Share |

Έχουμε μίαν αγωνία...

Όπως θα προσέξατε και από τις σημερινές, χτεσινές ή προχτεσινές αναρτήσεις μας, αγωνιούμε.

Ξενυχτήσαμε, παρακολουθώντας έκτακτα δελτία, για να μάθουμε αν η νύχτα θα βγάλει επίσκοπο ή η αυγή μητροπολίτη. Μας υποσχέθηκαν πως ως το μεσημέρι η αγωνία μας θα λάβει τέλος και ανακουφιστήκαμε. Ελεύθεροι , λοιπόν, από αγωνίες, συνεχίζουμε το θεάρεστο έργο μας, με δύο βαρυσήμαντες επιστολές από το Παρίσι και μία από Αθήνα.

Αν και λίγο αργά, ποτέ δεν ξέρεις. Είναι οι προτάσεις μας για "πρωθυπουργό". Έχουν, βέβαια, ένα "αμαρτωλό" παρελθόν, αλλά και οι δύο έχουν προχωρήσει σε μια ζωτική διαγραφή της μνήμης των.

Η "φυσική" ροή των πραγμάτων τους έφερε στον ορθό δρόμο. Και κάποιος από τα  παλιά, θυμήθηκε και είπε να κάμει πλάκα, ενθυμούμενος και "φιλοσοφώντας".

 

Παρεπιμπτόντως και ασχέτως,  ο επίτροπος για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν, σχολιάζοντας την πρόθεση του Α. Σαμαρά να δώσει μόνο προφορικές δεσμεύσεις, αναφέρει:
«Η ελληνική πολιτική τάξη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της» τόνισε ο Όλι Ρεν, και συνέδεσε εκ νέου την έκτη δόση με την δέσμευση της Ελλάδας για εκπλήρωση των υποχρεώσεων της.

«Είναι ουσιαστικό να αποκατασταθεί το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της ευρωζώνης» κατέληξε στις δηλώσεις του.

Αχ, αυτή η τάξη! Έχει πολύ "άτακτα" παιδιά, σαν τα δύο που ακολουθούν. Ο Σαμαράς έκαμε, για μια ακόμα φορά, "αντίσταση"!

 

Προλεγόμενα στις δύο επιστολές:

Για να σε ανταμείψω , που "σ' έγραψα" σου στέλνω δύο "πλάκες" (έτσι το λέμε τώρα). Δεν "σέγραψα. Απλώς, δεν έγραψα.
Σου θυμίζω, για να καταλάβεις τη δεύτερη πλάκα, ότι ο Ηλίας Μόσιαλος και ιδίως ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ήταν μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Κομμουνιστικής(sic) Οργάνωσης ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ
Ο Λαζαρίδης , ευφυέστατος, υπήρξε μάλιστα μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης του Πολυτεχνείου.
Όλα έχουν μια ρίζα και ως ένα βαθμό μια εξήγηση.

(Σημ. "Ι": Ο ένας είναι "παρά τον  Παπανδρέου"  και ο άλλος "παρά τον Σαμαρά").

 

Για πλάκα (1)

Οι παρακάτω γραμμές γράφτηκαν αυθόρμητα στο χαρτί το πρωί της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2011. Τις καθαρογράφω Δευτέρα. Δεν διεκδικούν βαθιά πολιτική ανάλυση (που είναι να γίνει), λένε όμως κάποιες αλήθειες.

 

Συντεχνίες στην Ελλάδα

και συντεχνιακές αφιερώσεις

 

       Αφιερώνεται σε Διαμαντοπούλου, Λοβέρδο και Ραγκούση

          Υπάρχουν συντεχνίες και συντεχνίες στην Ελλάδα – και παντού*. Πρώτη όμως και χειρότερη είναι η συντεχνία των επαγγελματιών της πολιτικής.

 

      Αφιερώνεται στον Άγνωστο πολίτη

Για να μπορεί όμως να υπάρχει και να λειτουργεί, αυτή η συντεχνία, χρειάζεται μια πελατεία. Είναι η συντεχνία των ψηφοφόρων.

