Share |

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ, ΜΕΣΩ Κ.Ε.Π. ή INTERNET

Για  ανασφάλιστους:

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Δικαιούχοι, ως ωφελούμενοι, του Προγράμματος, οι οποίοι θα αποκτήσουν πρόσβαση στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, είναι οι πολίτες που πληρούν, σωρευτικά, τις παρακάτω προϋποθέσεις ή κριτήρια:

  • Ήταν άμεσα ασφαλισμένοι σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης των οποίων οι κλάδοι υγείας υπάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και απώλεσαν την ασφαλιστική τους ικανότητα ή είναι προστατευόμενα μέλη άμεσα, πρώην ασφαλισμένων, όπως αυτά ορίζονται στην παράγραφο Β’ του άρθρου 3 της ΚΥΑ ΕΜΠ 5 17/11/2012, ΦΕΚ 3054 Β’/18/11/12 «Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)».
  • Το ατομικό εισόδημα των πρώην άμεσα ασφαλισμένων, προκειμένου για άτομα που υποβάλλουν ατομική φορολογική δήλωση να μην υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Στην περίπτωση έγγαμων που υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση, το άθροισμα των ατομικών εισοδημάτων των δυο συζύγων να μην υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ. Ως ατομικό εισόδημα λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο ατομικό εισόδημα, όπως ορίζεται στο άρθρο 29 του ν.3986/2011, περί επιβολής έκτακτης εισφοράς. Για τη λειτουργία του συστήματος θα ληφθούν υπ’ όψιν τα στοιχεία του οικονομικού έτους 2013, όπου αυτά είναι διαθέσιμα. Εναλλακτικά θα γίνεται χρήση των στοιχείων του οικονομικού έτους 2012.
  • Έχουν την Ελληνική Υπηκοότητα ή την υπηκοότητα άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ, ή είναι ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής στη χώρα και είναι νόμιμοι κάτοικοι αυτής.

Στο Πρόγραμμα δεν συμμετέχουν οι  κλάδοι υγείας που δεν εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και Ταμείων που δεν διέθεσαν ηλεκτρονικά αρχεία για αξιοποίηση από Πρόγραμμα μέχρι σήμερα (π.χ. οι πρώην ασφαλισμένοι ΤΑΥΤΕΚΩ και ΕΤΑΠΜΜΕ (εκτός Β' Δ/σης)).

 

========================

Σε αυτό το πρόγραμμα αναφέρθηκε ο Άδωνις, όταν είπε ότι τα χρήματα δεν επαρκούν για περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων.

Το Πρόγραμμα στην ιστοσελίδα, που σας παραπέμψαμε αναφέρει:

Στις περιπτώσεις που η αίτηση σας δεν γίνει αποδεκτή, το σύστημα παράγει μήνυμα με τη σχετική αιτιολόγηση περί μη επιλεξιμότητας για υπαγωγή - εγγραφή στο Πρόγραμμα ως ακολούθως:

  • Εξάντληση των διαθέσιμων πόρων από προγενέστερα αιτήματα που έγιναν αποδεκτά, ή....