Share |

Έχουμε κι άλλα να σας πούμε

Χάσαμε την ευκαιρία να αυξήσουμε την "ακροαματικότητα" μας. Αυτοί οι πολιτικοί, όταν λειτουργούν ιδιωτικά , γίνονται κανονικοί άνθρωποι . Λάβαμε σε email μια κριτική για το χτεσινό μας κείμενο , που πολύ μας άρεσε. Για να εκθέσουμε και τον εαυτό μας, μας άρεσε 1. το ύφος της γραφής και 2. Τα καλά λόγια του, για μας (για μένα). Δυστυχώς, υποσχεθήκαμε να μη το βάλουμε.

-------------------------------------

Γράφοντας σε πληθυντικό, θέλουμε να τονίσουμε πως το χτεσινό κείμενο μπορεί να έχει το ύφος του ενός της παρέας μας, αλλά πέρασε από συλλογική διαδικασία και έγκριση.

--------------------------------------

Από ένα email και κάποιες συνομιλίες, βγάλαμε το συμπέρασμα, πως , ακόμα και στελέχη της σημερινής δημαρχίας δεν ξέρουν το περιεχόμενο της έκθεσης των δικηγόρων , που παράγγειλε ο κ. Παρίσης και πλήρωσαν οι δημότες του νησιού.

Πάμε, λοιπόν:

Από την έκθεση του δικηγορικού γραφείου, θα επιλέξουμε τα σημαντικά και τα πολιτικά, γιατί είναι γεμάτη νομικούς όρους και υπερβαίνει τις 70 σελίδες. (Θα τα βάζουμε με δόσεις, για να συνειδητοποιήσει ο κόσμος, πόσο μας εμπαίζουν).

Είμαστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή, ώστε να μη πει κάποιος πως αλλοιώσαμε το νόημα.

Από τη σταχυολόγηση που θα παρουσιάσουμε, θα καταλάβετε πόσο έκθετοι είναι αυτοί, που επιμένουν να "εγγράφουν" στα χρέη του δήμου το ποσό του έργου της Σκάλας, αντί να απαιτήσουν  συμμόρφωση με τους νόμους, άμεση ακύρωση της απόφασης, αυστηρό έλεγχο και εξηγήσεις για όλες αυτές τις πράξεις.

Η έκθεση απευθύνεται στον ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, κ. Φίλιππο Σαχινίδη.

Η έκθεση ξεκινά, με την παράθεση νόμων και διατάξεων , που αφορούν τα καθήκοντα της ΕΔΕΛ και καταλήγει:

...Εκ του συνδυασμού των προαναφερομένων διατάξεων συνάγονται αβιάστως τα ακόλουθα:

.... γ. Αρμόδιο όργανο για την ένταξη των πράξεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ή για την ανάκληση της εντάξεώς τους (απένταξη) είναι ο Γενικός ή Ειδικός Γραμματέας, στον οποίο υπάγεται η ειδική υπηρεσία διαχειρίσεως του επιχειρησιακού προγράμματος, ή ο Γενικός Γραμματέας, στον οποίο υπάγεται η ενδιάμεση διαχειριστική αρχή, ή ο Γενικός Γραμματέας της Περιφερείας, κατά τα ειδικώς οριζόμενα στο άρθρο 7 του Ν. 3614/2007.

 δ. Κατ’ ακολουθίαν τούτων, η ΕΔΕΛ δεν δικαιούται να ελέγχει την προηγηθείσα της αναθέσεως διαγωνιστική διαδικασία και δεν είναι αρμοδία για την απένταξη του έργου.

Την υπόλοιπη έκθεση, ας τη δώσει σε δημοσιότητα ο κ. δήμαρχος. Ο πολίτης που πλήρωσε την έκθεση δικαιούται να ξέρει τι πλήρωσε.

 

Αυτό και μόνο το απόσπασμα αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο τον κ. Παρίση, που με σειρά ανακοινώσεων και δηλώσεων, επιμένει να χρεώνει τους δημότες του, με μερικά εκατομμύρια ευρώ.

Προσέξτε τη λέξη "αβιάστως". Θυμηθείτε και τη δήλωση Κουβέλη "για πρώτη φορά".

Ο κ. δήμαρχος έχει διαβάσει αυτό το κείμενο και εξακολουθεί να εγγράφει χρεώσεις!!!!

Προεξοφλεί πως η αρμόδια να αποφασίσει κυβέρνηση θα απεντάξει το έργο; Πού το ξέρει;

 

Τα υπόλοιπα ανήκουν στο κυβερνών κώμα.

 

ΥΓ. Στις ερωτήσεις του κ. Γερ. Μεταξά, θα απαντήσει κανείς; Kάθε καθυστέρηση απάντησης δουλεύει υπέρ των εργολάβων, που μαλώνουν πάνω από τη ζωή μας .

 

-------------------------------

εικόνα Δον ΨΥΧΩΤΗΣ

-------------------------------

Φυσάει πολύ απόψε κι η ανάσα σου κρατιέται απο ψηλά,
και δε βαστάει τ'όνειρο να την αντέξει!
βασ.π

(από τον Άδειο Κάδο)

-------------------------------

Κ' ήτανε Μεγάλη Παρασκευή