Share |

Το ζοφερό παρόν και ο δρόμος προς την ελευθερία

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Σύμφωνα με στοιχεία από την "Καθημερινή", το 63,82% των φορολογούμενων δηλώνει οικογενειακό εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ το μήνα. Αν λάβουμε υπόψη την έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών(Γενάρης 2015) ή της ΓΣΕΕ(Ιούλιος 2015), το 44% ή το 40% των Ελλήνων βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας, ποσοστά υπερδιπλάσια του 2009. Αν λάβουμε υπόψη ότι το μηνιαίο ατομικό εισόδημα, που ορίζει το όριο της φτώχειας είναι 665 ευρώ και 1.397 ευρώ για ζευγάρι με δύο παιδιά(στοιχεία Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), το 63,82% των φορολογουμένων τείνει προς τη φτώχεια. Όμως, με τα μέτρα του 3ου Μνημονίου, που ψήφισε η βουλευτής Κεφαλονιάς και οι συγκυβερνώντες(με τους υπόλοιπους "μνημονιακούς" να παριστάνουν την "αντιπολίτευση") η κατάσταση της φτώχειας θα επέλθει ταχύτατα. Σύμφωνα με τον Τζέιμς Γκάμπρεϊθ, «στην Αθήνα δεν υπάρχει μια αριστερή κυβέρνηση, αλλά μια αποικιακή διοίκηση». Σύμφωνα με τον Νόαμ Τσόμσκυ, «Το κόστος ζωής θα αυξηθεί για τους Έλληνες περί το 30% και οι φόροι θα αυξηθούν επιπλέον γύρω στο 20%». Αν όχι το 2016, σίγουρα, το 2017 θα ακούσουμε ότι στα όρια της φτώχειας θα ζει το 60% του πληθυσμού, όταν την ίδια ώρα, το 1% κατέχει το 56,1% του πλούτου(στοιχεία ελβετικής τράπεζας Credit Suisse), όταν, παγκοσμίως, το 1% κατέχει το 48% του πλούτου.   576 Έλληνες διαθέτουν περιουσία 88 δισ. δολαρίων (Βήμα, 15/8/2015) και τα κεφάλαια ελληνικών συμφερόντων, συμπεριλαμβανομένων τωv εφοπλιστικών, που έχουν βρει καταφύγιο στο «offshore banking» της Ελβετίας (Βήμα, ο.π) ανέρχονται στα 140 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό ξεπερνά το 80% όλου του ΑΕΠ της χώρας. Κι όμως, η βουλευτίνα έχει το θράσος να λέει ότι "από τα μέσα του 2016 και με μια θετική διαπραγμάτευση για το χρέος υπάρχει η δυνατότητα να φύγουμε από την ύφεση, να περάσουμε στην ανάπτυξη και να θεραπεύσουμε κοινωνικές πληγές σχεδιάζοντας το μέλλον της Ελλάδας βασισμένο σε κοινωνική δικαιοσύνη. Θα δώσουμε τη δύσκολη αυτή μάχη μαζί με την κοινωνία και δίπλα στους πιο αδυνάμους συμπολίτες μας που έχουν σηκώσει ανισομερώς το βάρος της κρίσης και συνεχίζουν να υφίστανται μεγάλες αδικίες". 

Άραγε, τι είδους "μάχη θα δώσει δίπλα στους άστεγους", αυτή που στηρίζει μια κατοχική διοίκηση και εξουσιοδοτεί, με την ψήφο της, τον Διοικητή της Τράπεζας της "Ελλάδας" να κατάσχει σπίτια, χωρίς δίκες; Αυτή που παρέδωσε τα ανατολικά μας σύνορα στη φύλαξη των Τούρκων, τι είδους μάχες  μπορεί να δώσει και για ποιον, όταν ως τώρα δίνει ψήφους υπέρ των τραπεζιτών; Αυτή που ψήφισε αύξηση ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, την ώρα που οι Τούρκοι φτιάχνουν αφορολόγητες τουριστικές ζώνες, είναι δίπλα στο λαό ή συνεργάτης των Γερμανών και στυλοβάτης της ανταγωνιστικότητας της Τουρκίας;  

