Share |

Το μυστικό της ευτυχίας

Μικρός Φωκίων

Εκατομμύρια πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους πανηγυρίζοντας εκστασιασμένοι για το μεγάλο καλό (κατά Πάγκαλο) που τους βρήκε.

Απολαμβάνοντας το αγγούρι του ΔΝΤ ζητωκραύγαζαν και φώναζαν ότι θέλουν κι άλλο.

Κάποιες δεκάδες από αυτούς προσπάθησαν να σπάσουν την αλυσίδα μπροστά από την βουλή με σκοπό να εισέλθουν για να καταθέσουν και τα τελευταία τους ευρώ.

Αναγνωρίζοντας ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία συνειδητοποίησαν ότι τελικά η τρόικα βρίσκεται στην Ελλάδα για να μας βοηθήσει να το φιλοσοφήσουμε το θέμα και να αφεθούμε στην προσδοκία της δευτέρας παρουσίας και να ασχοληθούμε με πνευματικές ανησυχίες αφήνοντας για τους τραπεζίτες τα άνευ ουσίας θέματα που σχετίζονται με το χρήμα.

Ως λαός δεν μπορούμε να καταδεχθούμε και να πέσουμε χαμηλά για τα χρήματα γι΄ αυτό και δεν έχουμε αντιδράσεις για την μείωση του εισοδήματος μας. Είμαστε υπεράνω χρημάτων.

Εντωμεταξύ μέσα στην ευτυχία μας παραλίγο να μην αντιληφθούμε τις μεγάλες δυνατότητες που μας δίνει η τρόικα. Πλέον οι συλλογικές συμβάσεις δεν θα έχουν ισχύ (ουσιαστικά).

Αυτό είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τους εργοδότες καθώς δεν θα μπορούν να καλυφθούν πίσω από τις συμφωνίες με την ΓΣΕΕ και θα αναγκαστούν να διαπραγματευτούν με τον υπάλληλο τους.

Τέτοια κατρακύλα για τους εργοδότες δεν μπορούσε να την φανταστεί κανείς. Πλέον ο εργαζόμενος θα λέει στον εργοδότη: «ή μου δίνεις τα λεφτά της υπεραξίας μου ή φεύγω από την δουλειά να δούμε πως θα τα καταφέρεις μόνος σου…».

Και από την θέση του ισχυρού θα πετυχαίνει την καλύτερη συμφωνία.

Είναι τόσο πολύ η ευτυχία μας με το ΔΝΤ που κάνουμε πλέον εξαγωγές ευτυχίας και χαράς. Η πρώτη χώρα που έκανε εισαγωγές από εμάς είναι οι Ιρλανδία.

Θα ακολουθήσει η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία… έτσι για να σκάσει από το κακό της η γερμανίδα.

Εμείς θα είμαστε ευτυχισμένοι και η γερμανίδα θα βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης μετρώντας τα ευρώ της.

ΔΗΣΥ λέγεται το κόμμα της κόρης του επίτιμου. Ανορθόγραφα το έγραψε. ΔΥΣΗ είναι το σωστό.

Ο Γιωργάκης δήλωσε ότι θα έχουμε εκλογές σε τρία χρόνια. Λαμβάνοντας υπόψη τη αξιοπιστία του ανθρώπου ας ετοιμαζόμαστε σε κάνα εξάμηνο για εκλογές.

Το καλό με τις εκλογές είναι ότι η αντιλαϊκή κυβέρνηση θα χάσει. Το κακό είναι ότι θα την ακολουθήσει μια άλλη αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Εκτός και αν κάποιος έχει πιστέψει ότι ο Σαμαράς είναι ο επαναστάτης που θα τα βάλει με την τρόικα ή που θα ακολουθήσει πολιτική υπέρ των εργαζόμενων.

Καλά για την Ντόρα δεν το συζητάμε. Το πιο πιθανό είναι να συναγωνίζεται τον Καρατζαφέρη σε ποσοστά και κωλοτούμπες.

Την παραπομπή για Τσιτουρίδη και Δούκα για τα δομημένα ομόλογα θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Για να έχουμε να ασχολούμαστε. Διότι όπως τα έχουν κάνει τα δύο κόμματα εξουσίας στην περίπτωση των πολιτικών καταδικάζεται το θύμα και αθωώνεται ο κλέφτης.

ΝΔ. Το κόμμα των αποστατών. Ο επίτιμος είχε κάνει την αρχή. Ακολούθησε ο Σαμαράς. Μετά η Ντόρα. Και ακολουθούν τα ντοράκια.

Δέκα εντολές μας έδωσε η τρόικα. Την εξής μία. Βουλιάξτε το συντομότερο δυνατόν γιατί έχουν σειρά και άλλοι.
Πηγή και συγγραφεύς:
Μικρός Φωκίων