Share |

Ανακοίνωση ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΥ :ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ.....

Το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος ιδιοκτησίας πλέον του δήμου Αργοστολίου που θα αποτελέσει και περιουσιακό στοιχείο του νέου Δήμου Κεφαλονιάς αποτελεί το πιο πολυσυζητημένο θέμα του τελευταίου μήνα.
Η συζήτηση μάλιστα είναι πολύ μεγαλύτερης έκτασης και έντασης απ' ότι την περίοδο της αγοράς του, που τότε πολλοί την υποβάθμιζαν αλλά σήμερα φαίνεται να την αποδέχονται μετ' επαίνων.
Το κτίριο αγοράσθηκε αφού το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου υιοθέτησε εισήγηση μου που έθετε ως στόχο-όραμα την δημιουργία σύγχρονης πινακοθήκης- γλυπτοθήκης.
Συμπαρατάχθηκαν δε σε αυτήν την προσπάθεια επώνυμα πολιτικά πρόσωπα, φορείς και αρκετές δεκάδες καλλιτέχνες και πνευματικοί άνθρωποι Κεφαλλονίτες αλλά και της χώρας με έγγραφα υπομνήματά τους.
Η αγορά ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2009.
Οι υποτυπώδεις παρεμβάσεις και λειτουργίες στο κτίριο που έγιναν στο εναπομείναν διάστημα της θητείας μου έχουν να κάνουν με την ανυπαρξία οικονομικής δυνατότητας να γίνει , η αρμόζουσα με το διατηρητέο αυτό κτίριο αλλά και την προοριζόμενη χρήση του ,ειδική αρχιτεκτονική μελέτη η οποία θα ετύγχανε όλων των αναγκαίων αδειοδοτήσεων και θα αποτελούσε προϋπόθεση για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Α. Παρίσης στα πλαίσια αυτοψίας των δημοτικών χώρων της έδρας του νέου Δήμου, όπου εκ των πραγμάτων θα φιλοξενήσουν επιπλέον προσωπικό, ζήτησε τα κλειδιά του κτιρίου αυτού προς επίσκεψη του αφού δεν είναι ανοικτό στο κοινό.
Στο πνεύμα και των σχετικών εγκυκλίων του Υπ. Εσωτερικών για παροχή διευκολύνσεων από τις νυν Δημοτικές αρχές στις νεοεκλεγείσες έπραξα το αυτονόητο.
Ενημερώθηκα ότι το κτίριο πρόκειται να βαφτεί επισήμανα την αναγκαιότητα έγκρισης της ΕΠΑΕ και ως προς τον τρόπο πληρωμής μου δηλώθηκε χορηγία.
Κοινοποίησα τις απόψεις μου στον τύπο με σχετικό δελτίο και απέστειλα έγγραφο στον νέο Δήμαρχο καλώντας τον να σταματήσουν οι εργασίες στο κτίριο όταν διαπίστωσα διαφορετικές δράσεις σε αυτό από εκείνες που μου είχαν γνωστοποιηθεί.
Αυτές είναι οι αλήθειες για την μέχρι σήμερα εξέλιξη και όσο με αφορούν.
Όμως περισσεύουν οι υποκρισίες τις τελευταίες μέρες της θητείας μου με προφανή σκοπό είτε να με πλήξουν είτε να μου χρεώσουν τους όποιους ατυχείς χειρισμούς της νέας Δημοτικής Αρχής.
Υποκρισία είναι η προσπάθεια να χρεωθεί στο πρόσωπό μου η αλλαγή χρήσης του κτιρίου κάτι που αν επιθυμούσα θα είχα πράξει κατά το προηγούμενο διάστημα.
Υποκρισία είναι να λέγεται ότι δεν διαφύλαξα τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όταν η όποια χρήση του κτιρίου που έγινε επί της θητείας μου ήταν πολιτιστικού περιεχομένου.
Υποκρισία είναι η προσπάθεια να μου χρεωθούν πρακτικές και μεθοδεύσεις παράκαμψης διαδικασιών και υπηρεσιών ενώ κάθε άλλο χαρακτήριζε τις ενέργειες μου στην τετραετή θητεία μου.
Υποκρισία είναι να λέγεται ότι έπρεπε να μεταχειριστώ αστυνομικά η δικαστικά μέσα για να αποτρέψω στο 20ημερο αυτό τις όποιες εργασίες στο κτίριο. Οι ενεργούντες είναι φορείς νωπής λαϊκής εντολής και θα λογοδοτήσουν στην κοινωνία για το ορθό η λάθος των ενεργειών τους.
Υποκρισία είναι να λέγεται ότι έχει διαφορά αν παρέδωσα τα κλειδιά του κτιρίου στην νέα δημοτική Αρχή τις 15/12/2010 και όχι την 1/1/2011 και ότι αυτό θα εξασφάλιζε η όποια μεταχείριση του κτιρίου να έχει διαφορετική τύχη.
Όμως η υποκρισία δεν θα στρεβλώσει την αλήθεια αλλά και την ευθύτητα με την οποία υπηρέτησα και έδρασα στο Δήμο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