Νόαμ Τσόμσκι : "Η Ευρωπαϊκή Eνωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για αυτό... Αυτό που ονομάζουν “αγορές”, δεν είναι κάτι ακαθόριστο. Είναι οι μεγάλες τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο. Γερμανικές, γαλλικές και εμμέσως αμερικανικές τράπεζες. Η τραπεζική κοινότητα, λοιπόν, είναι…..…. αυτή που θέλει να αποπληρωθεί. Δεν τους ενδιαφέρει το τίμημα... H Eλλάδα θα διαλυθεί!"

To βλέπει όλος ο κόσμος και μόνο η κ. Θεοπεφτάτου, μαζί με όλους τους καθεστωτικούς της τελευταίας 5ετίας, δεν γνωρίζει ότι το καθεστώς, που υπηρετεί, είναι δικτατορία των αγορών και οι δειλοί της 5ης Ιουλίου δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία έμμισθη αποικιακή διοίκηση, με σκοπό τους  η Ελλάδα να διαλυθεί.  

Καμιά "ισχυρή εντολή" δεν έδωσε στην κατοχική σας διοίκηση, το 19,5% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Σας έδωσε ισχυρή εντολή στις 5 του Ιούλη κι εσείς κρυφτήκατε, δειλοί και πανικόβλητοι, μπροστά το μεγαλειώδες ΟΧΙ, μετατρέποντας το σε αυτό, που όλος ο πλανήτης ονόμασε "Πραξικόπημα ενάντια στο λαό σας". Τίποτα δεν εκμαιεύσατε, από τον αιφνιδιασμό και το εκλογικό δόγμα του Σοκ, παρ' εκτός την περιφρόνηση και την καταισχύνη -κι ένα μισθό, για τις υπηρεσίες που προσφέρετε στους ισχυρούς του κόσμου. Αν τολμάτε, κάντε δημοψήφισμα, για να δούμε τι θα απογίνουν τα μέτρα, που λέτε ότι λάβατε, ως "εντολή".

Ακόμα και με τα όπλα, τα σπίτια μας δεν θα τα πάρετε κι, όπως λέει ο απόστρατος φίλος μου, "θα πουλήσουμε ακριβά την προβιά μας". 

Από την αποχή και τη σύγχυση, εξ αιτίας του δικού σας προδοτικού αιφνιδιασμού, περνάμε στην οργάνωση άμυνας και επίθεσης. Είμαστε το 61,3% του ΟΧΙ, το 65% του όχι στα μνημόνια, το 63,82% των φτωχοποιημένων Ελλήνων κι ακόμα περισσότεροι. Αυτό που απομένει είναι να ενωθούμε. 

"Η τύχη της Ανθρωπότητας κρέμεται από την αντίδραση των Ελλήνων στην «τελική αναμέτρηση» με την μαύρη παγκόσμια ελίτ", λέει ο  Paul Craig Roberts, Υφυπουργός οικονομικών επί κυβερνήσεως Ρόναλντ Ρήγκαν,

Το Ξέρουμε. 

ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ. 

Ας αφήσουμε ό, τι διαφημίζεται, ως λύση κι όποιον προβάλλεται, ως "σωτήρας". Ας αφήσουμε, έστω και προσωρινά, ό,τι μας διαιρεί κι ας εγκαταλείψουμε την πληθώρα των ψεύτικων διλημμάτων, όπως "ευρώ ή δραχμή", "αριστερά η δεξιά", "χρεοκοπία ή μνημόνιο"  κλπ. 

Υπάρχει ο απλός ελληνικός τρόπος, που, διαχρονικά, διέσωσε το Ελληνικό Έθνος. Είτε Εκκλησία του Δήμου είτε Εκκλησία του Χριστού,  ο δικός μας τρόπος ήταν πάντα Εκκλησία. 

