Share |

Ε. Βενιζέλος: Ο ισχυρός άντρας της επόμενης μέρας;

του Πέτρου Αργυρίου

Σήμερα το DefenceNetπαρουσιάζει μια είδηση που μας προϊδεάζει για το ποια μορφή θα πάρουν οι εξελίξεις στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα λοιπόν με το DefenceNet:

 

Ε. Βενιζέλος: Ο ισχυρός άντρας της επόμενης μέρας;

Του Πέτρου Αργυρίου (περισσότερα για το συγγραφέα και το έργο στο http://agriazwa.blogspot.com)

 

 

“«Μυστικός δείπνος» με κεντρικό προσκεκλημένο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και συνδαιτημόνες τους κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες που πρόσκεινται στον αμερικανικό παράγοντα βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Χαρακτηριστικό είναι ότι το γεύμα έχει διοργανωθεί μακριά από τα «αδιάκριτα» μάτια σε έναν από τους ορόφους του ξενοδοχείου και με μεγάλα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην εισχωρήσει στα άδυτα του «μυστικού δείπνου» κανένας ανεπιθύμητος.

Φυσικά δεν έχει κληθεί κανένας εκπρόσωποςΜΜΕ...

Φαίνεται ότι ο Ε.Βενιζέλος οργανώνεται πλέον για την «επόμενη ημέρα» στο ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση και βέβαια, όπως κάθε Έλληνας πολιτικός που θέλει να έχει βιώσιμες φιλοδοξίες-πόσο μάλλον αυτός που πρέπει να διορθώσει και τα λάθη του παρελθόντος-πρέπει να καταθέσει τα «διαπιστευτήριά» του στις ΗΠΑ ή εν πάση περιπτώσει πρέπει να έχει αγαθές σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα.

Άλλωστε η ισχύς των ΗΠΑ στην Ελλάδα δεν είναι άμεσα οικονομική, όπως π.χ. της Γερμανίας,αφού οι περισσότερες εταιρείες τους έχουν αποχωρήσει στα «πέτρινα» χρόνια των απο-επενδύσεων, αλλά οι άνθρωποι με τους οποίους συναντάται σήμερα ο υπουργός είναι «το μακρύ χέρι» των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Καλεσμένοι στο γεύμα από τους διοργανωτές περί τους 50 επιχειρηματίες των οποίων οι περιουσίες φτάνουν το μισό … ΑΕΠ της χώρας. Ο Ε.Βενιζέλος πρόκειται να τους παρουσιάσει την ευρύτερη πολιτική του πλατφόρμα, όπως και ειδικότερα θέματα που αφορούν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως το νέο νόμο περί προμηθειών κλπ.

Εν συνεχεία θα απαντήσει στις ερωτήσειςτων συνδαιτημόνων του, τόσο για το πώς βλέπει το μέλλον της χώρας, όσο και για τις προτάσεις του σε μία σειρά πολιτικών και αμυντικών θεμάτων.Ειδικά σε ότι αφορά τα τελευταία οι ΗΠΑ έχουν μεγάλο ενδιαφέρον όχι απλά να αυξήσουν την παρουσία τους, αλλά και να μειώσουν την αντίστοιχη των ανταγωνιστώντουςΓάλλων, Ρώσων, Γερμανών κλπ.»

(Η είδηση αναπαράγεται αυτούσια από το DefenceNet)[1]

Ο Ε. Βενιζέλος ποτέ δεν έκρυψε τις αρχηγικές του βλέψεις. Με αυτήν την έννοια, αυτή η προπαρασκευή και ζύμωση με τον αμερικανικό παράγοντα κάτω από τέτοια μυστικότητα και με τόσο μεγάλα μέτρα ασφαλείας μπορεί να εκληφθεί ως επίδειξη ισχύος, πιστοποίηση ικανότητας και δήλωση προθυμίας από τον κ. Βενιζέλο προς τον αμερικανικό παράγοντα…

Αυτή η κίνηση ίσως είναι αρκετή για να δώσει στο Βενιζέλο προβάδισμα στον αγώνα διαδοχής.

Τον ποιον; Μα τι λέω; Δεν είναι ο Παπανδρέου ο ισχυρός άντρας; Δεν έχει αποκλείσει ο Πάγκαλος το ενδεχόμενο εκλογών;

Σίγουρα. Και η Χαλιμά ήταν στην πραγματικότητα ανταποκρίτρια του AlJazeera.

Το χω γράψει ήδη δεκάδες φορές.

Ο Παπανδρέου κοντεύει να εκπληρώσει το ρόλο του και άρα και να εξαντλήσει και τη χρησιμότητά του. Αφού πέρασε ανθρωποφάγες πολιτικές, μόνο τώρα να περάσει μέχρι την άνοιξη μια αιφνιδιαστική δεσμίδα ανθρωποκτόνων μέτρων, να προκηρύξει εκλογές με πρόφαση θέμα λαϊκής εμπιστοσύνης, τις οποίες και έχει κάθε πρόθεση να χάσει. Και ενώ η διακυβέρνηση θα παραδοθεί σε μια κυβέρνηση συνασπισμού με υποψήφιους συνεργούς ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ντόρα και ΛΑΟΣ, μια κυβέρνηση «εθνικής Σωτηρίας», μια κυβέρνηση ψυχοπομπό που θα συνοδεύσει πετυχημένα την Ελληνική κοινωνία μέχρι το κοινωνικό χάος του ερχόμενου φθινοπώρου, ο Παπανδρέου θα μπορεί να σκέφτεται το λαμπρό μέλλον που τον περιμένει στον παράδεισο των «καλών παιδιών» της Ελίτ, τους Διεθνείς Οργανισμούς. Μαύρη πέτρα θα ρίξει πίσω του… Αν προλάβει.

Φυσικά, αυτή μου η εκτίμηση θα μπορούσε να αποδειχτεί λάθος και να υποχρεωθώ να απολογηθώ. Ίσως, από ευθιξία να υποχρεωθώ να σταματήσω την ανάλυση για κάμποσα χρόνια. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχω υποχρεωθεί να απολογηθώ για καμία από τις εκτιμήσεις μου.

Κύριε Παπανδρέου, εκπλήξτε με. Σπάστε στα μούτρα μου το αλφάδι των εκτιμήσεων μου…

Άντε να δούμε αν η πένα είναι ισχυρότερη και από το ΔΝΤ

(ευχαριστώ τον αναλυτή Ιωάννη Μιχαλέτο που μου υπέδειξε την είδηση)

 

ΠΗΓΗ: Άγρια Ζώα

ΣΚΙΤΣΟ: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