Share |

Οι πολίτες φτιάχνουν ομελέτα

Γύρισα επιτέλους. Μετά από τόσες μέρες μακριά ζώντας την ζωή ενός εισοδηματία χωρίς εισοδήματα είμαι πάλι εδώ.

Ομολογώ ότι η εικόνα των ανθρώπων που ζουν στα χωριά είναι διαφορετική από αυτήν που βιώνουμε εμείς που κατοικούμε στην Αθήνα.

Ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής της χώρας. Ίσως επειδή εκεί έχουν δικό τους σπίτι χωρίς να το χρωστάνε στις τράπεζες, έχουν τον κήπο τους, τις κοτούλες τους, τα προβατάκια τους…

Τέλος πάντων. Η ουσία είναι ότι η χώρα μας ζει την πρώτη της επέτειο από την άφιξη της τροϊκανής κυβέρνησης και όλα βαίνουν καλώς.

Ήδη βρισκόμαστε στα τελευταία δύσκολα στάδια και από το φθινόπωρο θα δούμε την ανάπτυξη να κάνει άλματα. Στο τέλος της χρονιάς θα βγούμε ξανά στις αγορές, αφού η κυβέρνηση τήρησε και τηρεί με ευλάβεια το μνημόνιο.

Και από τις αρχές του επόμενου έτους οι πολίτες θα απολαμβάνουν τα αποτελέσματα των θυσιών που έκαναν για να σώσουν την χώρα από την πτώχευση.

Η τρόικα πρόσφερε σημαντικό έργο στην χώρα και ως θαύματος άλλαξαν τα πάντα στην χώρα. Κανείς πια δεν κλέβει, όλοι συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητες τους και οι πολιτικοί πλέον εκφράζουν τον λαό και όχι την τσέπη τους και τους κολλητούς ψηφοφόρους τους.

Μάλιστα η κυβέρνηση έδειξε και το δίκαιο αλλά αυστηρό πρόσωπο της προς αυτούς που έχουν κατακλέψει την χώρα.

Θα γίνουν λοιπόν έλεγχοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς και αν το ποσό της κατάθεσης δεν δικαιολογείται από τις φορολογικές δηλώσεις τότε θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς της τιμωρίας.

Όχι δεν θα γίνει κατάσχεση στα αδήλωτα ή κλεμμένα χρήματα. Θα γίνει κάτι που θα πονέσει περισσότερο.

Η φορολόγηση των τόκων αυτών των καταθέσεων θα είναι της τάξης του 45%!

Και εκεί που ήμουν έτοιμος να κάνω την λαμογιά μου και να βάλω στην άκρη 1-2 εκατομμύρια έρχεται αυτό το νομοσχέδιο και μου κόβει τα πόδια.

Τι να τα κάνεις αυτά τα λεφτά αν σου φορολογούν έτσι αλύπητα τους τόκους;

Πως θα καταφέρουν να ζήσουν όλοι αυτοί που με κόπο έκλεβαν όλα αυτά τα χρόνια; Τέτοια σκληρότητα από την κυβέρνηση δεν την περίμενα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (θα πω και για αυτήν την ανάπτυξη) είχε την χαρά να γίνεται πράξη η θεωρία των πολιτικών πως «αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα».

Έτσι είδε τους Κρητικούς να ετοιμάζονται για μια μεγάλη ομελέτα και επειδή ήταν αυτός μπροστά άρχισαν να σπάνε τα αυγά πάνω του.

Μην το δείτε ως αποδοκιμασία. Τυχαίο γεγονός ήταν. Αν τα αυγά συνδυαστούν και με τις ντομάτες και τα γιαούρτια έχουμε στην πράξη το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση του ονείρου του Γιωργάκη για την μεσογειακή διατροφή.

Κατά τα άλλα αυτόν τον καιρό είχαμε και τα γαλάζια καυγαδάκια εντός και εκτός της πολυκατοικίας.

Από το έγκλημα της απογραφής των Κωστάκη – Αλογοσκούφη (οι ίδιοι οι γαλάζιοι το λένε πλέον) μέχρι τον νονό Καρατζαφέρη και την μπροστάντζα Μεϊμαράκη.

Για τον ωραίο Άκη τι να πούμε. Μια όμορφη παράσταση για να ψυχαγωγηθούν τα πλήθη και να ξεχάσουν την πείνα τους.

Για να ξεκαθαρίσει το τοπίο ένας τρόπος υπάρχει. Και ας κρατήσει όσο χρόνο θέλει. Λεπτομερή έλεγχο της περιουσίας όλων των πολιτών και πολιτικών και ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τις φορολογικές δηλώσεις να κατάσχεται.

Και η αρχή θα πρέπει να γίνει από τους πολιτικούς.

Μικρός Φωκίων