Ας επαναφέρουμε τις πανάρχαιες ανθρώπινες σχέσεις κοινωνίας και ευχαριστίας αλλήλων, ανασυστήν0ντας τον δήμο, την κοινότητα και την εκκλησία -όλα εκείνα που ξεχάσαμε, εξ αιτίας της εισβολής του βαρβαρικού ατομικισμού και των "ευρωπαϊκών ιδεολογιών". Δεν ανήκουμε και δεν ανήκαμε, ποτέ, πνευματικά στη Δύση. Απλώς, κάποιοι μας εκπαίδευσαν και μας προετοίμασαν να γίνουμε αποικία της, από την εποχή που ήρθαν στην Ελλάδα οι Βαυαροί.  

Ας αμυνθούμε, επιτιθέμενοι σε αυτό που τους πονά. 

Η Αγορά Είμαστε Εμείς - Η Αγορά Είμαστε Όλοι. Είμαστε αυτοί που παράγουμε και αγοράζουμε - Είμαστε αυτοί, που ξέρουμε να βοηθάμε κι εκείνους, που δεν μπορούν ούτε να παράγουν, ούτε να αγοράσουν. Ας αφήσουμε μόνα τους τα ολιγοπώλια και τα καρτέλ, που θέλουν μόνο αυτοί να παράγουν κι εμείς να καταναλώνουμε τα σκουπίδια τους. Οι παραγωγικοί τομείς της οικονομίας μας, από το 50% του ΑΕΠ, το 1980, βρίσκονται, σήμερα, στο 12-13%. Ας συντρίψουμε τις ολιγοπωλιακές εταιρείες τους, δημιουργώντας τις δικές μας φιλικές εταιρείες, τους δικούς μας συνεταιρισμούς, τους βασισμένους σε μια μόνο υπόσχεση: Να βοηθά ο ένας τον άλλον. Ας μη δίνουμε δεκάρα, πίσω σ' αυτούς, που μετέτρεψαν το χρήμα στο πιο ακριβό και σπάνι εμπόρευμα. Ας μη τους το δίνουμε, εθελοντικά, την ώρα που μας το αφαιρούν, αναγκαστικά, με φορολογίες, capital controls και πλαστικά λογιστικά "νομίσματα".  Ας δώσουμε τη μάχη, για την κατάργηση της μονοπωλιακής ιδιοκτησίας του χρήματος, από τους τραπεζίτες, ξεκινώντας από την αγορά. Η φοροδιαφυγή είναι νόμιμη άμυνα, όταν η ΙΚΕΑ, με 2,5 δις κέρδη πληρώνει 48.000 για φόρο, κι όταν η καταστροφική Eldorado Gold εμφανίζει ζημιές, μέσω Ολλανδίας και νησιών Μπαρμπάντος, με τον διευθυντή της να δηλώνει, κυνικά, στο ΣΚΑΪ "...ότι έχουμε αποθέματα χρυσού και μπορούμε να τα διαχειριστούμε ευρύτερα ενδιαφέρει κάποιον άλλον;"  

