Share |

Ένα γράμμα από τη Γερμανία: Πανδημία κορωνοϊού ή πανδημία φόβου;

  • (Στη Γερμανία τα μέσα ε;ημέρωσης δεν δέχτηκαν να δημοσιεύσουν τέτοιες απόψεις)

ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ (μετανάστης από τις Κεραμειές Κεφαλονιάς στη Γερμανία)

Εάν πιστέψουμε και αφήσουμε τον εαυτό μας να πέσει  θύμα της καθημερινης τρομοκρατίας των αριθμών αρρώστων και πεθαμένων, τότε θα παραμείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας, όχι γιατί μας συνίσταται ή μας επιβάλλεται, αλλά γιατί θα φοβόμαστε, μ’ όλα αυτά που μας σερβίρουνε από το πρωί μέχρι το βράδυ, ότι βγαίνοντας έξω, μήπως και σκοντάψουμε πάνω στα στοιβαγμένα στα πεζοδρόμια πτώματα των κορονοκτυπημένων. 

Ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος, ενισχυμένος με την άγνοια και τη χειραγώγηση από τα (αντι)κοινωνικά μέσα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (διάβαζε Αποβλάκωσης), μπορεί να οδηγήσει σε φαινόμενα παραλογισμού και ιστερίας, όπως αυτά που γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες.


Ας σταματήσουμε να σκεφτόμαστε με το κινητό μας και ας βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει και να σταματήσουμε να καταπίνουμε αμάσητες τις (παρα)πληροφορίες  των ΜΜΕ. Όλοι σχεδόν έχουμε τη δυνατότητα να ανατρέξουμε μέσω του διαδικτύου στα επίσημα στατιστικά στοιχεία των ευρωπαϊκών χωρών, όπως και στα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΕ, που αφορούν τη γενική και την ειδική θνησιμότητα των κατοίκων των διαφόρων χωρών.


Ένα σημαντικό εργαλείο για τη διεξαγωγή συμπερασμάτων είναι ο δείκτης υπερθνησιμότητας, δηλ. ο αριθμός που δηλώνει πόσα περισσότερα άτομα έχουν πεθάνει σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο σε σύγκριση με τα άτομα που πέθαναν στις αντίστοιχες χρονικές περιόδους περασμένων ετών.


Ας δούμε τρία παραδείγματα: 

Την Ιταλία, επειδή αυτή η χώρα (άρρωστοι, νεκροί) χρησιμοποιείται ως ο μπαμπούλας εκφοβισμού της κοιωνίας.

Στην Ιταλία, η οποία παρεπιπτόντως έχει τον γηραιότερο πληθυσμό στην Ευρώπη, το 2019 πέθαναν συνολικά, από όλες τις αιτίες, 579.244 άτομα. Αυτό σημαίνει, ότι στην Ιταλία μεσοσταθμικά είχαμε 1.586 θανάτους την ημέρα. Εάν πιστέψουμε στις καθημερινές εκατόμβες των Ιταλών νεκρών (845 εντός 24 ωρών), όπως μας τις παρουσιάζουν δεκάδες φορές την ημέρα όλα τα ΜΜΑ, τότε λογικά θα έπρεπε ο αντίστοιχος αριθμός θανάτων σήμερα να ανέρχεται  τουλάχιστο στους 2.400 την ημέρα.

Ας δούμε όμως τα επίσημα στατιστικά στοιχεία από 24.03 2020. Μέχρι τη 85η ημέρα του 2020 πέθαναν στην Ιταλία, από όλες τις αιτίες, 134.236 άτομα. Αυτό σημαίνει, ότι στην Ιταλία μεσοσταθμικά για αυτό χρονικό διάστημα είχαμε 1.579 θανάτους την ημέρα. Δηλ. παρόλο τον κορωνοϊό είχαμε και συγκριτικά λιγότερους θανάτους από το 2019. Και αυτή η διαφορά θα μεγαλώνει, όσο πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι και αφήνουμε πίσω τους χειμερινοιύς μήνες, όπου πάντοτε η γρίπη έχει τη μεγαλύτερη έξαρση.

Όσον αφορά την κατάσταση στο Μπέργκαμο καλό είναι να ανατρέξει κανείς στην προϊστορία της θνησιμότητας λόγω ασθανειών του αναπνευστικού συστήματος

 στην ευρύτερη περιοχή. Εκεί θα δει, ότι η πολύχρονη αιτία της μεγάλης θνησιμότητας που εμφανίζεται διαχρονικά στο Μπέργκαμο είναι η καταστροφική μόλυνση του ατμοσφαιρικού αέρα από την τσιμεντόσκονη. Εκεί βερίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου.

Ας δούμε πώς είναι η αντίχτοιχη εικόνα στην Ελλάδα, που μας αφορά άμεσα.

(Στοιχεία από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, Η Δραστηριότητα της Γρίπης στην Ελλάδα Περίοδος 2018-2019, www.eody.gov.gr).

Κατά την περίοδο της γρίπης 2018/2019 καταγράφησαν 374 νοσηλευόμενοι  σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 154 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη  γρίπη. Σήμερα (επίσημη ενημέρωση) 5 Απριλίου 2020 έχουμε 1.735 κρούσματα, 93 άτομα που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και 73 θανάτους με μέση ηλικία θανόντων 74 έτη και εκ των οποίων το 83,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. 

