Share |

Απάντηση στο "Γιατί δεν ξεσηκώνεται ο λαός, πατέρα;"

...ή "γιατί δεν πέφτει αυτός ο ρημάδης ο καπιταλισμός;" (3)

Κάθε φορά που ένα σημαντικό γεγονός ξεσηκώνει το μεγάλο πλήθος, οι ασχολούμενοι επαγγελματικά ή ημιεπαγγελματικά με  την πολιτική, την "εξέγερση" και την "επανάσταση" ξεβρακώνονται.

Έγινε με τους "αγανακτισμένους", γίνεται, σήμερα, με την ΕΡΤ. (Δείτε μαζεμένες όλες τις αναρτήσεις μας(για το 2011), τις σχετικές με το θέμα, τον υπότιτλο ή τον τίτλο).

Δείτε και τη στάση των κομμάτων, για την ΕΡΤ.

(Με την ησυχία σας, κι αν έχετε χρόνο. Αν δεν έχετε, δείτε μόνο τις εικόνες του Δον ΨΥΧΩΤΗ).

 

Το πρώτο πράγμα που θα θέλαμε να πούμε σε όσους κάνουν την "κλασσική" ερώτηση είναι:

Παρακαλούμε να διορθώσετε την ερώτηση και να την κάμετε:  "Εγώ γιατί δεν ξεσηκώνομαι;"

Η ερώτηση "γιατί δεν ξεσηκώνεται ο λαός" είναι μια ερώτηση που όποιος την κάνει θέτει τον εαυτό του "εκτός λαού".

Προκαταβολικά, θα σας πούμε ότι το σύνολο των επαγγελματιών( με ή χωρίς εισαγωγικά) της πολιτικής, όλοι αυτοί που τα ξέρουν όλα και έχουν άποψη επί παντός πολιτικού επιστητού, φοβούνται, σιχαίνονται, περιφρονούν ή μισούν το λαό και ότι αυτός κουβαλά μαζί του. Τον αποφεύγουν, όπως ο διάολος το λιβάνι. Είναι "μαζί του", όταν αυτός είναι μαζί τους, όταν συμβαδίζει και υιοθετεί τις ιδέες τους και τις α-νοησίες τους.

Δεν θέλουν καν να "εκπροσωπήσουν" το λαό. Θέλουν ο λαός να "εκπροσωπεί", να εκφράζει και να αναπαράγει τη δική τους σκέψη και ιδέες. Γίνεται "λαός", όταν συμφωνεί μαζί τους. Αλλιώς, είναι μάζα, άχρωμη, άγευστη και περιφρονητέα, που συνήθως δεν υιοθετεί και δεν ψηφίζει τις προτάσεις τους.

--------------------------

Ας δούμε, σήμερα, αυτούς που συμμετέχουν σε μια ομάδα με τον τίτλο: "ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ". (Απ΄ότι φαίνεται η ομάδα έχει μετακομίσει στην "ανοιχτή συνέλευση της ΕΡΤ", ως περιφερόμενοι επαγγελματίες επαναστάτες. Τους συναντάμε ή τους συναντήσαμε και αλλού). 

Για την πρώτη απόφαση - ανακοίνωση της "ανοιχτής συνέλευσης" στην ΕΡΤ, γράψαμε:

Τι μας είπαν;
ΤΙΠΟΤΑ. Κάνοντας χρήση της λογοτεχνίας, μας δίνουν το δικό τους φαντασιακό για το τι είναι οι ίδιοι!!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ - ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ - ΚΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ
Ειλικρινά, συγκινήθηκα.
Ονειρεύονται και επιθυμούν αυτό που "έμαθαν": "Μια κατάληψη", με ολίγη "Αλληλεγγύη" και για να μη ξεχάσουμε και την "διεθνιστική" μορφή της, βάζουμε και ολίγον από Τουρκία. Να μη μοιάζουμε στους "άλλους".
Ένα ολόκληρο κείμενο για να δείξουν τη διαφορετικότητα τους
.

(Παρακαλούμε, να διαβάσετε προσεχτικά την ανακοίνωση τους. Μπορεί να μην καταλάβαμε καλά. Διορθώστε μας(αν μπορούν να διορθωθούν οι αδιόρθωτοι), στέλνοντας ένα email.)

-------------------------

Πάμε, τώρα, στη δεύτερη ανακοίνωση-απόφαση. "Φεύγει" από την περιγραφή του "ποιοι είμαστε" και συγκεκριμενοποιεί στόχους (τη βάζουμε ολόκληρη).

