Share |

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ΄ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ! Δουλεμπόριο στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ!!!

(Ο σοσιαλισμός τρέχει

 

από τα μπατζάκια του Μοσχόπουλου,

 

του Δρακάτου, του Βαλλιανάτου,

 

του Κοτσιλίνη και των συν αυτών.

 

Α! Και του αρχηγού τους!)

 

 

 

 

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Γ.ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48β ( 320 γραφείο – 3ος όροφος ) ΤΗΛ.ΦΑΞ: 210-8221083
(Ανοιχτά κάθε Τρίτη –Πέμπτη από 10,30 έως 4 ).

Σελίδα: pekop.wordpress.com Email.pekop1999@gmail.com Κινητά: 6978865730 – 6978844725.

Αθήνα: 21-03-2011

 

Συνάδελφισσες-φοι:

Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, εκεί που συνεδριάζει ο πρόεδρος, οι εκτελεστικάριοι και οι άλλοι ομόσταυλοι του Γ. Α. Παπανδρέου, σοσιαλ(η)στές και φαρισαίοι, ανθεί και λουλουδίζει το δουλεμπόριο των εργολάβων καθαρισμού.

Με την καθοδήγηση και συνενοχή των υπευθύνων κκ. Ρ. Σπυρόπουλου -Γεωργακόπουλου αλλά και του Γ. Γραμματέα του κινήματος (!) κ. Καρχιμάκη.

Τα τελευταία χρόνια και στα παλιά γραφεία στη Χ. Τρικούπη και στα «εκσυγχρονισμένα» που εγκαινίασε ο σ. Georgos στην Ιπποκράτους, δεν σκουπίζει βέβαια ο ίδιος αν και φωτογραφιζόταν με τη σκούπα αλλά οι εργολάβοι (του κινήματος;) που πάνε κι έρχονται και κάθε φορά οι αποδοχές των καθαριστριών «κουρεύονται» αναλόγως.

Την τελευταία πενταετία έχουν αλλάξει τέσσερις εργολάβους και οι αποδοχές των συναδελφισσών έχουν εκτοξευτεί στο αμύθητο ποσό των 230 ευρώ το μήνα!

Για να τηρηθεί μάλιστα η βασική σοσιαλιστική αρχή (του Πολ – Ποτ;) – στον καθένα σύμφωνα με την δουλειά του – προτάθηκε σε μια συναδέλφισσα που απολύθηκε ότι αν δεν μιλήσει θα ξαναπροσληφθεί να καθαρίζει τις τουαλέτες του κτηρίου με 240 ευρώ το μήνα! Έτσι ακριβώς.

Τον Οκτώβρη του 2010 λοιπόν οι υπεύθυνοι πληροφόρησαν τις 8 εργαζόμενες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ότι ο σύντροφος εργολάβος εξαφανίστηκε και δεν μπορούν να τον βρουν! Συνέχισαν όμως να τις απασχολούν ανασφάλιστες και απλήρωτες!

Στις 29 Δεκέμβρη μετά από συνεχείς διαμαρτυρίες τις κάλεσαν και τους έδωσαν 1000 ευρώ και τις έβαλαν να υπογράψουν ότι αν βρεθεί ο εργολάβος οφείλουν να τα επιστρέψουν.

Στις 3 Ιανουαρίου που πήγαν για δουλειά οι φρουροί του κτηρίου τους απαγόρευσαν την είσοδο και τις ενημέρωσαν ότι έχουν απολυθεί.

Από τότε παραμένουν άνεργες, ανασφάλιστες και χωρίς επίδομα ανεργίας γιατί δεν τους δίνουν χαρτί ότι απολύθηκαν.

Παρά τις παρεμβάσεις μας, οι υπεύθυνοι του ΠΑΣΟΚ και ειδικά ο λαλίστατος κατά τα άλλα κύριος Καρχιμάκης ποιούν την νύσσαν.

Στο ίδιο μήκος κινούνται και οι Επιθεωρήσεις Εργασίας που αρνούνται να καλέσουν τους υπεύθυνους του ΠΑΣΟΚ και να τους υποχρεώσουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Ίδια στάση και από την υπουργό εργασίας Κατσέλη που έχει ενημερωθεί και προφορικά και με γραπτό υπόμνημα εδώ και ένα μήνα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι:

Από εμπειρία ξέρουμε τη δυσωδία που εκπέμπει το σύστημα εξουσίας διαχρονικά.

Από πεποίθηση όμως έχουμε επιλέξει να μην συμβάλουμε … στον καθαρισμό του. Τα παραπάνω έχουν γνωστοποιηθεί. Κάτω από ομαλές συνθήκες η πρακτική αλλά κυρίως η αισθητική του κυβερνόντος κόμματος θα έβγαζε πολλά πρωτοσέλιδα.

Φαίνεται όμως ότι στη σημερινή βάρβαρη πραγματικότητα η «συμμαχία των προθύμων» μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί έχουν πέσει με τα μούτρα να καθαρίζουν και να κλείνουν όποια ρωγμή δημιουργείται στο κέλυφος του συστήματος γιατί φοβούνται ότι η μπόχα του θα προκαλέσει τέτοια κοινωνική έκρηξη που θα τους εξαχνώσει όλους.

Αυτό δείχνει και η αφωνία που επέδειξε όλο το πολιτικό σύστημα στην πρόσφατη εργατική δολοφονία του συναδέλφου μας Ασιζ Εμάντ μέσα στο κτήριο του Υπουργείου Εργασίας!

Ματαιοπονούν όμως, όλο και μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας εξοργίζεται με τα καμώματά τους, τους έχει καταλάβει και δεν θα αργήσει να πει τον τελευταίο λόγο.

