Share |

ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Διατελούμε μετά τιμής και εν αναμονή "αγωνιστικών" παραιτήσεων δημάρχων, αντιπεριφερειαρχών, κομματικών νομαρχιακών επιτροπών, λοιπών συμβούλων και της διοργάνωσης μεγάλων συγκεντρώσεων και πορειών αγανάκτησης για το κλείσιμο του ΤΕΙ. 

Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη μορφή "κινημάτων" και "πρωτοβουλιών", έκαμε "κατάληψη" στην παλιά νομαρχία.

Ο κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ως εκπρόσωπος των αδέσμευτων και ανεξάρτητων "κινηματιών", προέβη σε δηλώσεις στα τοπικά μέσα, στις οποίες, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτ. Κουρή για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων του αλησμόνητου νομαρχιακού συμβουλίου.

Στο μπαλκόνι αναρτήθηκε και πάνινη επιγραφή με την ονομασία ΚΑΤΑΛΗΨΗ.

Παράληψη τους, που δεν γράφει "με την ευγενική χορηγία του αντιπεριφερειάρχη".

Για την ενίσχυση του "αγωνιστικού" φρονήματος και τη διάδοση των ιδεών της "κατάληψης" μεταφέρθηκε και ο εξοπλισμός του νεοσύστατου web radio tv "RHESUS REVOLUTION".

Η revolution βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μπορείτε να την παρακολουθείτε από τη διαδικτυακή διεύθυνση www.rhesusgr.com. (H διαφήμιση είναι προσφορά του ithacanet.gr και ελάχιστη συνεισφορά του στην υπό εξέλιξη επανάσταση).

Tούτη την ώρα που γράφουμε ακούμε το ωραίο τραγούδι, το αφιερωμένο στον Κομμαντάντε Τσε Γκεβάρα και συνεχίζουν με άλλα επαναστατικά και πολύ ροκ άσματα.  Για να είμαστε μέσα στο κλίμα, βλέπουμε Rhesus Revolution. Δεν χρειάζεται να πάμε να  ενισχύσουμε την "κατάληψη", μια και δεν υπάρχει φόβος για επέμβαση των ΜΑΤ. Όπως είπαμε, έχει την άδεια των αρμοδίων αρχών. Δεν μιλάμε για τη Βίλα Αμαλίας. Εδώ, είναι η Βίλα Νομαρχίας.(Εμείς, πάντως, θα πηγαίνουμε,  όχι για να "ενισχύσουμε" την "κατάληψη" που δεν την έχει ανάγκη, αλλά για να ενισχύσουμε το έμφυτο αίσθημα της δικής μας "αγωνιστικότητας").

 

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι θα ζητηθεί άδεια απο το Υπουργείο Παιδείας για ανάλογη "κατάληψη" στα ΤΕΙ.

 

Τέλος, ο Δήμαρχος μας δικαιώνεται, έστω και μερικώς, για τη δήλωση που έκανε: ΟΣΟ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑ ΤΕΙ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ. Κλείνει μόνο ένα τμήμα στο Ληξούρι και τα υπόλοιπα θα μείνουν ως ότου κλείσουν. Όταν αποφοιτήσουν όλοι οι σπουδαστές ή όταν αποφασίσει η κατοχική κυβέρνηση να κλείσει το ένα και μοναδικό που δεν έχει ημερομηνία λήξεως (ακόμα). 

 

Μετά τη λήξη των επαναστατικών και αγωνιστικών εκδηλώσεων, θα πάμε όλοι σπίτι μας, ικανοποιημένοι από την "αγωνιστικότητα" μας, οι νόμοι τους θα έχουν περάσει, οι ταμπέλες στο ΤΕΙ "ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ" θα έχουν ξεθωριάσει από τον ήλιο και τη βροχή, αν δεν κατέβουν,  και όλοι μαζί θα αναμένουμε την επόμενη "αντιστασιακή" πράξη.

Εμείς, βεβαίως, ευχόμαστε να νικήσει η τοπική κοινωνία. Αν, όμως, -λέμε αν- τούτο το μέτρο περάσει, όπως τόσα και τόσα άλλα, θα ρωτήσουμε:

Μήπως φταίει ο τρόπος και το είδος της "αντίστασης" σας; Μήπως φταίει η αντίσταση που δεν αμφισβητεί και γίνεται μόνο εντός του πλαισίου, που μας ορίζει το ολιγαρχικό καθεστώς; Μήπως φταίει που σαν τρόπος και σκοπός η "αντίσταση" έχει ημερομηνία λήξης, όμοια με αυτή που έχει σφραγίσει τις ζωές μας, εδώ και 4 χρόνια; Μήπως, η "αντίσταση" θα έπρεπε να είναι επίθεση, αμφισβήτηση, ρήξη, ανατροπή των παλιών και σημερινών ολιγαρχικών θεσμών; Μήπως θα έπρεπε να είναι γέννηση, δημιουργία του νέου, του δικού μας νέου, τώρα και από τώρα και ως την αιωνιότητα;

Το μέλλον δεν έρχεται από μόνο του. Το φέρνεις, εδώ και τώρα. Αλλιώς θα το φέρουν άλλοι. Και δεν είναι ένα το μέλλον. Είναι πολλά τα μέλλοντα και ο καθένας κουβαλάει μαζί και καταφέρνει να επιβάλλει το δικό του, ανάλογα με τη δύναμη που προσκομίζει στο πεδίο της μάχης. 