Ιδού ένα "δημοκρατικό" κείμενο βαθύτατης ολιγαρχικής αντίληψης:

16/6/2013


Η Ανοιχτή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πάρκινγκ της ΕΡΤ κατέληξε στα παρακάτω:

 

  1. Ζητάμε τη συνδιαμόρφωση της ροής του προγράμματος της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου της ΕΡΤ από τους εργαζόμενους  και την Ανοιχτή Συνέλευση που πραγματοποιείται καθημερινά στον περιβάλλοντα χώρο του Ραδιομεγάρου.
  2. Ζητάμε τη σύνδεση της ΕΡΤ με τους τοπικούς και διεθνείς κοινωνικούς αγώνες, κινήματα, δίκτυα αλληλεγγύης, συλλογικότητες, σωματεία βάσης εργαζομένων και ανέργων και την συμβολή της στη διαδικτύωσή τους.
  3. Ζητάμε την άμεση δημιουργία και διατήρηση σχέσεων επικοινωνίας της Ανοιχτής Συνέλευσης και των εργαζομένων της ΕΡΤ.
  4. Καλούμε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να τοποθετηθούν για τη στάση τους στην περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφασίσει να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης ΕΡΤ.

Όλες και Όλοι αύριο στην Ανοιχτή Συνέλευση, Δευτέρα 17/6/13, 17:00 στον περιβάλλοντα χώρο της ΕΡΤ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΈΝΟΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΈΝΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

 Ανοιχτή Συνέλευση

 

  • (Δεν γνωρίζουμε αν είναι "καταπιεσμένοι" (για να το λένε θα είναι). Παριστάνουν ή νομίζουν ότι είναι "εξεγερμένοι" και, σίγουρα, δεν θα γίνουν ποτέ "νικητές", με τέτοια μυαλά. Γνωρίζουμε, όμως, κάτι άλλο: Το μέγεθος αυτής της "ανοιχτής συνέλευσης" δεν υπερβαίνει τα 20 άτομα!!! Ο λαός προσήλθε, μαζικά, στις ανά την Ελλάδα και στην Αγία Παρασκευή, εκδηλώσεις, αλλά τον έδιωξαν με τον τρόπο τους. Τα μικρόφωνα, μετά την πρώτη μέρα, κατέχονται από συνδικάλες, κόμματα και αποκόμματα. Κομματικά τραπεζάκια στήθηκαν, κομματικές εκδρομές και παρελάσεις πραγματοποιούνται, η "περιφρούρηση" επιλέγεται από τους, κομματικά ή διακομματικά, οργανωμένους... Κατόπιν όλων αυτών και άλλων, γιατί ο λαός να συμμετέχει σε κάτι, που κανείς δεν του δίνει το λόγο και το δικαίωμα να αποφασίζει).

Το "λογικό" και το "ορθό", αν πιστεύεις- όπως λες- στη δημοκρατία θα υπήρχε μία μόνο απλή πρόταση:

  • Δώστε την ΕΡΤ στο λαό. Η ραδιοτηλεόραση να γίνει δημόσια, δηλαδή να ανήκει στο δήμο, το λαό. Π.χ. μια μετοχή κάθε άνθρωπος που πληρώνει για την ύπαρξη της κρατικής- και όχι δημόσιας- τηλεόρασης.

Το κείμενο δεν λέει κάτι τέτοιο, όπως βλέπετε. Δεν μιλά για την αυτονόητη σημασία της ελληνικής λέξης "δημόσια". ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Το κείμενο προτείνει ραδιοτηλεόραση ελεγχόμενη από την "ανοιχτή συνέλευση" και τους εργαζόμενους. Δηλαδή από κάποιους λίγους. Ελπίζουμε να καταλάβατε γιατί λέμε το κείμενο "ολιγαρχικό".

