Share |

Δήμος Κεφαλλονιάς: "Κλείνουν τα Τ.Ε.Ι. "

Αργοστόλι   11 /5/2011

ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                ΔΕΛΤΙΟ     ΤΥΠΟΥ

 

   Επειδή το ενδεχόμενο κλεισίματος τμημάτων  του ΤΕΙ στη Κεφαλονιά αποτελεί μείζον  θέμα που θα έχει  πολύπλευρες  συνέπειες  στην πολιτιστική, μορφωτική, κοινωνική και οικονομική εξέλιξη των νησιών μας, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται σε κατεπείγουσα Συνεδρίαση  κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του, το Σάββατο 14 Μαίου 2011 και ώρα 10.00

   Παράλληλα στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί και το ζήτημα του υποβιβασμού των Δημοτικών σχολείων Διλινάτων – Χιονάτων, που και αυτό θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας και χρήζει κατεπείγουσας αντιμετώπισης .  

    

                                                                   ΓΡΑΦΕΙΟ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.

--------------------------------------------------------------------------------

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                           

ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΘΕΜΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΒΑΖΕΙ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΕ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

 

       

       Σε μία ακόμη απόφαση-σοκ για την τοπική μας κοινωνία προχώρησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας δύο τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων που εδρεύουν στο νησί μας δεν θα δεχθούν νέους σπουδαστές το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012!

     

       Πρόκειται για το τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων με έδρα το Αργοστόλι και το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα το Ληξούρι. Σε αυτά πρέπει να προστεθεί ένα ακόμη τμήμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων το Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών με έδρα την Λευκάδα, κάτι που σημαίνει ότι το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων συρρικνώνεται επικίνδυνα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του ως αυτόνομο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

     

       Το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υλοποιώντας έτσι το σχέδιο «Καλλικράτης σε ΑΕΙ-ΤΕΙ» και παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις τόσο του Προέδρου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, αλλά και των τοπικών «πράσινων» παραγόντων, προχωράει «υπόγεια» και μεθοδικά στο οριστικό «λουκέτο» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί μας, διαμέσου της μεθόδου της μη εισαγωγής σπουδαστών στο φετινό ακαδημαϊκό έτος, κάτι που θα έχει σοβαρότατο και αρνητικό αντίχτυπο στην ήδη ασθμαίνουσα-λόγω κρίσης-τοπική οικονομία.

 

    Την ίδια ώρα που το νησί μας δέχεται ένα ακόμη «ύπουλο» χτύπημα από την  κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο «πράσινος» Μάρκος Κοτσιλίνης και η παρέα του ασχολούνται με το να «λαϊκίζουν» υποκριτικά για τις παραλίες του νησιού μας. Προτιμότερο θα ήταν να απολογηθούν στην τοπική μας κοινωνία για την παντελή απουσία αντίστασης εκ μέρους τους στις εντολές της κεντρικής τους κυβέρνησης, την ώρα μάλιστα που τα δύο τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην Ζάκυνθο παραμένουν ως έχουν παρόλο που συγκεντρώνουν πολύ μικρό αριθμό εισαχθέντων σπουδαστών.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