Η αγορά είμαστε εμείς - είμαστε εμείς που μπορούμε να αγοράζουμε ό,τι ο διπλανός μας παράγει. Έχουμε επάρκεια και μία απλή απόφαση αρκεί, για να ρίξει τιμές και να αυξήσει την παραγωγή. Ας σταθούμε μακριά από τα γερμανικά καταστήματα και τα ξενόφερτα προϊόντα. Είναι κάτι σαν οικειοθελής παράδοση και αυτοκτονία. Αν ενώσουμε την αγοραστική μας δύναμη, είμαστε η μεγαλύτερη οικονομική, αλλά και πολιτική, δύναμη στην Ελλάδα και μπορούμε να γίνουμε μεγάλη οικονομική και πολιτική δύναμη, διεθνώς. Οι αποφασισμένοι να στηρίξουν την ελληνική παραγωγή είναι αυτοί, που θα συντρίψουν τις μονοπωλιακές τιμές και θα αυξήσουν την εγχώρια παραγωγή. Αυτό λέγεται "Παραγωγική Ανασυγκρότηση" και αποτελεί την αφετηρία για την Πολιτική - Δημοκρατική Ανασυγκρότηση και την Εθνική Απελευθέρωση. Ενωμένοι μπορούμε να συντρίψουμε τα πάντα και ν' αφήσουμε τους  αποικιοκράτες και τις αποικιακές κυβερνήσεις, δίχως το δικό μας χρήμα, όσο κι αν προσπαθούν να φορολογήσουν, ακόμα, και τον φτωχό. Στη Δημοκρατία, που οραματιζόμαστε και θέλουμε, το χρήμα είναι δημόσιο, δημοκρατικά, διαχειριζόμενο εργαλείο. "Είναι ο αντιπρόσωπος της ανάγκης μας, κατόπιν κοινής συμφωνίας", όπως έλεγε ο Αριστοτέλης. Η αγορά ξένων προϊόντων, όταν υπάρχουν αντίστοιχα και καλύτερα ελληνικά, σε τούτες τις ώρες, ισοδυναμεί με εθνική προδοσία, όταν δεν είναι αποτέλεσμα άγνοιας και λανθασμένης παιδείας.  

Να δημιουργηθούν Κοινωνικοί, Παραγωγικοί και Προμηθευτικοί Συνεταιρισμοί, κάτω από την ίδια ομπρέλα, και παντού, σε κάθε γειτονιά, πόλη και γωνιά αυτής της χώρας.  Δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε - έχουμε να μοιραστούμε. Όμιλος Αγορών και Όμιλος Παραγωγών, ένα και το αυτό, βασισμένοι στην αδιάρηκτη σχέση, που κουβαλούν μαζί τους, η αγάπη, η φιλία και η αλληλεγγύη. Νοιάζομαι για τον διπλανό μου, όπως για τον εαυτό μου και, τότε, τα συνθήματα, που ξέχασαν οι συγκυβερνώντες βουλευτές και αγνοούν οι υπόλοιποι,  θα τα κάνουμε πράξη : Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη - κανένας μόνος του -κανένας φτωχός και χωρίς δουλειά.

Θέλει δουλειά πολύ, για να γυρίσει ο ήλιος, όπως λένε και οι ποιητές, αλλά οι άνεργοι είναι, επίσης, πολλοί. Ας γίνει η τεχνητή αδυναμία και οι δυσκολίες των "αδυνάτων", η απαρχή της δύναμης μας. Ας γίνει ελπίδα η απελπισία, ας γίνει γιορτή η αναγκαστική αργία, δύναμη δημιουργίας και ελευθερίας. Αναθέστε στους ταπεινούς και καταφρονεμένους την οικοδόμηση του μέλλοντος μας. Στις δικές μας φιλικές εταιρείες, καταργούμε την καταναγκαστική εργασία και η δουλειά γίνεται δημιουργία, τέχνη, καινοτομία κι επινόηση. Για να χτίσουμε τις άμυνες μας, για να μοιραζόμαστε τους καρπούς του μόχθου μας και για νάχει κι ένα πιάτο στο τραπέζι  για τους ανήμπορους.  

ΜΠΟΡΟΥΜΕ, αρκεί να σμίξουμε, με τρόπο έξυπνο, ειλικρινή και απόλυτο. 

Αυτό είναι το Πρώτο βήμα, για να ακολουθήσουν τα επόμενα, πάντα, αποτελεσματικά και νικηφόρα. 

Δεν χρειαζόμαστε μεσάζοντες, ούτε στην οικονομία, ούτε στην πολιτική, ούτε στις μεταξύ μας σχέσεις. Ούτε η Δημοκρατία, ούτε η Αγορά χρειάζονται μεσάζοντες. 