Προτείνει να γίνει και μία "σύνδεση" της ΕΡΤ, πρώτα με κάτι αόριστο "με τους τοπικούς και διεθνείς κοινωνικούς αγώνες"(πας μη "αγωνιζόμενος" δεν είναι λαός). Στη συνέχεια προτείνει σύνδεση με κάτι συγκεκριμένο: "κινήματα, δίκτυα αλληλεγγύης, συλλογικότητες, σωματεία βάσης εργαζομένων και ανέργων και την συμβολή της στη διαδικτύωσή τους"(πας μη οργανωμένος σε κάτι από αυτά δεν είναι λαός).  Προτείνουν σύνδεση με ότι αυτοί νομίζουν ότι "εκπροσωπεί" τον ή είναι ο λαός. Δηλαδή, με πολιτικές και επαγγελματικές συντεχνίες. Οι "αλληλέγγυοι" είναι μια ιδιαίτερη συντεχνία, που εμφανίζεται όπου υπάρχει ανάγκη "αλληλεγγύης". Τους βρίσκουμε παντού και στην ΕΡΤ. Βρίσκονται εκεί, από "αλληλεγγύη". Δεν είναι ένα και το αυτό. Δεν είναι ο λαός. Είναι οι "αλληλέγγυοι", αυτοί οι ξεχωριστοί άνθρωποι που ξέρουν το καλό και το κακό και που προσφέρουν την αλληλεγγύη τους σε κάθε πάσχοντα άνθρωπο ή οργανισμό. Είναι οι illuminati της επανάστασης. Οι Ξεχωριστοί. Είναι αυτοί που ξεχωρίζουν από το μεγάλο πλήθος, την πλέμπα, με τον ίδιο τρόπο που ξεχωρίζει από αυτήν ένα συνδικάτο, μια συντεχνία, μια κάποια ομάδα, συλλογικότητα, ένα κόμμα, μια "πρωτοπορία". Κάθε τι, τέλος πάντων, που μπορεί να ξεχωρίσει, γιατί ξέρει περισσότερα από το λαό...και, φυσικά, θα τον σώσει. Από "αλληλεγγύη" προς το λαό κι όχι επειδή είναι μέρος του, θα κάμουν ΚΑΙ επανάσταση. Αν χρειαστεί. (Τι καλοί που είναι!!!)

Εσείς, τώρα, και με το δίκιο σας, θα πείτε ότι γινόμαστε υπερβολικοί σε χαρακτηρισμούς. Μπορείτε να πείτε ότι "τα παιδιά είναι με το λαό και, απλώς, περιγράφουν με περισσότερη σαφήνεια το τι είναι λαός".

"Σωστή" η παρατήρηση. Ας δούμε πώς "εξηγεί" το κείμενο της "ανοιχτής" μια "Πρωτοβουλία λογικών ανθρώπων για την απεξάρτηση της ΕΡΤ", όπως αυτοτιτλοφορείται.

Οι συντάχτες του κειμένου θέλουν να γίνουν ακόμα πιο ξεκάθαροι από μια διατύπωση που εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας συνέλευσης. Για να μην υπάρχει καμμιά αμφιβολία και για να μην χρησιμοποιηθούν τα κενά μιας λιτής απόφασης από κακόπιστους, σαν εμάς. Βάζουν τον τίτλο:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ;

Όπως ο καθένας καταλαβαίνει από τον τίτλο, εδώ θα ειπωθούν και θα διευκρινιστούν όλα, ώστε να μη μπορούν τύποι σαν εμάς να διαστρεβλώνουμε λόγια και προθέσεις.

"Το ερώτημα έχει μία μόνο απάντηση, αν έχεις έστω και στοιχειώδη λογική. Εσύ κι εγώ. Όλες και όλοι εμείς που πληρώνουμε ρεύμα. Έλληνες και μετανάστες κάτοικοι της χώρας (ακόμα και οι τουρίστες που πληρώνουν για την διαμονή τους) συμμετέχουν στην οικονομική ανεξαρτησία της ΕΡΤ μέσω του ανταποδοτικού τέλους. Για να το κάνουμε ακόμα πιο λιανά, οποιαδήποτε και οποιοσδήποτε βρίσκεται μέσα στην επικράτεια είναι ο μόνος φυσικός, πραγματικός και αναμφισβήτητος ιδιοκτήτης της ΕΡΤ."

Οι άνθρωποι διέψευσαν με την πρώτη τους φράση τις κακόπιστες ερμηνείες μας. Περιγράφουν, ξεκάθαρα, αυτούς που κι εμείς πιστεύουμε ότι είναι και πρέπει να είναι οι ιδιοκτήτες της ΕΡΤ: Όσοι την πληρώνουν.