Φταίει που δεν μιλάμε για το τώρα. Που δεν γινόμαστε Κερατέα, Χαλκιδική ή Θράκη. Που δεν δημιουργούμε πολλές Κερατέες, Χαλκιδικές και Θράκες σε κάθε τόπο αυτής της πατρίδας, με σκοπό τη λευτεριά και τη νίκη και όχι μια "αξιοπρεπή" ήττα της λογικής "αυτό μπορούσαμε, αυτό κάναμε".

Φταίει που αντί να στήσουμε, εδώ και τώρα, μια Μεγάλη Σχολή Ελεύθερης Παιδείας  πάνω στο κουφάρι του ΤΕΙ, περιμένουμε, παρακαλάμε ή απαιτούμε από το κράτος, που μόνο καλή αστυνομία μπορεί να έχει, να μας κρατήσει όρθια τα μίζερα εκπαιδευτικά καταστήματα του.

Μπορούμε, αλλά κάποιοι, υποκρινόμενοι τους  "αγωνιστές",  δεν θέλουν και εμποδίζουν.

(εικόνα και πρόταση Δον ΨΥΧΩΤΗ)

Κύριοι, έχουμε πόλεμο. Το λέμε για όσους επιμένουν να μη το βλέπουν.

Πόλεμος με όλα τα μέσα ως τη νίκη που θα απελευθερώσει κάθε γωνιά αυτής της πατρίδας από την Αυτοκρατορία και τους Τοποτηρητές της που παριστάνουν την "κυβέρνηση" ή την "Αυτοδιοίκηση".

Ας ανάψουμε Φωτιές Ελευθερίας και Ανάστασης  παντού. Σαν τα παιδιά που ανάβουν και πηδούν πάνω από τις φωτιές του Άη Γιάννη. Σαν τα παιδιά της Κερατέας, της Χαλκιδικής, της Μακεδονίας ή της Θράκης, που σέρνονται στα αστυνομικά τμήματα και βγάζουν τη γλώσσα στο καθεστώς.

 

στην ώρα 16.00 της σήμερον αγωνιστικής ημέρας:

 Οι συσκέψεις συνεχίζονται. Τα ενωμένα κινήματα θα προτείνουν στο δημοτικό συμβούλιο την παραίτηση του. Παρακολουθείτε rhesus, γιατί δεν πρόκειται να συνεχίσουμε την αναμετάδοση. Έχουμε να πάμε, και θα πρέπει να πάνε πολλοί, στις κινητοποιήσεις.

 

 

ΥΓ. Φαίνεται πως δεν τα πάμε καλά με τα "νέα ελληνικά", γιατί άλλο πράγμα νομίζαμε ότι θα πει η λέξη "κατάληψη". Γιατί δεν το λένε "δωρεάν παραχώρηση και φιλοξενία", από τον τοποτηρητή και στυλοβάτη της εν Αθήναις εδρεύουσας Ύπατης Αρμοστείας αυτής της "Νέας" Αυτοκρατορίας των Τραπεζιτών; Η τελευταία έχει άγνωστη πρωτεύουσα και γνωστή διαμονή στο σβέρκο μας.

Και θα συνεχίσει να έχει αυτή τη βεβαιωμένη διαμονή, όσο οι κομματικοί "καθοδηγητές", που ζήλεψαν τις αγωνιστικές δάφνες του ΠΑΜΕ,  και οι υποτελείς τους θα κάνουν "αγώνες" με ημερομηνία λήξεως. Και με  βεβαιωμένη πρόθεση "λίγα ψηφαλάκια παραπάνω", ώστε να μπορέσουν να "διαπραγματευθούν" ή να "επαναδιαπραγματευθούν" τα μνημόνια.

Ανοίξαμε  το Λεξικό της Ελληνικής Νεογλώσσας:

 

Το πιο ωραίο σχόλιο που διαβάσαμε κάπου για την πρόταση συνεργασίας Βενιζέλου προς Κουβέλη:

"Μαλάκας είναι ο Κουβέλης να πάει με τον Βενιζέλο, τώρα, που βλέπει να τον προσπερνάει από δεξιά, ο  ΣΥΡΙΖΑ;¨ 

ΑΥΤΑ... (και να φανταστείτε ότι είχαμε να πούμε κι άλλα, αλλά κρατιόμαστε, γιατί οι "καταληψίες" είναι φίλοι μας. Φανταστείτε αν δεν ήταν, τι θα γράφαμε. Βάλτε τη φαντασία να δουλέψει, γιατί χανόμαστε. Είτε στην εξουσία είτε στη ζωή, η Φαντασία είναι απαραίτητο συστατικό της πολιτικής των πολιτών και της επανάστασης, με την τελευταία χωρίς εισαγωγικά, παρακαλούμε)