Share |

Απολύθηκε ο Κ.Βαφειάδης από την "Καθημερινή"

O δημιουργός του άρθρου αυτού, που είχαμε αναδημοσιεύσει από την "Καθημερινή", ...

..."Ο Νίκος Βαφειάδης που συχνά πυκνά διαβάζαμε τα άρθρα του στην "Καθημερινή" και στο "Κ" απολύθηκε πριν από ενάμιση μήνα, λόγω του παρακάτου άρθρου-έρευνα για τα τα 300 λαμόγια που μας κοροιδέυουν και ψηφίζουν αυξήσεις και ασυλία για τον εαυτό τους και περικοπές για μας!!!!

Αν νομίζεις ότι διαβάζοντας εφημερίδες στην Ελλάδα είσαι πληροφορημένος,μαλλον είσαι γελασμένος!!!!", γράφει ο "ακτιβιστής".

Προφανώς, κατ' απαίτηση των τιμίων και βαθύτατα προσβεβλημένων βολευτών, έγινε αυτή η απόλυση.

Πώς το είπε ο sir Βασίλειος Μαρκεζίνης , στο βιντεάκι που επισυνάψαμε στις "συντομογραφίες", για τις τουρκικές πολεμικές γέφυρες;

" Η αλλαγή θα έρθει από το πεζοδρόμιο". Και δεν μας φαίνεται για άνθρωπος του πεζοδρομίου, ο κ. Β. Μαρκεζίνης, γιος του παλιού πολιτικού Σπ.Μαρκεζίνη.

 

Στην Ιταλία, φοιτητές σήκωσαν πανώ στον Πύργο της Πίζας. Γράφει, σχολιάζει και ειρωνεύεται  ο "ακτιβιστής":

"Παρακολουθούμε αυτές τις μέρες τις κινητοποιήσεις των φοιτητών σε μια σειρά χώρες της Ευρώπης. (Δέστε το βίντεο που παραθέτουμε με εικόνες από το Λονδίνο και πόλεις της Ιταλίας).
Εκτός των άλλων μορφών αγώνα οι Ιταλοί φοιτητές κατέλαβαν Πίζα και Κολοσσαίο, κρεμώντας πανό στο οποίο διατράνωναν τα αιτήματα τους.

Ετσι, από περιέργεια ζητήσαμε από γνωστό μας, που γνωρίζει Ιταλικά να κάνει ένα .... σερφάρισμα στα έντυπα αυτής της χώρας και να μας πει πώς σχολίασαν οι Ιταλοί δημοσιογράφοι το γεγονός. Κι αυτό γιατί όλοι θυμόμαστε τι είχε ακουστεί και γραφτεί σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σε μας όταν μέλη του ΚΚΕ είχαν αναρτήσει ένα πανό στην Ακρόπολη.

Το συμπέρασμα που βγάλαμε από τα όσα μας μετέφερε ο φίλος ιταλομαθείς; Ότι οι δημοσιογράφοι της Ιταλίας δεν έχουν την παιδεία ενός Μανόλη Καψή, την διορατικότητα ανάλυσης που διαθέτει ένας Γιάννης Πρετεντέρης, την ευρύτητα πνεύματος ενός Alexi Παπαχελά.
Μα είναι δυνατόν οι φοιτητές να «βεβηλώνουν μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού» να «διασύρουν την χώρα στα πέρατα του κόσμου», να «δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στον τουρισμό της χώρας», και οι Ιταλοί δημοσιογράφοι να μην αντιλαμβάνονται τίποτα;

Επειγόντως ο Μπερλουσκόνι πρέπει να καλέσει στην χώρα του τον δικό μας Γ. Φλέσσα που προΐσταται της εταιρίας Civitas να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα στους δημοσιογράφους της χώρας του, για να αντιμετωπίζουν τέτοια γεγονότα όπως αντιμετώπισαν οι «δικοί» μας δημοσιογράφοι την έλευση στην χώρα μας του ΔΝΤ."

 

Μετά απορούν, γιατί ψοφάν τα έρμα (Απογευματινή, Βήμα, Ελ.Τύπος και έπεται συνέχεια).

Με τις ευχές μας.