Και κλείνει το κείμενο:

ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ;

Να προτείνουν άμεσα με καθολικές, διαφανείς και, φυσικά, δημόσιες διαδικασίες συνελεύσεων νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, να το ανακηρύξουν μαζί με όλες και όλους τους αλληλέγγυους και τις αλληλέγγυες, να το νομιμοποιήσουν μαζί με όλο τον λαό που υπερασπίζεται τα κτήρια της ΕΡΤ σε ολόκληρη την Ελλάδα. Να μην μασήσουν τα ‘καρότα’ και να μην ξαναγυρίσουν στην ‘παλιά, κακή ΕΡΤ’. Να βοηθήσουν την ΕΡΤ να απεξαρτηθεί, να σταματήσει να είναι το τσουλάκι και πρεζόνι που είναι σήμερα για να μπορέσει να στηριχτεί στα πόδια της και να γίνει πραγματικά ελεύθερη και ανεξάρτητη. Ούτε κρατική, ούτε δημόσια, αλλά κοινό κτήμα όλων.

--------------

Η ανακοίνωση λέει το ίδιο πράγμα που λέμε κι εμείς: "Ραδιοτηλεόραση "κτήμα όλων όσων την πληρώνουν". Κι εμείς, αντί να είμαστε ευχαριστημένοι από αυτή τη διατύπωση, αντί να αρκεστούμε στο σημαντικό και ουσιαστικό, που ταυτίζεται με τη δική μας σκέψη, κοιτάμε το "ασήμαντο":

Για μια ακόμα φορά, βλέπουμε ένα κάλεσμα που δεν απευθύνεται απ' ευθείας στο λαό, δεν τον καλεί σε εξέγερση, επανάσταση ή ότι άλλο, ώστε να γίνει "κτήμα όλων" η ΕΡΤ.

Απευθύνεται, πρώτα, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που μαζί με τους "αλληλέγγυους και τις αλληλέγγυες", καλούνται να "ανακηρύξουν" νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια, καλούν τους εργαζόμενους "να το νομιμοποιήσουν μαζί με όλο το λαό που υπερασπίζεται τα κτήρια". Οι υπόλοιποι που δεν είναι έξω από τα κτήρια; Αυτοί, μάλλον, δεν δικαιούνται δια να ομιλούν ή να έχουν γνώμη ή να λάβουν μέρος σε "δημοκρατικές" διαδικασίες.

Παρά τις "διευκρινήσεις" που δίνονται για το "ποιος είναι ο φυσικό ιδιοκτήτης", πάλι, κάποιοι λίγοι, για λογαριασμό κάποιων πολλών, θα διευθετήσουν το ζήτημα και θα κάμουν την ΕΡΤ "κτήμα όλων".

Άστε εκείνο το "ούτε κρατική ούτε δημόσια". Δεν ξέρουν και ελληνικά. Δεν ξέρουν τι θα πει "δημόσιο" ή δεν συμφωνούν με τον "δημόσιο χαρακτήρα" μιας ραδιοτηλεόρασης; Δηλαδή, μιας τηλεόρασης που να ανήκει στο δήμο, το οποίο πρέπει να στοχεύει στην συμπερίληψη του όλου, στην έννοια "δήμος".  Εμείς, από τα συμφραζόμενα, βγάζουμε το δεύτερο ως συμπέρασμα. Δεν συμφωνούν και δεν θέλουν  "δημόσια ραδιοτηλεόραση". Θέλουν κάτι που οι ίδιοι σκέφτηκαν και ανήκει στο εγώ τους. Στο είναι τους.

-----------------------

Θέλετε κι άλλο πολιτικό κείμενο, που να περιγράφει τα ίδια; Τα διαλέγουμε από αυτούς που είναι επαναστάτες και είναι "με το λαό".

"Η ΕΡΑ Ηπείρου να λειτουργήσει με αυτοδιαχείριση".

Ναι μεν, μας λένε και αυτοί Η ΕΡΑ Ηπείρου μπορεί να λειτουργήσει από τις υπάρχουσες συχνότητες με αυτοδιαχείριση, μέσα από κοινωνικό συνεταιρισμό εργαζομένων και πολιτών..., αλλά... Υπάρχει πάντα ένα "αλλά": "με συμμετοχή τοπικών φορέων". Μη μείνουν μόνοι οι πολίτες και τα κάμουν θάλασσα. Νάναι και κάτι που δεν είναι λαός: Οι "τοπικοί φορείς"! Αυτοί ξέρουν. Πρέπει να υπάρχει πάντα μια "διαμεσολάβηση". Κάποιος που να "ξέρει". Και να φανταστεί κανείς ότι αυτοί που τα λένε είναι ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας, αντιπροσώπευσης και διαμεσολάβησης!!!

