσεων, επιστολές, κόντρα επιστολές, φωνές, ουρλιαχτά, προδότες, πατριώτες, έχει χαθεί η μπάλα.

Ρώσοι, Γερμανοί, η Τρόικα, τραπεζίτες, ολιγάρχες, καλές και κακές τράπεζες, καταθέσεις, κοιτάσματα, υδρογονάνθρακες και μέσα σε όλα αυτά η Κύπρος.

Να πω «η Κύπρος μας»; Μήπως είναι λαϊκισμός; Μήπως είναι εθνικισμός; Μήπως δεν πρέπει; Μήπως θα με μαλώσουν τα παλικάρια που είναι στο payroll των Βγενόπουλων και προσποιούνται τους δημοσιογράφους και τους πνευματικούς ανθρώπους που δίνουν συμβουλές στην πλέμπα;

Ρε άι στο διάολο ζώα!

Η Κύπρος μας λοιπόν.

Ένα πράγμα που σκέφτομαι είναι πως, αν οι Ελλαδίτες δεν είχαν γονατίσει, τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά σήμερα για την Κύπρο.

Βέβαια, έχουμε τεράστια ευθύνη για τη σημερινή μας κατάντια. Μας δόθηκαν πολλές ευκαιρίες τα τελευταία τρία χρόνια. Αποδειχτήκαμε λίγοι. Και παρτάκηδες.

Δεν με παρηγορεί το γεγονός πως και οι Κύπριοι δεν ευτύχησαν ιδιαίτερα με τους πολιτικούς τους ηγέτες. Μακάρι να είχαν επιλέξει πιο άξιους. Θα τους ήταν πολύ χρήσιμοι σήμερα.

Έχω την εντύπωση πως αμφότεροι ψηφίζουμε όλους τους ξεπουλημένους. Και κοιμόμασταν όρθιοι.

Δεν πρόκειται για τις τράπεζες. Το κόλπο είναι για να πατήσουν γερά στην Κύπρο με τις εταιρείες τους . Γερμανοί, Ρώσοι, Αμερικανοί; Όλοι μαζί; Ξέρουμε πως αυτό είναι το σχέδιο. Μαζί με την παράδοση των κατεχόμενων στην Τουρκία.

Δεν έχω καμιά συμβουλή να δώσω στους Κύπριους, αν και το φτωχό μυαλό μου λέει πως πρέπει η Κύπρος –όπως και η Ελλάδα- να βγει από το ευρώ.

Αυτές τις ημέρες, θα ήθελα να ήμουν πιο δυνατός. Θα ήθελα να είμαι ο Σούπερμαν. Ή ο Ωνάσης. Για να μπορέσω να τους βοηθήσω.

Τόσοι Έλληνες «εθνικοί ευεργέτες» και «πατριώτες», κανείς δεν έκανε μια κίνηση για την Κύπρο. Σκυλιά που περιμένουν το κομμάτι τους. Και πολλοί απ’ αυτούς έχουν ευθύνη για την χρεοκοπία της Κύπρου. Και της Ελλάδας.

Χωρίς γεωπολιτικές αναλύσεις, χωρίς «λογικές» σκέψεις και επιχειρήματα, αλλά μόνο με το συναίσθημα και με το στομάχι, εγώ είμαι με τους Κύπριους.

Όχι με τον Αναστασιάδη, ούτε με τον Χριστόφια. Με τους Κύπριους.

Είμαι με τους Κύπριους ολόκληρος. Από την κορυφή ως τα νύχια.

Έτσι, για την αλητεία.

Και για την πατρίδα.

Που την ξεσκίσαμε.

 

 

Πιτσιρίκος

(για την ώρα, έμειναν με την όρεξη)

 

(στη δεύτερη εικόνα, ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ  "έγραψε")

 

 

Σχόλια

Υπάρχει και το Plan C!!! Τα βασικά σημεία του Plan "C" είναι τα εξής:

"-Η Βουλή διακηρύσσει τον πρόθεση εξόδου από την ευρωζώνη, καθώς εντός της ευρωζώνης είναι αδύνατον να παραμείνει χωρίς επιπλέον κεφάλαια για τις τράπεζες η χώρα και αυτά μπορούν να παρασχεθούν μόνο με εξωτερικό δανεισμό από τρίτη χώρα κάτι που απαγορεύει τώρα το Eurogroup και ειδικά η Γερμανία. Θα αναζητηθούν κεφάλαια ακόμα και από τις ΗΠΑ, από την Ρωσία, φυσικά, από την Κίνα, από την ομάδα των BRICS κλπ.

