Share |

Αναπτυσσόμενες καλλιέργειες χωρίς έδαφος ή ήλιο!

Γιώργος Φραγκούλης

Μ΄αυτό το απίστευτο άρθρο του έγκυρου Discovery Channel παίρνουμε μια γεύση για το επικείμενο μέλλον.Η αγροτιά οδεύει προς εξαφάνιση. Δε θα χρειαζόμαστε τη Γη για να την φροντίζουμε κι αυτή να μας ταΐζει! Όπως οι μηχανές σπρώχνουν πολλούς εργάτες στην ανεργία, έτσι κι αυτή η ανακάλυψη της Verdant Earth Technologies οδηγεί στην εξαφάνιση-όχι, απλά, στη μείωση-της αγροτιάς. Όμως και με τα μεταλλαγμένα, έτσι και τα παιδιά της Γης που θα παράγονται σε ράφια με διαλύματα από θρεπτικές ουσίες δε θα έχουν τη γεύση των παιδιών της Γης, θα είναι δε και φορείς ασθενειών. Έτσι, και οι φαρμακοβιομηχανίες-αυτά τα μεγαθήρια-θα έχουν μόνιμη δουλειά.Άλλωστε, αυτές [φαρμακοβιομηχανίες] θα είχαν και θα έχουν στην υπηρεσία τους τα chemtrails, το φοβερότερο όπλο που ανακάλυψε το ανθρώπινο-εγκληματικό!-μυαλό. Πραγματικά, ο στίχος ενός δημοφιλούς τραγουδιού είναι περισσότερο, από ποτέ, επίκαιρος: “φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα”. Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ κ. Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκυ είχε δηλώσει [δες εδώ ανάρτηση μου για το υπερόπλο των chemtrails]-στη δεκαετία του 1970-“η τεχνολογία θα θέσει στη διάθεση των ηγετών των μεγάλων κρατών, τα μέσα για τη διεξαγωγή μυστικού πολέμου όπου μόνο ένας ελάχιστος αριθμός στρατιωτών θα είναι απαραίτητος… Μέθοδοι τροποποίησης καιρικών φαινομένων θα χρησιμοποιηθούν, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες μακροχρόνιας ξηρασίας ή καταιγίδων… και με τη βοήθεια ακτινοβολιών συγκεκριμένων συχνοτήτων θα μπορούμε να ελέγξουμε τη συμπεριφορά ολόκληρων πληθυσμών… με στόχο μία πιο ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη κοινωνία” [ Ανάμεσα σε δυο γενιές, 1970 ]. Τώρα, πρέπει να προσθέσουμε σ΄ αυτά  και τα κηπευτικά που καλλιεργούνται-θα καλλιεργούνται-στα ράφια κι όχι στη Γη! Μήπως πρέπει να πούμε, “αντίο Μάνα Γη;“. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό! Θα είναι ομαδική αυτοκτονία της Ανθρωπότητας. Αντί άλλων σχολίων, δείτε το δημοσίευμα του Discovery Channel, εδώ και την ακολουθούσα μετάφραση του.

Ναυτιλιακά κοντέινερ έχουν επανασχεδιαστεί για να γίνουν στέγαση [σπίτι], γραφεία και ακόμα και κλινικές υγείας, αλλά τώρα μια εκκίνηση στην Toucson τα μετασχηματίζει σε θερμοκήπια ελεύθερα από ήλιο, ελεύθερα από χώμα [εννοεί, θερμοκήπια χωρίς ήλιο και έδαφος. Εξήγηση δική μου]. Μαρουλόφυλλα από το σύστημα δοκιμασίας τους δείχνουν ότι έχουν σκουροπράσινα … [η αγγλική λέξη είναι thumb= αντίχειρας. Δε βγαίνει νόημα να λέει ότι το μαρούλι έχει σκουροπράσινο αντίχειρα!]. ‘Η Verdant Earth Technologies έχει ένα σχέδιο να μετασκευάσει τις προδιαγραφές σε 20 ναυτιλιακά κοντέινερ σε μικρά αγροκτήματα [φάρμες]. Κάθε ένα από αυτά τα αγροτικά συστήματα του ελεγχόμενου περιβάλλοντος προσαρμόζεται [are fitted] με πέντε ράφια όπου ζουν τα φυτά. Αντί να κάθονται στο έδαφος, όμως, τα φυτά κάθονται σε ένα διάλυμα με πλούσιες θρεπτικές ουσίες το οποίο δρα για να τα ποτίζει.

Ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος ο Josh Hottenstein λέει ότι πειραματίζονται με διαφορετικές τεχνικές επιλογές φωτισμού, εισάγοντας μια που χρησιμοποιεί ηλιακούς συλλέκτες και οπτικές ίνες για να διανέμουν φως από LED. «Τα φυτά δε χρειάζονται όλο το φάσμα του φωτός» λέει αυτός. Οι ηλιακοί συλλέκτες τους επιτρέπουν να λαμβάνουν το σωστό μήκος κύματος και να το διευθύνουν. Κάθε σύστημα που έχει κοντεινεροποιηθεί [containerized] έχει συνδέσεις για νερό και ηλεκτρισμό, είδος σαν ενός RV. Διαφορετικά όμως από τα RV’s, το σύστημα μπορεί να τεθεί για να διατηρήσει μια περίοδο χρόνου αξιοποιώντας τις ώρες εκτός αιχμής ένα βοηθητικό πρόγραμμα για να εξομαλύνει το ηλεκτρικό φορτίο. Επειδή δεν υπάρχει χώμα, αυξάνοντας το κεφάλι του μαρουλιού χρησιμοποιεί μόνο το ένα τοις εκατό του ποσού του νερού, καθώς το μαρούλι αναπτύσσεται σε εξωτερικό χώρο.