*Αυτό το συμπληρωματικό «παντού», αφιερώνεται καλοπροαίρετα στους φίλους μου, οι οποίοι όταν κατηγορούν ή βρίζουν την Ελλάδα έχουν όλα τα δικαιώματα, και τους ακούω ήρεμος, όταν όμως λέει κάτι ο νίκος εναντίον της χώρας θυμώνουν, διότι αυτός ζει στο εξωτερικό και ενδέχεται να έχει αλλοεθνήσει !

Υστερόγραφο, γραμμένο εκ των υστέρων :

Άκουσα σήμερα στο γαλλικό ραδιόφωνο ότι ο Κάρλος, που νομίζω θα ξέρετε ποιος είναι, όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, σε δίκη που αρχίζει σήμερα, ποιο είναι το επάγγελμά του, απάντησε πως είναι επαγγελματίας επαναστάτης. Η αποσύνθεση (με απλά λόγια το σάπισμα) της καθεστηκυίας πολιτικής πάει μαζί με την αποσύνθεση της καθεστηκυίας επανάστασης.

                                                                                                                νίκος

                                                                                                Παρίσι, 7 Νοεμβρίου 2011

 

Για πλάκα επίσης

 

Αφιερώνεται σε όλους τους παλιούς ρηγάδες

 

Πώς να μην επιβεβαιωθεί, ακόμα μια φορά, αυτή η φράση του Μάη του 68 :

ένας άνθρωπος δεν είναι έξυπνος ή βλάκας

είναι ή δεν είναι ελεύθερος !

Όλοι εμείς που τους γνωρίσαμε από κοντά, πώς να αρνηθούμε ότι ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Ηλίας Μόσιαλος ήταν ιδιαίτερα έξυπνοι !

                                                                                                                νίκος

                                                                                                Παρίσι, 8 Νοεμβρίου 2011

 

Επιστολή από Αθήνα:

 

Quiz
Α. Η θέση του πρωθυπουργού ή ιδιότητα του πρωθυπουργού ιδιωτικοποιήθηκε, μετά το θαύμα η κοινωνία να ψηφίζει και μετά η ΕΚΤ να διορίζει.
Β. Οι αποδοχές των υπαλλήλων  της ΕΚΤ τι διαφορά έχουν από τους «βουλευτές» του  κομματικού Κοινοβουλίου.
Γ. Μήπως θα ήταν επίσης καλό να ιδιωτικοποιηθούν και τα κόμματα.
Λαϊκή απαίτηση
Ο «αντιεξουσιαστής» να κατέβει πλέον στις πλατείες. Νομίζω ότι το IthacaNet θα πρέπει ν αναλάβει πρωτοβουλία για forum με κεντρικό ομιλητή το δικό μας πλέον άνθρωπο.

Γιώργος

 

Για το ποιος είναι ο Νίκος, δείτε το video. (Όταν θα έχετε χρόνο)

Ο Νίκος έφτασε στην ανώτατη ηγεσία του ΚΚΕ εσ , Εκτελεστική Γραμματεία, και το 1986, εγκατέλειψε σιωπηλά την Ελλάδα και την πολιτική, δίχως σπουδές ή άλλα εφόδια  και δίχως γνώση άλλης γλώσσας .

Δούλεψε στις creperies του Παρισιού, οι οποίες ελέγχονται από την ...ελληνική Μαφία! (υπάρχει και αυτό), όπως στην Αμερική, οι λαθρομετανάστες, που δεν ήξεραν τη γλώσσα,  δούλευαν στο πλύσιμο  πιάτων των ελληνικών εστιατορίων. Έμαθε τη γλώσσα και μπήκε στο πανεπιστήμιο, με την παρότρυνση του Κορνήλιου Καστοριάδη, σαν "ειδικό ταλέντο", μια και δεν είχε τα "τυπικά προσόντα".

Έχει γράψει στα ελληνικά το βιβλίο: "Νέοι δρόμοι για τη δημοκρατική πολιτική σκέψη" , εκδόσεις ΘΕΜΕΛΙΟ.

 

(εικόνα Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)

 

δεν θελω να με κυβερνούν. δεν θέλω να κυβερνάω (από την ομιλία του Νίκου)