Θέλουμε όσα μας ανήκουν - όσα μας αξίζουν και θα πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν. Πολιτικοί και οικονομικοί απατεώνες, σας λέμε ότι ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ και πρέπει να πληρώσετε. 

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΣΤΗ ΖΩΗ - ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ. 

Ας τους δείξουμε τη βαθύτατη περιφρόνηση μας κι ας θυμηθούμε ότι στην Αγορά γεννήθηκε η Δημοκρατία, ο Χρυσούς Αιώνας και ο Πολιτισμός, που λάμπει, ακόμα, αν και παραχάραξε και εξόντωσε η πάντα ολιγαρχική, βαρβαρική και άπληστη υλιστική Δύση. Στην Αγορά, εκεί που οι Έλληνες, πάντα, αγόραζαν και, παράλληλα, αγόρευαν, θα επιτεθούμε στις "αγορές" και θα νικήσουμε, γιατί Εμείς είμαστε η Δύναμη.  

Απλό είναι κι ας θέλει δουλειά πολύ. Έτσι κι αλλιώς το λένε και οι ποιητές, το τι θέλει "για να γυρίσει ο ήλιος" εκεί, που πάντα  έλαμπε. 

Ας δείξουμε, ξανά, ποιες είναι οι Μεγάλες Αξίες της Ανθρωπότητας και πού γεννήθηκαν.  Ας δείξουμε στον Εχθρό, σε τούτο τον ολοκληρωτικό πόλεμο που ξεκίνησε, ποια είναι η Μεγάλη μας Δύναμη. 

Σε τούτο τον πόλεμο, που μας κήρυξαν, με πρόθεση την εξαφάνιση μας, ας απαντήσουμε, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ. 

Οι εγχώριοι συνεργάτες και υπηρέτες των Τραπεζιτών δεν θα βρουν συνεργάσιμους. 

Όσοι πιστοί προσέλθετε. Κι όσι δεν θέλουν να προσέλθουν, σ' αυτό που πρέπει και μπορεί να γίνει η Ελλάδα, ας το ξανασκεφτούν.  

Ας ξεκινήσουμε, γιατί σε λίγο δεν θα κυκλοφορεί δεκάρα στην αγορά, όπως είναι και το σχέδιο, που έχουν εκπονήσει, για την οριστική εξαθλίωση και υποταγή μας.   

Για την επικοινωνία μαζί μας: 

ithacanet.gr@gmail.com 

 

Και για όλους, είτε πιστεύουν είτε όχι, έχουμε Οδηγούς και θυμόμαστε:

 "Και εύρεν εν τω ιερώ τους πωλούντας βόας και πρόβατα και περιστεράς, και τους κερματιστάς καθήμενους. Και ποιήσας φραγγέλιον εκ σχοινίων πάντας εξέβαλεν εκ του ιερού... και των κολλυβιστών εξέχεε το κέρμα και τα τραπέζας ανέστρεψε...". (Ιωάνν. 2:15)

"Κάμε ώστε ο μικρός Κύκλος, μέσα εις τον οποίο κινιέται η πολιορκημένη πόλη, να ξεσκεπάζει εις την ατμοσφαίρα του τα μεγαλύτερα συμφέροντα της Ελλάδας, για την υλική θέση, οπού αξίζει τόσο για εκείνους οπού θέλουν να τη βαστάξουν, όσο για εκείνους οπού θέλουν να την αρπάξουν, και, για την ηθική θέση, τα μεγαλύτερα συμφέροντα της Ανθρωπότητος...  Ας φανεί καθαρά η μικρότης του τόπου και ο σιδερένιος και ασύντριφτος κύκλος οπού την έχει κλεισμένη. Τοιουτοτρόπως από τη μικρότητα του τόπου, ο οποίος παλεύει με μεγάλες ενάντιες δύναμες, θέλει έβγουν οι Μεγάλες Ουσίες"  (Διονύσιος Σολωμός, από τους "Ελεύθερους Πολιορκημένους").