----------------------------

Δεν είναι, πάντα, άδικοι όλοι αυτοί. Κι, ίσως, να μην εννοούν αυτά που εμείς διαπιστώσαμε, διαβάζοντας τους. Όμως, βρε αδερφέ, γιατί ο λόγος δεν είναι καθαρός; Γιατί οι "προτάσεις" αναρτώνται όπου έχουν πρόσβαση και δσυνήθως γράφονται για "εσωτερική κατανάλωση" από ομοϊδεάτες; Γιατί δεν βγαίνουν στο λαό να τα πούνε; Να συμβάλλουν στην μεγάλη πρόσκληση για τη μεγάλη συνάντηση; Στην αγορά ή την πιάτσα, όπου θα μπαίνουν και οι δικές τους προτάσεις και αυτός θα αποφασίζει;

Τι άλλο διάολο θέλετε να δούμε, να αντιγράψουμε και να σας πούμε, για να καταλάβετε την απάντηση στο ερώτημα "γιατί δεν ξεσηκώνεται ο λαός;" Όλοι όσοι τον επικαλούνται, τον έχουν "φτυσμένο", τον θέλουν στη γωνία και βρίσκεται είτε εκτός της σκέψης και των σχεδίων που προτείνουν είτε κάπου σε μιαν ακρούλα. Είναι στην ουσία τους ολιγαρχικοί, όπως και αν αυτοαποκαλούνται.

 

Στείλαμε κάποιες σκέψεις μας στον φίλο μας, κ. Νίκο Ηλιόπουλο. Μας απάντησε:

"Δημοκρατία παντού είναι η απάντηση στο κράτος (με όλες τις έννοιες) της ΕΡΤ και όλων των ΜΜΕ"

Τόσο απλά, τόσο σαφές!

Οι άλλοι, γιατί μας μπερδεύουν; Κάνουν την ευκολία δύσκολη. Την μετατρέπουν σε δυσκολία και τη στέλνουν στον κόσμο του αδύνατου, του ανύπαρκτου και του ακατόρθωτου. Είναι, όπως λέει ο Σεφέρης, "οι διανοούμενοι που σκαρφαλώνουν στο ίδιο τους το κεφάλι". Αποφεύγουν τον τόπο στον οποίο πατάνε και τους ανθρώπους που ζουν γύρω τους και σκαρφαλώνουν, για να αποφύγουν τα γήινα και τα πεζά, στον κόσμο των ιδεών που έχουν.

Και συνεχίζει ο φίλος μας:

Ειναι περιεργο αυτο που γινεται στην Ελλαδα, κυριως από τις λεγομενες αριστερες δυναμεις. Θα εβαζα τιτλο στη συμπεριφορα τους τον εξης :

Υποστηριξτε το κρατος αναλλαγο, κατι θα μεινει.

Κάθε φορα που η οποια κυβερνηση παιρνει καποια γελοια αποφαση, τα στηλωνουν μενοντας μεσα σε αυτη τη γελοιοτητα. Ξεχνουν ποια ηταν η προηγουμενη κατασταση. Για να δαιμονοποιησουν την κυβερνηση και την αποφαση, ωραιοποιουν την υπαρχουσα κατασταση πραγματων, και στην ουσια την υποστηριζουν. Γινονται ετσι πιο καθεστωτικοι από τους καθεστωτικους.

 Στη "ριζικη" αποφαση του κλεισιματος της ΕΡΤ, μια τεραστια φωνη επρεπε να σηκωθει στην Ελλαδα και να φωναξει : Ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα !
Θελετε κυριοι, της κυβερνησης, εξυγιανση, εξυγιανθειτε πρωτα εσεις οι ιδιοι! Θελετε δημοκρατια, θα την εχετε !


Και μια συζητηση να αρχισει, επιτελους, με θεμα ριζικο, καθολικο, η δημοκρατια παντου, και πρωτα και κυρια στο δημοσιο διαλογο. Δημιουργια μιας τηλεορασης που να ειναι απλως και μονο δημοκρατικη.
Αντι για αυτο, σπαταλιεται η δυναμη και ζωντανων ακομη δημοκρατικων τασεων στη στειρα διαμαρτυρια που ειναι χαμενη από χερι.

