Share |

Αντιστασιακοί, αλλού για αλλού

Από Μεγάλο σεβασμό στην ιστορία του καθένα που υπογράφει, δεν βάλαμε εισαγωγικά στη λέξη "αντιστασιακοί".

Ήταν, κάποτε. Δεν είναι πια. Δεν είναι αντιστασιακό το κείμενο που υπογράφουν. Αρνείται να ακουμπήσει τα αίτια, τον ένοχο, την ουσία της ανθρωπιστικής αθλιότητας.

Οι πλατείες του Μάη και του Ιούνη έβαλαν ένα θεματάκι, που οι υπογράφοντες παρακάμπτουν: "(Άμεση) Δημοκρατία, τώρα". Κι επειδή πολλοί παίζουν με τις λέξεις, αυτό μεταφράζεται σε συντακτική εθνοσυνέλευση, με σκοπό ένα σύνταγμα και ένα πολίτευμα, όπου τους νόμους θα ψηφίζει ο λαός.

Δεν είναι οι άνθρωποι, πια, ενάντια στον "δογματισμό και την καταστροφική πολιτική των δύο κομμάτων εξουσίας". Δεν αρκούνται  στην "άμεση απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο και την εκδίωξη της Τρόικας". Δεν "ανακτάται και κατοχυρώνεται η εθνική ανεξαρτησία", με απλή αλλαγή προσώπων.  

Δεν ενδιαφέρει, πια, την κοινωνία η "ανατροπή της κυβέρνησης του Μνημονίου και η αλλαγή των συσχετισμών και πολιτικών δυνάμεων, ώστε η λαϊκή πλειοψηφία να επιβάλει την αλλαγή της διακυβέρνησης και της πορείας της χώρας".

Δεν αρκεί "μια κυβέρνηση σωτηρίας της πατρίδας",  "μια κυβέρνηση που θα φέρει το λαό στην εξουσία".

Με αυτά και με άλλα,οι πολίτες που βγήκαν στο δρόμο και τις πλατείες και που συνεχίζουν να είναι εκεί  δεν θέλουν συντήρηση του ολιγαρχικού πολιτεύματος και μια απλή αναζήτηση νέων σωτήρων.

Θέλουν αλλαγή καθεστώτος, αλλαγή στον τρόπο λήψης αποφάσεων και διαχείρισης της ζωής τους.

Με δυο λόγια: Θέλουν δημοκρατία.

Κι αν αυτά τα "θέλω" δεν ακούγονται και άν κάποιοι τα θεωρούν ανύπαρκτα, είναι που δεν θα μπουν ποτέ στο "Βήμα", στην τηλεόραση ή σε όποια καθεστωτικά ΜΜΕ. Ό,τι δεν "παίζει" η τηλεόραση και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, δε σημαίνει πως δεν υπάρχει.

Είναι εδώ. Είναι ανώνυμοι και είναι παντού. Κι ας μη τους βλέπετε. Έρχονται.

 

Και, όπως μας λέει ο φίλος που μας έστειλε την είδηση: Επειδή σύμπασα η κοινωνική και πολιτική ελίτ είχε και έχει εμπλοκή με το  σύστημα καλό θα είναι να θυμίσουμε ότι τελικά η πλατεία δεν είχε αιτήματα, αίτημα έχεις όταν απευθύνεσαι σε κάποιον ή κάποιους. Η πλατεία έβαλε ΕΝΑ Θέμα και μόνο, και δεν είναι άλλο από την αλλαγή/απαλλαγή από  τη συγκεκριμένη σάπια κοινοβουλευτική
( αντιπροσωπευτική) δημοκρατία,σε όλα τα επίπεδα. Καληνύχτα σας!!!

Κι αν κάποιοι από τους υπογράφοντες δεν νιώθουν να ανήκουν στην ολιγαρχική καθεστωτική ελίτ, λέμε πως ας προσέξουν λίγο τις ολιγαρχικές απόψεις τους, για την αναζήτηση "αντιπροσώπων σωτήρων", που δεν αμφισβητούν τις ολιγαρχικές δομές του πολιτεύματος. Οι απόψεις τους εντάσσονται στις λογικές της ολιγαρχικής διακυβέρνησης. Είναι μέρος του σχεδίου, για τη συγκρότηση ενός "αντιμνημονιακού μετώπου", που δεν πρέπει να αμφισβητήσει τις δομές και τις πολιτικές, που μας οδήγησαν στο "μνημόνιο".