-Την Τρίτη ή την Τετάρτη ανοίγουν οι τράπεζες με πλαφόν αναλήψεων. Έτσι οι αλλιώς οι μεγάλοι Ρώσοι κεφαλαιούχοι (βασικά εταιρείες που είχενι εισηγμένες στο ρωσικό χρηματιστήριο και όχι ολιγάρχες ή "μαφιόζοι" που γράφουν οι ασχετοι με το θέμα) δεν θα τραβήξουν τα χρήματά τους κατόπιν συννεννόησης με την Μόσχα.

-Λαμβάνεται το απαραίτητο δάνειο. Βασικά το μυστικό είναι ότι δεν χρειάζονται 16 ή 17 δσ που λέει η ΕΕ, αλλά περί τα 5 δισ. ευρώ για να κλείσουν οι επισφάλειες. Σίγουρα θα υπάρξουν και διορθωτικές κινήσεις στο τραπεζικό σύστημα, χωρίς όμως να θιγούν καταθέσεις και θέσεις εργασίας.

- Ξεκινά αμέσως η εκτύπωση νέου εθνικού νομίσματος. Υπολογίζεται ότι εντός των επόμενων 20 ημερών θα καταστεί δυνατός ο εφοδιασμός των τραπεζών με αρκετές ποσότητες.

-Οι τραπεζικές καταθέσεις ξένων και Κυπρίων δεν κινδυνεύουν και δεν αλλάζει φυσικά το νόμισμά των καταθέσεων. Μετά την παρέλευση ενός μηνός ανοίγει και πάλι το τραπεζικό σύστημα και εκεί θα γίνει το crash-test, αλλά υπό τελείως διαφορετικες προϋποθέσεις."

Σχόλιο δικό μου.
Εάν πραγματικά ισχύει το plan C, αποτελεί μια κάποια λύση μακροπρόθεσμα για την Κύπρο, αλλά πολλά εξαρτώνται από τις πηγές που θα αντληθούν τα απαραίτητα κεφάλαια των 5,5 δις και εδώ διαφωνώ με τις όποιες δημοσιεύσεις περι πηγής ρωσικών κεφαλαίων, καθώς η Ρωσία παίζει επίσης ένα πολύ επικίνδυνο παιγνίδι εναντίων ενός "καμμένου" 'εθνους, με απώτερο στόχο την απόλυτη εξάρτηση της Κύπρου, σε μια μορφή απόλυτου αποικιοκρατικού χαρακτήρα. Οι κύπριοι το γνωρίζουν καλά αυτό το παιγνίδι και σίγουρα δεν επιθυμούν αποφεύγοντας, με τις όποιες συνέπειες, την γκιλοτίνα της Γερμανίας, να βρεθούν σε αντίστοιχη Ρωσική. Για το σήμερα όμως και βραχυπρόθεσμα οι επόμενοι μήνες ή χρόνος θα είναι εφιαλτικά τραγικές οι στιγμές που θα κληθεί ο Κυπριακός λαός να βιώσει. Οι ακυρώσεις του συνόλου σχεδόν των πτήσεων τσάρτερς για εφέτος, με τελικό προορισμό την Κύπρο, προδικάζει το εφιαλτικό σενάριο που θα ζήσουν οι Κύπριοι αυτή την τουριστική σεζόν, αφού γνωστό σε όλους είναι ότι ο βασικός πυλώνας της Κυπριακής οικονομίας είναι ο τουρισμός. Και αυτό είναι γεγονός, που δεν έχει να κάνει πλέον με όποιο plan αποφασίσει η Κύπρος να καταθέσει ή να επιβληθεί από την ΕΕ. Η φετινή χρονιά χαθηκε έτσι κι αλλιώς!

Όπως είδες, δεν υπάρχει plan C.