Ας δούμε στο τέλος τι συμβαίνει στη Γερμανία, εδώ που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή. Η Γερμανία διαθέτει 28.000 ΜΕΘ (κλίνες). Από αυτές σήμερα είναι κενές οι 10.000 και από τις υπόλοιπες 18.000 μόνο το ποσοστό 0,2% είναι κατειλημμένες με ασθενείς με κορωνοϊό, δηλ. μόλις 36. Λαμβάνοντας δε υπόψη, ότι οι περισσότεροι από αυτούς του 36 ασθενείς δεν είναι σε βαριά ή κρίσιμη κατάσταση, δηλ, δεν είναι διασωληνομένοι ή συνδεδεμένοι με βοηθητικό αναπνευστήρα, καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της εξαπάτησης και κατευθυνόμενης παραπληροφόρησης του πληθυσμού.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) κάθε χρόνο μολύνονται από τη γρίπη γύρω στο ένα δισεκατομύριο άτομα, 3 με 5 εκατομύρια σοβαρές περιπτώσεις και 290.000 έως 600.000 θάνατοι. Γιατί τα περασμένα χρόνια ο ΠΟΥ δεν είχε κυρίξει καμία πανδημία; Όποιος θέλει απάντηση, ας ψάξει να βρει τι είναι ο ΠΟΥ, ποιοι τον χρηματοδοτούν και ποιοι κερδίζου δισεκατομύρια από τις εκάστοτε αποφάσεις του.

Μέχρι σήμερα, 5 Απριλίου 2020, έχουν πεθάνει στα 7,75 δισεκατομύρια του συνολικού πληθισμού όλου του πλανήτη περίπου 66.000 άτομα. Είναι αυτή η αναλογία αρκετή για να διακαιολογήσει αυτά τα συχνά αντιφατικά και μέχρι του ορίου γελοιότητας μέτρα τόσο στην Ελλάδα, όσο και εδώ στη Γερμανία που βρίσκομαι εγκλωβισμένος αυτή τη στιγμή. Είναι ικανή να δικαιολογίσει τη διάλυση του κοινωνικού ιστού, την καταπάτηση όλων των συνταγματικά κατωχυρωμένων δικαιωμάτων μας, τη φίμωση κάθε αντίθετης φωνής, τη μετατροπή της κοινωνίας των ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών σε μια άβουλη και κατατρομαγμένη μάζα «πειθαρχιμένων προς τας υποδείξεις», τη διάλυση της οικονομίας, την εξαφάνιση των δικαιωμέτων του εργαζόμενου λαού και το χειρότερο από όλα τη νεκρανάσταση του νεοφασισμού στη χειρότερη και ανενδοίαση έκδοσή του;

Στο ερώτημα που θέτει καθε καλοπροαίρετος ή κάθε φοβισμέος, γιατί όλος ο κόσμος, η απάντηση είναι, ναι όλος ο κόσμος, γιατί ο ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος, που δε γνωρίζει γεωγραφικά όρια, ούτε κάνει διαχωρισμό μεταξύ ηγεσίας και λαού, μεταξύ φτωχών και πλουσίων ή μεταξύ αμόρφωτων και (δήθεν)μορφωμένων.


Επομένως, αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιμή δεν δεν είναι μια πανδημία του ιού, αλλά μια πανδημία πανικού προωθούμενη από μια στρατιά σε μεγάλο βαθμό μονόπλευρων, άσχετων ή συμμορφούμενων (προς τας υποδείξεις). Είναι επομένως πλήρως δικαιολογημένη η άποψη του έμπειρου ιατρού Δρ. Ο Wolfgang Wodarg που έγραψε ήδη σε άρθρο του στις 25 Φεβρουαρίου του 2020, ότι η λύση στην κρίση του κορωνοϊού δεν είναι τόσο η απομόνωση των μολυσμένων αλλά η απομόνωση όλων αυτών που προωθούν τον φόβο και τον πανικό.


Φοβάμαι, ότι η επόμενη ημέρα θα είναι για όλους μας πολύ δύσκολη και ιδιαίτερα για την πατρίδα μας, κατεστραμμένη μετά από 10 χρόνια μνημόνια. Σε όλους σας μπορώ να δώσω μια συμβουλή. Βάλτε το μυαλό σας στο κεφάλι σας και όχι στο κινητό σας. Σταματήστε να παραπληροφορείστε από τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης και ακολουθήστε την προτροπή του Ιμμάνουελ Καντ, του μεγαλύτερου φιλοσόφου της νεότερης εποχής, "Τόλμησε να σκεφτείς μόνος σου".


Γρηγόρης Βαλλιάνος


Υ.Γ.: Από τη συνέντευξη με τον Λόρδο Sumption, δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι το 2018, δημοσιεύτηκε στις 30.03.2020 στο BBC:

«...Δεν είμαι ειδικός επιστήμονας, αλλά είναι το δικαίωμα και το καθήκον κάθε πολίτη να εξετάζει προσεκτικά τι λένε οι επιστήμονες, να το αναλύσει για τον εαυτό του και να συνάγει συμπεράσματα με κοινή λογική. Αυτό είμαστε όλοι ικανοί να το κάνουμε και δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος για τον οποίο η επιστημονική φύση του προβλήματος θα σήμαινε, ότι πρέπει τώρα να θέσουμε την ελευθερία μας στα χέρια των (;)επιστημόνων».

---

 

 

Η εικόνα είναι του Δον ΨΥΧΩΤΗ