Ο λαός δεν θέλει να "έρθει στην εξουσία", μέσω τρίτων. Θέλει να καταλύσει την εξουσία, να κρατήσει την ουσία και να αποφασίζει για τις τύχες του.

-----------------------------------

Ολόκληρο το κείμενο - έκκληση:

«ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

11.10.2011

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε πρωτοφανείς και δραματικές εξελίξεις. Διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον της ως ανεξάρτητης και βιώσιμης χώρας. Κατά συνέπεια, το πρόβλημα της είναι σήμερα πρόβλημα επιβίωσης. Πρόβλημα εθνικό και όχι απλώς πρόβλημα χρέους.

Η απαίτηση των δανειστών να οδηγηθεί η χώρα σε συντεταγμένη χρεοκοπία με στόχο την αδιάκοπη πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων, και με συνέπεια τη στάση πληρωμών στο εσωτερικό, σε συνδυασμό με την απαίτηση να τους δοθεί ως αντιπαροχή ο δημόσιος πλούτος, υποθηκεύει την ανεξαρτησία της χώρας και την επιβίωση του ελληνικού λαού.

Εμείς, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αναλογιζόμενοι τις ιστορικές στιγμές που περνάει η χώρα μας, συναντηθήκαμε στην Αθήνα και συμφωνήσαμε ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σήμερα υπό στρατιωτική κατοχή, εντούτοις, 70 χρόνια μετά την ίδρυση του ΕΑΜ, βρίσκεται ξανά μπροστά σε αντίστοιχου ιστορικού μεγέθους τραγωδία. Σήμερα διακυβευέται η εθνική ανεξαρτησία, καταπατείται το Σύνταγμα και υποθηκεύεται η επιβίωση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία, απέναντι σε εκείνους που θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, αλλά και απέναντι στον εαυτό μας, απευθυνόμαστε στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που ελπίζουν σε ένα διαφορετικό μέλλον από το ζοφερό του Μνημονίου και καλούμε σε κοινόν αγώνα με στόχο:

* την άμεση απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο και την εκδίωξη της Τρόικας.

* την ανάκτηση και την κατοχύρωση της εθνικής κυριαρχίας.

* την αναδιανομή του πλούτου υπέρ αυτών που τον δημιουργούν και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

* τον ριζικό γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό της χώρας μας.

Κατά συνέπεια:

Καλούμε τους Έλληνες πατριώτες να απεγκλωβιστούν από τον δογματισμό και την καταστροφική πολιτική των δύο κομμάτων εξουσίας, τα οποία είναι δέσμια της πολιτικής μας εξάρτησης και των συμφερόντων του ελληνικού και του ξένου κεφαλαίου.

Καλούμε τους Έλληνες πατριώτες που συναισθάνονται την ευθύνη και την ανάγκη για κοινό αγώνα για τη σωτηρία της ελληνικής κοινωνίας από τη λαίλαπα της Τρόικας και του Μνημονίου, σε αγωνιστική συνεργασία με άμεσο στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του Μνημονίου και την αλλαγή των συσχετισμών και πολιτικών δυνάμεων, ώστε η λαϊκή πλειοψηφία να επιβάλει την αλλαγή της διακυβέρνησης και της πορείας της χώρας. Καλούμε σε αγώνα για μια κυβέρνηση σωτηρίας της πατρίδας. Για μια κυβέρνηση που θα φέρει το λαό στην εξουσία.

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2011

Βαρδινογιάννης Βαρδής, Γλέζος Μανώλης, Γουργιώτης Νίκος, Δαμιανάκου Βούλα, Θανασέκου Βάσω, Θεοδωράκης Μίκης, Καλλίνος Θόδωρος, Καραγιώργη Μαρία, Κατερίνης Παναγιώτης, Μπενά Ελένη, Μπενάς Τάκης, Μπιτσάκης Ευτύχης, Τσαπόγας Γιώργος».

 

Από ΤΟ  ΒΗΜΑ

 

(Ξαναδείτε και θυμηθείτε τον Χρόνη Μίσσιο: "Αποχώρησα από την κοινωνία, όταν αντιλήφθηκα πως από επαναστάτης γινόμουν πολιτικός"

(Εικόνα : Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)