Share |

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Πολιτική και δημοσιογραφία του φραγκοδίφραγκου

Το παρόν κείμενο δεν αφορά μόνο την Κεφαλονιά. Είναι ο τρόπος, που ασκείται η πολιτική σε όλη την Ελλάδα. Απλώς, ζω εδώ, για αυτά ξέρω και γι' αυτά μιλώ. (Το θέμα μου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τα αιολικά πάρκα).

====

Σε κάποια στιγμή, δήλωσα ευθαρσώς τη διαφωνία μου με την εκκαθάριση των παλιών υποψήφιων της ΝΔ (Κι ας μη με ενδιαφέρουν τα κομματικά παιχνίδια. Και άκουσα τα σχολιανά μου. Πάνε 50 χρόνια, που ακούω τέτοια και δεν πτοήθηκα).

  • Αν εκκαθαρίστηκαν οι προηγούμενοι υποψήφιοι από το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ, "επειδή δεν ψήφισαν τους κομματικούς στην περιφέρεια ή στο δήμο", γιατί στην περιφέρεια προβιβάστηκαν εκείνοι ή εκείνος, που επίσης δεν ψήφισε τους κομματικούς στον δήμο; Άλλο η αλήθεια και άλλο οι προσχηματικές δικαιολογίες.

Όσοι ενδιαφέρεστε, ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Αν δεν τις βρείτε μόνοι σας, δεν έχει αξία η δική μου γνώμη.

Στην πολιτική, για να εξάγουμε ορθά συμπεράσματα, πρέπει να ξέρουμε τις διαδρομές του χρήματος. Γιατί πολιτική και εκλογές χωρίς χρήμα δεν γίνονται. Οι ψηφοφόροι είναι το διακοσμητικό στοιχείο.

Τι έπαθε ξαφνικά ο "υπεύθυνος τύπου" του Επιμελητήριου και προσωπικά του προέδρου του και επιτίθεται στο ίδιο πρόσωπο και για τους ίδιους λόγους, που επιτέθηκε και ο Θόδωρας του Συριζα προεκλογικά; (στην Βικτωρία Αλεξανδράτου);
Οι υπόλοιποι κομματικοί της ΝΔ τα έχουν όλα καλά καμωμένα; Από όλους τους πολιτευτές της ΝΔ, από όλη τη ΝΔ στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, έναν συριζαίο κι έναν πασόκο ενόχλησε το ίδιο πρόσωπο;
Κι έκαμαν επίθεση μόνο και μόνο για την επαγγελματική της ιδιότητα, την οποία ασκεί σε κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας; (Πρόκειται για τη μόνη γυναίκα επιχειρηματία στον χώρο των αιολικών πάρκων).
Πού βρήκαν στοιχεία και εφημερίδες παρελθόντων ετών, για να στοιχειοθετήσουν επαγγελματικής φύσεως κατηγορίες, τόσο ο συριζαίος Θόδωρος, όσο και ο τωρινός πασόκος κατήγορος; Σαν έτοιμοι από καιρό, μπήκαν στον κόπο να βρουν στοιχεία, για μία υποψήφια, που αυτή κι εμείς μάθαμε ότι θα είναι υποψήφια 19 μέρες πριν από τις εκλογές; Τόσος ζήλος, Θόδωρε και λοιποί, για μια υποψήφια, που δεν είχε καμία πιθανότητα να εκλεγεί;

Μήπως, τους μάραναν τα αιολικά πάρκα, που ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και Συριζα στηρίζουν;

Στηρίζουν τον θεσμό των ανεμογεννητριών και την κλιματική "αλλαγή", αλλά μέχρι τώρα, δύο πολιτευτές, ένας της ΝΔ και ένας του Σύριζα , καταλογίζουν ευθύνες στις ανεμογεννήτριες για τις πλημμύρες στην Πύλαρο. Και εστιάζουν σε αυτό,
Α) για να καλύψουν το γεγονός ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ
Β) για να καλύψουν ότι ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ.
και Γ) αποκρύπτουν ότι εκκρεμούν δικαστήρια για το θέμα και ότι έχουν γίνει πραγματογνωμοσύνες, που λένε άλλα, για το τι και ποιος φταίει.

"Λαϊκισμός"; Ή μήπως παριστάνουμε τους Πασόκους, ενώ ψηφίζουμε όσους μας αρέσουν από τη ΝΔ; Τώρα που έχει το πάνω χέρι και "αύριο βλέπουμε";
Πασόκοι, Νεοδημοκράτες και Συριζαίοι, ψαχτείτε. Τα κόμματα δεν είναι ιδέες. Είναι άνθρωποι.

ΟΛΑ τα κόμματα υπηρετούν τα αφεντικά του χρήματος. Όσοι ψηφοφόροι δεν το έχουν καταλάβει, είναι καιρός να το καταλάβουν και να αρχίσουν να βλέπουν την οικονομική και κομματική διαπλοκή, όπως αυτή ξετυλίγεται σε κάθε μικρόκοσμο αυτής της χώρας. Ας μην βλέπουμε μόνο τηλεόραση. .
Εμένα, πάντως, το ίδιο μου κάνει και τη γνώμη μου την έχω πει από καιρό: Ή πράκτορες ή αφελείς, όσοι στοιχίζονται πίσω από κόμματα.

 

Ζητούνται, πάντα, άνθρωποι με ήθος. Χωρίς αυτό είναι άχρηστες και επικίνδυνες οι ικανότητες και οι γνώσεις.

(Στους μικρούς τόπους, υπογραφή δεν χρειάζεται).

---

Στην εικόνα, ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ.

Κι όπως λέει ο φίλος μας, μην "αγαπάτε ακαταλλήλους".

Μην μπερδεύετε τις θείες εντολές.