Share |

του Μικρού Φωκίωνα: Ο κουρασμένος και ο σωτήρας

Κουρασμένος δήλωσε ο Μουμπάρακ. Όπως είχε δηλώσει και ο δικός μας, ο της Ραφήνας κουρασμένος επονομαζόμενος.

Κάτι παθαίνουν αυτοί οι ηγέτες (ηγέτες, που λέει ο λόγος). Μόλις έχουν φτάσει την χώρα τους στα όρια της κατάρρευσης τους πιάνει μια κούραση άλλο πράγμα.

Βέβαια δεν τσακίζονται να φύγουν… όχι. Περιμένουν τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη για να κάνουν πρόωρες εκλογές.

Αλλά ο Μουμπάρακ δεν φεύγει για να μην δημιουργεί χάος στην χώρα. Ε, ναι, είναι τόσο ομαλά τα πράγματα τώρα που είναι αμαρτία να χαλάσεις αυτήν την ηρεμία και την τάξη για να έρθει το χάος.

Κοίτα να δεις που και ο πρόεδρος του στην διεθνή σοσιαλιστική, ο Γιωργάκης, δεν θα θέλει να φύγει για να γλιτώσει την Ελλάδα από την καταστροφική πολιτική που θα ακολουθήσουν τίποτα νεοφιλελεύθεροι.

Σαν αυτούς μωρέ που λένε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις, να παίρνουμε κάτι σαν σύνταξη στα 75 μας, να μειωθούν οι μισθοί ώστε να μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους μισθούς της Κίνας, σαν αυτούς που θέλουν να μην υπάρχει καθόλου κράτος για κοινωνικές παροχές και να υπάρχει χρηματοδότηση από το κράτος για κάθε δουλειά που θα θέλουν να κάνουν κάτι φτωχούληδες εργολάβοι.

Ο Γιωργάκης, ο οποίος ήθελε να πάει και στο Κάιρο για να βοηθήσει. Αλλά όταν ο Μουμπάρακ και οι πολιτικοί που τον αντιπολιτεύονται έμαθαν για το θετικό έργο του Γιωργάκη στην Ελλάδα, ομόφωνα του είπαν να μην κάνει τον κόπο.

Μπορούν και μόνοι τους να φέρουν την καταστροφή στην χώρα. Μην του έχουν και την υποχρέωση.

Νέο ανέκδοτο είπε η Λούκα Κατσέλη, Οι δανειστές μας, είπε, δεν αντικαθιστούν την κυβέρνηση.

Θα ήθελα να ήμουν από μια μεριά να την έβλεπα όταν θα λέει στην τρόικα την γνωστή ατάκα του λαγού προς το λιοντάρι: «Λέμε και καμιά μαλ@κια να περνάει η ώρα».

Όχι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να τα κάνει. Αν δεν ήθελε δεν θα τα έκανε. Αλλά από την άλλη οι υπουργοί ως χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι της τρόικας λειτουργούν.

Και οι δήθεν αντιστάσεις είναι για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια. Ίσως και κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού τους να είναι και η περίπτωση να την γλιτώσουν στην ώρα της κρίσης.

Το έτερο ανέκδοτο το είπε ο Ραγκούσης. Θα ερευνηθούν τα πάντα για την Siemens, είπε. Και αν δεν χυθεί άπλετο φως να δείτε που θα φταίνε οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που θα κάνουν απεργία εκείνη την μέρα.

Γερμανικό κοστούμι μας ετοιμάζει η Μέρκελ. Και επειδή θέλει να γίνουμε σαν την Γερμανία θα μας αυξήσει τους μισθούς στα γερμανικά επίπεδα.

Ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παν. Ρουμελιώτης, για το πότε θα φύγει εντελώς το ΔΝΤ από την χώρα.

Η απάντηση: Ποτέ!

Λέτε κάποια στιγμή να καταφέρουμε να τους εμφυσήσουμε τον ελληνικό πολιτισμό ώστε με ένα μικρό λαδωματάκι να κάνουμε την δουλειά μας;

Περίπου 250 χιλιάδες επιχειρήσεις αναμένεται να βάλουν λουκέτο τον επόμενο μήνα. Και μετά ήρθε η ανάπτυξη.

Αλλά βιάζομαι λίγο. Πρώτα να διαλυθεί το σύμπαν, να μείνουν μόνο οι πολυεθνικές και τα ελληνικά μεγαθήρια και έπειτα με λυμένα όλα τα προβλήματα να έρθει και η ανάπτυξη.

Ανάπτυξη για τις τσέπες λίγων.

Διαφωνώ με την κάρτα του πολίτη. Γιατί είναι άνευ αντικρίσματος. Διότι, κάρτες θα έχουμε αλλά πολίτες όχι.

Μικρός Φωκίων Εγκληματίας ο mikros fokion στις 4:38 μ.μ.

 

ΠΗΓΗ: Μικρά Μεγάλα Εγκλήματα

 

(φοτό: αγροικία στη Λειβαθώ)