Share |

Το σταμάτημα των πλειστηριασμών είναι για φιλήσυχους ανθρώπους

(Θα καταλάβετε, διαβάζοντας, γιατί τούτη η επιστολή έχει ονοματεπώνυμο). 

Ευχαριστώ πολύ για τα συναισθήματα συμπάθειας που είδα στα μάτια των φίλων στο άκουσμα μιας επικείμενης κατάσχεσης, αλλά τι να τα κάμω; Η συμπάθεια δεν γίνεται με τα μάτια, όπως και άλλα πράγματα δεν γίνονται με τα λόγια. Να μη ξεχνάτε ότι ψηφίσατε την κατάσχεση -ό,τι κι αν ψηφίσατε. Για να μην γίνετε συνένοχοι στο έγκλημα, καλύτερα να καθόσασταν σπίτι, όπως το 45% των ψηφοφόρων. Θα καταλάβετε τι θέλω να πω, αν μετρήσετε τους βουλευτές και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Μετρείστε και τα κόμματα που παριστάνουν την κοινοβουλευτική αντιπολίτευση και τα οποία, παραμένοντας στη βουλή, νομιμοποιούν την ξένη Κατοχή. Μετρείστε και τους εκτός βουλής παράγοντες, που δεν σας λένε την αλήθεια, ενώ παριστάνουν τους «συμπαραστάτες», τους «αντιμνημονιακούς» και τους «αντιστασιακούς». Ο καθένας, σήμερα, ας αναλογιστεί τη δική του ευθύνη.

Κι όταν δεν ξέρετε πώς έχει στηθεί το παιχνίδι, καλύτερα να σωπαίνετε, αντί να εκστομίζετε ό,τι και ο πολιτικάντης που μιλά για «μπαταχτσήδες»:

«Πιστεύω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι περισσότερο επικίνδυνα για τις ελευθερίες μας απ’ όσο οι ετοιμοπόλεμες στρατιές. Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει κάποτε στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν τη χρηματική ρευστότητα, πρώτα με τον πληθωρισμό και ύστερα με την ύφεση, οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις που αναπτύσσονται γύρω από αυτές, θα στερήσουν από τον λαό όλη την περιουσία του, ωσότου τα παιδιά του ξυπνήσουν άστεγα στη γη που οι πατέρες τους πάτησαν» (Τόμας Τζέφερσον, 3ος Πρόεδρος των ΗΠΑ).

Ξέρουν και δεν μιλούν. Κάποτε η κατοχή γινόταν με τις «ετοιμοπόλεμες στρατιές». Σήμερα, γίνεται με τις ιδιωτικές τράπεζες και τις «επιχειρήσεις που αναπτύσσονται γύρω από αυτές». Από τα χρόνια του Όθωνα, οι πολιτικοί έχουν εκχωρήσει τον έλεγχο του νομίσματος –δραχμή και ευρώ- σε τραπεζίτες.  

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. Το χρέος λαών και κρατών είναι προϊόν απάτης και συμπαιγνίας των πολιτικών με την παγκόσμια τραπεζική ελίτ. Τέλος, με αυτό το θέμα.

           

«Ο καλύτερος δικηγόρος των τραπεζιτών είναι ο δικαστής».

Χτυπήστε τον. Αυτός ξέρει το γιατί.  

 

            Τρείς δικηγόροι, που ζουν από δίκες, είχαν το θάρρος να μας πουν το ίδιο πράγμα, την ώρα που απατεώνες προσπαθούν να βγάλουν λεφτά, πουλώντας ελπίδες: «Δεν υπάρχει νομική οδός, για τη σωτηρία της περιουσίας σας. Στην καλύτερη περίπτωση, να κερδίσετε μόνο μια παράταση λίγων μηνών» (Συνάντηση «οφειλετών» της «Συναδελφικής Κομπανίας», Κεφαλονιά, 20/12/2015).

           

            Ο παρηγορητικός λόγος τέλειωσε. Όταν η πράξη γίνεται αναγκαία, τα λόγια είναι περιττά και, εν τέλει, υποκριτικά.

Καλούμαστε να οργανώσουμε την άμυνα μας, ως τη νίκη και τη λευτεριά.  

           

Η προσέλευση και η συμμετοχή στους πλειστηριασμούς είναι νόμιμη και, υποχρεωτικά, δημόσια πράξη. Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να πάμε στον τόπο του πλειστηριασμού. Φοράμε τα καλά μας και πάμε. Κάθε σταμάτημα πλειστηριασμού είναι παράταση παραμονής των ανθρώπων στην περιουσία τους –είναι ανάσα ζωής, ως ότου τους ξεφορτωθούμε.

 

Κι αν η κατοχική κυβέρνηση αλλάξει το νόμο,  

κι αν η κατοχική «αντιπολίτευση» συνεχίσει να παραμένει στη βουλή,

χτυπήστε τους.

Αυτοί ξέρουν, αυτό που, τώρα πια, ξέρουμε κι εμείς.  Όπου τους βρίσκετε, χτυπάτε τους.

 

Άνοιξε κατάλογος εορταστικής συμμετοχής φιλήσυχων πολιτών σε πλειστηριασμούς. Ξέρετε που πρέπει να βρεθούμε.   

Ραντεβού στα δικαστήρια.

Προφανώς, ο ιδιοκτήτης που δεν θα προσέλθει στο κάλεσμα των καιρών, δεν θα βρει φίλους να τον περιμένουν στα δικαστήρια, όταν έρθει η δική του σειρά. Και οι αδικαιολόγητες απουσίες θα μετρηθούν, με θλίψη και άλλα ανάμικτα συναισθήματα. 

 

Κι αν χάσουμε μια μάχη, ο ένας στον άλλον θα δώσει μία υπόσχεση, που θα πρέπει να την αποδεικνύει, συχνά, με πράξεις:  

"Πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικά μας θάναι", τα σπίτια και οι ζωές μας. 

ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ, όταν έρθει εκείνη η ώρα, που θα έχουμε ανασυγκροτήσει την εκκλησία και το δήμο.  

 

Τέλος, παρακαλείται η αστυνομία και οι λοιπές δυνάμεις που θα κληθούν από το καθεστώς, να μη συνοδεύουν τραπεζίτες σε εξώσεις.

Σωματεία δεν έχετε; Γιατί τα έχετε, παριστάνοντας τους πατριώτες;

Εμείς, πάντως, θα υπερασπιστούμε βωμούς και εστίες, με κάθε τρόπο και όλα τα μέσα: 

«και εισήλθεν Ιησούς εις το ιερόν και εξέβαλεν πάντας τους πωλούντας και αγοράζοντας εν τώ ιερώ και τας τραπέζας των κολλυβιστών κατέστρεψεν». (Ματθ. 21:12)

Εμείς δεν καταδικάζουμε τη βία "απ' όπου κι αν προέρχεται". Εσείς που το λέτε, καταδικάστε και την πιο πάνω ιστορία.

Πάντως, το σταμάτημα των πλειστηριασμών δεν απαιτεί βία και δεν επιτρέπει αδικαιολόγητες απουσίες. Είναι σα να πηγαίνεις για καφέ με φίλους. Είναι εκδήλωση για φιλήσυχους ανθρώπους. 

 

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  

Γιάννης Κων. Κρούσος

Φαρακλάτα Κεφαλονιάς, 21/12/2015