Τελειώνοντας θέλουμε να ρωτήσουμε:
- Υπάρχει κανένας εκεί στο ΠΑΣΟΚ από τον Πρόεδρο μέχρι το τελευταίο στέλεχος που δεν πάσχει από βαρηκοΐα για να μας απαντήσει ή να διαψεύσει έστω όσα καταγγέλλουμε;
- Θα πληρώσουν τις συναδέλφισσες που τους καθάριζαν ή θα εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σαν φτηνοί τζαμπατζήδες;
- Η αντιπολίτευση θα ελέγξει την Κυβέρνηση ή θα επιβεβαιώσει τις κακές γλώσσες που επιμένουν ότι κόρακας … κοράκου κ.λ.π.
- Τέλος τι λένε οι ταγοί της τέταρτης εξουσίας; Μήπως εκτός από τα σκέρτσα του μπουμπούκου και της (κάθε) μπουμπούκας αποτελεί είδηση και το ότι η σ. Βιορίκα με τα 7 παιδιά όπως και οι άλλες συναδέλφισσες μένει απλήρωτη, άνεργη και χωρίς επίδομα ανεργίας από τον απίστευτο παχυδερμισμό του κυβερνώντος κόμματος;
- Ακούει κανείς;

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το Δ.Σ. του σωματείου.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Απλήρωτες καθαρίστριες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ!
Φεβρουαρίου 22, 2011 από pekop

Καταγγελίες για τον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν οι εργολάβοι καθαρισμού στο προσωπικό τους έχουν πραγματοποιηθεί πολλές φορές στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Όταν αυτές όμως γίνονται από γυναίκες που καθάριζαν για χρόνια τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τότε το θέμα αποκτά επιπλέον βαρύτητα.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζόμενων καθαριστριών, είχαν μείνει απλήρωτες επί μήνες από τον εργολάβο -εταιρεία ΒΑΤ ΝΕΤΤ- που είχε αναλάβει την καθαριότητα των κομματικών γραφείων. Τελικά εκείνοι που τις πλήρωσαν ήταν οι υπεύθυνοι του ΠΑΣΟΚ και τις ενημέρωσαν ότι ο εργολάβος έχει εξαφανιστεί.
«Είναι δυνατόν να μην ξέρουν στο ΠΑΣΟΚ ότι ο Νικόλαος Κύβελος, ιδιοκτήτης της ΒΑΤ ΝΕΤΤ, έχει πεθάνει από τον Νοέμβρη του 2009, τον μήνα που ανέλαβε η εν λόγω εταιρεία την εργολαβία; Δεν νομίζω», δήλωσε στην Ελευθεροτυπία ο Παναγιώτης Μπρόφας, μέλος των Εργατικών Επιτροπών.
Σήμερα την καθαριότητα των γραφείων έχει αναλάβει άλλη εταιρεία με νέες εργαζόμενες. Οι 8 προηγούμενες εκδιώχτηκαν χωρίς να ξέρουν από πού θα πάρουν το χαρτί της απόλυσής τους ώστε να μπουν στο ταμείο ανεργίας.
Η Μαρία Πάνα ξεκίνησε να καθαρίζει στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ πριν από πέντε χρόνια. Λέει πως «το πρώτο συνεργείο είχε μόνο Ελληνίδες, εκτός από εμένα που κατάγομαι από τη Ρουμανία. Έως τότε έπαιρνα 435 ευρώ -οι Ελληνίδες 500, καθώς είχαν μεγαλύτερη προϋπηρεσία- για τετράωρη καθημερινή απασχόληση, πέντε μέρες την εβδομάδα, 5.30 με 9.30 το πρωί. Το Ιανουάριο του 2009 η εταιρεία SHARP ανέλαβε τον καθαρισμό των γραφείων. Ήμουν η μόνη που δέχτηκα να μείνω με λιγότερα χρήματα (325)».
Ωστόσο, συνέχιζαν να παραμένουν απλήρωτες. «Έπειτα από νέες έντονες διαμαρτυρίες προς το ΠΑΣΟΚ, μας είπαν ότι ο εργολάβος έχει εξαφανιστεί. Την τελευταία μέρα του χρόνου με φώναξαν στα γραφεία και με πλήρωσαν 1.000 ευρώ, όπως έγινε με όλες τις κοπέλες. Υπογράψαμε ένα χαρτί ότι πήραμε τα χρήματα και ότι αν βρεθεί ο εργολάβος και μας πληρώσει, οφείλουμε να τα επιστρέψουμε», επισημαίνει η γυναίκα. Από το ΠΑΣΟΚ της είπαν να απευθυνθεί σε δικηγόρο για να εντοπίσει τον εξαφανισμένο εργολάβο και να πάρει το χαρτί της απόλυσής της, η εργαζόμενη απευθύνθηκε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και από εκέι την παρέπεμψαν πίσω στο κόμμα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, ιθύνοντες του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι ήταν «απόλυτα συνεπείς οικονομικά προς την εταιρεία και όταν προέκυψε το θέμα, το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε κανονικά τις εργαζόμενες και το δώρο τους». Στη συνέχεια κατήγγειλαν τη σύμβαση με την ΒΑΤ ΝΕΤΤ στις 23 Δεκεμβρίου. Ενώ διευκρίνισαν ότι από τις εταιρείες που συνεργάζονται ζητούν βεβαίωση του ΙΚΑ, φορολογική ενημερότητα και το ΦΕΚ ίδρυσής τους, το οποίο εξετάζεται από τους νομικούς τους σύμβουλους.
Με πληροφορίες από: Ελευθεροτυπία, tvxs
ΠΗΓΗ: ΠΕΚΟΠ