Share |

Αργοστόλι: Η συνέλευση της πλατείας πάει τράπεζα

Πάμε τράπεζα. Για μια κατάθεση ψυχής και απόψεων.

Μια σύντομη ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί οι "αγανακτισμένοι" της Κεντρικής πλατείας του Αργοστολίου.  (σιγά την αγανάκτηση! πλάκα κάνουμε)

 

Στη Eurobank, στην αγορά, από τις 10 το πρωί, σήμερα.(περίπου)

 

Μια σύντομη εκδήλωση αφιερωμένη στο πώς φτιάχνεται το χρήμα.

Είναι η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων που έχουν σαν σκοπό να δείξουν τον πραγματικό ένοχο, πριν ο ένοχος δείξει άλλους.

 

Κι ελπίζουμε να μη μας εκνευρίσουν και εγκατασταθούμε μόνιμα εκεί. Ήδη, η επιθυμία αιωρείται σε πολλά μέρη της  Ελλάδας: 

Αν οι εξουσίες συνεχίσουν να μας θεωρούν "γραφικούς" και μια "αδιέξοδη διαδικασία εκτόνωσης" , τότε, μια καλή σκέψη είναι οι πλατείες να πάνε "τράπεζα".

Π.χ.: Αν οι πλατείες στοχεύσουν ένα υποκατάστημα σε κάθε πόλη μιας συγκεκριμένης (της ίδιας) τράπεζας να "κλείσει" από αγανακτισμένους πολίτες, καλώντας τους συναλλασσόμενους, να αλλάξουν τραπεζικό γκισέ, ας αναλογιστεί ο καθένας τι σημαίνει αυτό.

Αν δεν μπορούμε να αποσυρθούμε από όλες τις τράπεζες, μπορούμε να αποσυρθούμε από μία, σήμερα, αύριο δεύτερη κ.ο.κ. (Δεν έχουμε τόσα μαξιλάρια, για να κρύψουμε τα "τεράστια" ποσά που θα σηκώσουμε. Ας μείνουν π.χ. οι συνεταιριστικές , ανοιχτές). χα χα χα

Κι ας αφήσουμε, τελευταία, π.χ. την Αγροτική Τράπεζα κι ας κάτσουμε απέξω, να φυλάμε τα λεφτά μας και τη ζωή μας. (ο τρόπος του λέγειν, όταν λέμε "τα λεφτά μας")

Πώς σας φαίνεται; Εφικτό; Χαμογελούσε η εξουσία και οι τραπεζίτες, όταν άκουγαν άλλους να λένε "πάρτε τα λεφτά σας από τις τράπεζες", ξέροντας πως αυτό είναι ανέφικτο. Ξέροντας, πως έχουν φτιάξει ένα σύστημα, στο οποίο η συναλλαγή με τις τράπεζες είναι υποχρεωτική, νόμιζαν πως δεν θα βρούμε τρόπο να πληγώσουμε την καρδιά του θηρίου, που λέγεται τραπεζοκρατία.

Οι τράπεζες δεν χρειάζονται βία, για να κλείσουν. Κλείνουν και με την πειθώ, συζητώντας με τους συναλλασσόμενους μαζί της.

 

Κι αν ρίξουμε μια ματιά στις πλατείες, θα δούμε πως ο κόσμος επαρκεί , για να κλείσουν πολλές τράπεζες.

 

Αν τους κυρίους της εξουσίας δεν τους πονούν οι πλατείες, ξέρουμε πολύ καλά πως είναι υπηρέτες τραπεζών και θα πονέσουν πολύ, αν ενοχληθούν τα αφεντικά.

-Θέλουμε το χρήμα να γίνει δημόσιο εργαλείο.

-Θέλουμε αλλαγή συντάγματος , για μια δημοκρατία, όπου ο λαός θα φτιάχνει και θα εγκρίνει μόνος του τους νόμους

 

Αυτά τα λίγα θέλουμε.  Δεν ζητάμε, τίποτα λιγότερο από τα πάντα. Τίποτα λιγότερο από τη ζωή μας.

-Δεν χρωστάμε σε κανέναν . Άρνηση δημόσιου χρέους, γιατί είναι προϊόν ανήθικης συναλλαγής τραπεζιτών και πολιτικών και όχι γιατί δεν μπορούμε να το πληρώσουμε. Λογιστικός Έλεγχος για το πού πήγαν τα χρήματα. Τιμωρία των ενόχων.

-Πάγωμα χρεών επιχειρήσεων και νοικοκυριών, ως ότου έρθει η δημοκρατία και ελέγξει το τι συμβαίνει και τι πρέπει ο καθένας να πληρώσει.

-Οι τράπεζες να μετατραπούν σε δημοκρατικά αυτοδιαχειριζόμενα εργαλεία διακίνησης χρήματος. 

-Μια μετοχή , μη μεταβιβάσιμη, μια συνεταιριστική μερίδα για κάθε πολίτη, στην Τράπεζα που τυπώνει το χρήμα. (Είτε αυτή είναι η ΕΚΤ και αφορά όλη την Ευρώπη, είτε αυτή είναι η ΤτΕ και αφορά τους έλληνες.

Το σύνθημα μας:

Είναι πιο εύκολο να κλείσεις μια τράπεζα, παρά να γεμίσεις μια πλατεία.

Αυτοί νομίζουν πως έχουμε πόλεμο κι εμείς νομίζουμε πως κάνουμε πλάκα.

 

 

 

(εικόνα: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)