Share |

"ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ": Ενημέρωση

ΣΗΜ. "Ι": Για να πούμε του στραβού το δίκιο, δεν τους βλέπουμε και πολύ "αγανακτισμένους". Μάλλον, το διασκεδάζουν.

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΕΡΑ 3η – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΗ 2011

Η τρίτη μέρα στην Πλατεία συγκέντρωσε πολύ περισσότερο κόσμο από τις προηγούμενες δύο μέρες (πάνω από 200 άτομα). Άνθρωποι όλων των ηλικιών ήρθαν, συζήτησαν μεταξύ τους και παρακολούθησαν το ντοκυμαντέρ Χρεοκρατία. Επισημαίνουμε το γεγονός της διαρκούς αλλαγής των παριστάμενων: κάθε μέρα ανανεώνεται ο κόσμος που έρχεται, πράγμα που είναι καλό!

Ευχαριστούμε: εκείνον που για τρίτη μέρα μας παρείχε τη δυνατότητα μουσικής και προβολής του ντοκυμαντέρ, εκείνον που ενημέρωσε το μεσημέρι με τη ντουντούκα το Αργοστόλι (όσους κι αν ρώτησα δεν μπορέσαμε να τον εντοπίσουμε), τον δημιουργό του ντοκυμαντέρ Χρεοκρατία, όσους συνεισέφεραν για την αγορά υλικών για τη δημιουργία πανό και του επιδαπέδιου «τοίχου ελεύθερης έκφρασης», και φυσικά ευχαριστούμε όλους όσους ήρθαν στην Πλατεία!

Προσεχώς θα προβληθεί άλλο ένα ντοκυμαντέρ, ενώ υπάρχουν σκέψεις για εικαστικά δρώμενα, για παιδική βραδιά και για DJ party – για όλα καταβάλλεται προσπάθεια να ενημερωνόμαστε όλοι έγκαιρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ωστόσο ότι όλα τα δρώμενα έχουν διττό χαρακτήρα: πρώτον, τη διαμαρτυρία και δεύτερον την ανάληψη πρωτοβουλιών για αυτοδιαχείριση της καθημερινότητας και γιατί όχι, και της ίδια της ζωής μας! Γι’ αυτό η ενεργητική συμμετοχή όλων όσων συμμετέχουν είναι ακόμα πιο σημαντική από τον όγκο των συμμετεχόντων. Δεν σας καλούμε στην Πλατεία για να παρακολουθήσετε κάτι που οργανώνουν κάποιοι ΑΛΛΟΙ, σας καλούμε για να οργανώσουμε πράγματα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! Ακόμα και σε αυτές τις ενημερώσεις που αναρτώνται εδώ, μπορείς όποιος θέλει να προσθέσει πράγματα ή να προβάλλει ενστάσεις και να είναι σίγουρος ότι η φωνή του θα εισακουστεί.

Υπενθυμίζουμε το ανοιχτό κάλεσμα για βοήθεια στη συνδιαχείριση του συντονισμού μέσω Facebook. Υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία ανεξάρτητου ιστοτόπου σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και σε τοπικό. Υπενθυμίζουμε επίσης το ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία λογοτύπου.

Για σήμερα Σάββατο 28 Μάη δεν θα υπάρχει η δυνατότητα μουσικής κάλυψης, έτσι καλούμε όσους παίζουν ζωντανή μουσική να συνδράμουν! Φέρτε μαζί σας καθίσματα (ή τον καναπέ που λέγαμε για να δούμε κι άλλες χρήσεις του πέρα απ’ τη γνωστή…) γιατί θα καθίσουμε να συζητήσουμε την προσεχή μας δράση. Φυσικά μην ξεχνάτε να ενημερώνετε όσοι περισσότερους μπορείτε!

Μαθαίνουμε ότι μετά το Αργοστόλι δραστηριοποίειται και ο Πόρος οργανώνοντας ανάλογη συγκέντρωση την Κυριακή 29 Μάη, όπου είναι και η Πανευρωπαϊκή Μέρα Διαμαρτυρίας. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία και συμπαριστάμεθα με κάθε τρόπο!

Όλοι στην Πλατεία σήμερα Σάββατο 28 Μάη στις 8:00μμ

 

ΣΗΜ."Ι": Την ντουντούκα έβγαλε ο "Εμπορικός Σύλλογος "ΚΡΑΝΗ"