«Είναι επαρκές σε πόρους» λέει ο Hottenstein του συστήματος. «Είναι η μέγιστη αξιοποίηση των περιορισμένων πόρων που έχετε”. Η ιδέα προήλθε από κοινού περίπου ένα χρόνο πριν, όταν o Hottenstein και η συμμαθήτρια του στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα Myles Lewis αναζητούσαν έναν τρόπο να συνδυάσουν προηγμένη μηχανική του φαινομένου του θερμοκηπίου και υδροπονικής σε κλειστή δομή. Ο Hottenstein έχει ένα IT φόντο και η Lewis ειδικεύεται στην καλλιέργεια κηπευτικών. Το ψαλιδισμένο επιχειρηματικό σχέδιο τους κέρδισε ένα διαγωνισμό πέρυσι στο Κέντρο για την Επιχειρηματικότητα του Πανεπιστήμιο του McGuire. Η Verdant Earth επιλέχτηκε σαν μια τοπική ομάδα που έλαβε μέρος σε ημιτελικό στο Cleantech Open, ένα εθνικό διαγωνισμό για την αναγνώριση [ανακάλυψη] επιχειρήσεων που υπόσχονται καθαρή τεχνολογία.

Όλη αυτή η τεχνολογία συσκευασμένη σε ένα ναυτιλιακό κοντέινερ ηχεί δαπανηρό, αλλά ο Hottenstein λέει ότι επειδή η διαδικασία μεγιστοποιεί τους πόρους, προσδοκά ότι το κόστος θα είναι ανταγωνιστικό με τις εμπορικές δομές του θερμοκηπίου, περίπου 20 έως $ 30 ανά τετραγωνικό πόδι. Το κόστος παραγωγής θα είναι ανταγωνιστικό με τις οργανικές ενώσεις, προσθέτει ο Hottenstein. Επί του παρόντος, η επιχείρηση βρίσκεται ανάμεσα στη φάση της απόδειξης της γενικής ιδέας και των πρωτοτύπων, λειτουργώντας για να πάρει τα συστήματα ελέγχου σε αρκετούς πελάτες. Από εκεί, σχεδιάζουν να αρχίσουν την κατασκευή των συστημάτων. Έτσι έχουν τεχνολογία να αναπτύξουν επαρκώς φυτά χωρίς έδαφος [χώμα], στο σκοτάδι, a la άλλο βέβαιο, φυλλώδεις παράνομες εγκαταστάσεις. Ο Hottenstein μου λέει ότι έχει συνηθίσει να χειρίζεται επιτυχώς όλες τις ερωτήσεις γι΄ αυτές. “Όπως κάθε τεχνολογία, υπάρχει ένα δίκοπο σπαθί που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», λέει. ”Υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σχετικά με το τι είναι Υδροπονία και τι δεν είναι”. Γι΄ αυτόν, ο στόχος είναι η καλλιέργεια λαχανικών. Μέχρι τώρα, λέει, το σύστημα τους μπορεί να παράγει 2.000 κεφαλές του μαρουλιού σε ένα μήνα, σε σύγκριση με τις 90 ημέρες για το ίδια ποσότητα από ένα χωράφι. Ο Hottenstein λέει ότι το μαρούλι έχει ωραία γεύση και χρησιμοποιείται ήδη σε κάποια μέρη για δείπνο στην Tucson.

Ένα πράγμα που ποτέ δεν εξέτασα είναι εκείνο σε ένα κλειστό, ελεγχόμενα αυξανόμενο  χώρο που δεν έχει καθόλου ηλιακό φως ή χώμα, η ανάγκη για βυθίσεις φυτοφάρμακων στο μηδέν [μάλλον θέλει να πει για την ανάγκη κατάργησης των φυτοφαρμάκων. Εξήγηση δική μου]. Αν αυτό το είδος τεχνολογίας μπορεί να αυξηθεί για κάθετη γεωργία σε περιβάλλον πόλης, ίσως θα δούμε ένα νέο είδος σήμανσης που έχει περισσότερο από ένα χτύπημα [ring] γι΄ αυτό παρά η οργανική.

 

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος - Ενεργός Πολίτης

 

ΣΗΜ."Ι": Οι δημοσιεύσεις αυτές κατατίθενται, χωρίς αξιολόγηση, από έλλειψη στοιχείων και γνώσεων. Εμείς, μένοντας πιστοί σε μία ελεγμένη ρήση της ελίτ του κόσμου, όπως διατυπώθηκε το 1995, σε συνέδριο του Ιδρύματος Γκορμπατσώφ, δημοσιεύουμε κάθε τι που μπορεί να κινήσει υποψίες. Και κάθε συνεισφορά ή διαφωνία είναι ευπρόσδεκτη. Καλύτερα καχύποπτοι παρά αφελείς.

Το προαναφερθέν συνέδριο είχε για πόρισμα: "Η υπάρχουσα κατάσταση μπορεί να λειτουργήσει στον 21ο αιώνα, με το 20% του πληθυσμού".