νικος , Παρίσι, 14 Ιουνίου 2013

--------------

Στη βιαστική αυτή απάντηση του Νίκου στα λεγόμενα μας, δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι. Ο φίλος από το Παρίσι δεν προσθέτει περικοκλάδες και προϋποθέσεις στη σκέψη και την πρόταση του.

Ευτυχώς, δεν είμαστε οι μόνοι που καταλαβαίνουμε πώς παίζεται το παιχνίδι από τους πολιτικούς παντογνώστες.

--------------------------------

Η επανάσταση, η δημοκρατία και η ελευθερία των ανθρώπων εξακολουθεί να περιμένει και να είναι αφημένη στον πατριωτισμό, δηλαδή στην αγάπη του πλησίον, όσων ζούν και αγαπούν αυτό τον τόπο. 

Ο λαός είναι μόνος του, αφημένος στην τύχη του, χαμένος στα αδιέξοδα που άλλοι δημιουργούν και στις ψεύτικες αλήθειες που τον ποτίζουν.

Μένει να το καταλάβει και μόνος του, να μετατρέψει την πλειοψηφική δυσαρέσκεια σε πλειοψηφική πολιτική δύναμη. Θάμαστε κι εμείς εκεί, μέρος ασήμαντο μιας μεγάλης οντότητας, της μεγαλύτερης δυνατής συλλογικότητας και όχι στα αποκόμματα αυτής. 

Να κάμει ένα κόμμα που να μην είναι κόμμα.

Αγώνας με όλα τα μέσα, ακόμα και με τα νόμιμα.

Το ποια θα είναι τα μέσα, το ποιος θα είναι ο δρόμος και ο τρόπος, ο λαός  αποφασίζει. Ούτε συνδικάτα, ούτε αλληλέγγοι ούτε "συλλογικότητες", "κινήματα", κόμματα και αποκόμματα.

Δεν είμαστε ρομαντικοί. Είμαστε ρεαλιστές. Και η ουτοπίες υπάρχουν για να προχωράμε, κυνηγώντας τες. Για να μη μένουμε στάσιμοι.

Δεν διεκδικούμε την εξουσία. Τα θέλουμε όλα και από τώρα.

(Ανοίξαμε κι εμείς έναν κατάλογο συμμετοχών σε αυτό το δρόμο. Θα σμίξει με τον "κατάλογο"¨που έχουν φτιάξει κι άλλοι).

-------------------------

ΥΓ: Σχετικούς με το θέμα, παραθέτουμε πραγματικούς διαλόγους,  πραγματικά, δημοκρατικούς.

Δεν είμαστε μόνοι, όταν είμαστε μαζί. (Γραφτείτε σε όποιον "κατάλογο" δημοκρατίας θέλετε. Φτιάχτε κι εσείς έναν, όπου βρίσκεστε).

1.Έλεγχος της Δημόσιας Τηλεόρασης από τους Πολίτες, ας αδράξουμε την ευκαιρία

2.ΕΠΙΛΟΓΗ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ - ΚΕΙΜΕΝΟ Α ή ΚΕΙΜΕΝΟ Β

Υπάρχουν κι αυτά. Υπάρχουν και αυτοί, ανάμεσα μας. Προσπαθούν. Το παλεύουν. Να γίνουμε περισσότεροι. Να γίνουμε πολλοί. Να γίνουμε όλοι.

 

(...και "ο καπιταλισμός δεν πέφτει", γιατί δεν υπάρχει. Είναι μία ιδεολογική πολιτική κατασκευή, που ξεκινά από τον Μαρξ και τελειώνει με τους νεοφιλελεύθερους. Τώρα, ζούμε κάτι άλλο. Δεν υπάρχει "σύστημα". Το "σύστημα" είμαστε εμείς. Ο καθένας χωριστά, σε ομάδες και όλοι μαζί. "Δεν πέφτει", γιατί είμαστε πεσμένοι ή έχουμε βρει καταφύγιο στις, δίχως φαντασία, γωνιές του εγκεφάλου μας. Το "σύστημα" είναι στα μυαλά μας).

------------------------

Ρεσιτάλ εικόνων(πλην μίας)  από τον Δον ΨΥΧΩΤΗ

...αλλά και λόγων:

- το πρωινο σεξ ειναι το ΚΑΛΗΜΕΡΑ σε όλες τις γλωσσες του κόσμου!