Share |

Δεν δεσμεύομαι να είπω την αλήθεια μου

  • Ή αναλαμβάνεις την ευθύνη ή καταλογίζεις ευθύνη. Οι πράξεις και τα αποτελέσματα τους είναι προϊόν αποφάσεων. Δεν είναι, αορίστως, αποτέλεσμα "σύγχυσης"  ή  "λάθους".
  • Πάνε πολλά χρόνια, που δηλώνω: «καλύτερα "κακός" παρά αφελής». Ιδιαίτερα όταν έχεις να κάμεις με τη διαπλοκή μεταξύ πολιτικών "αντιπάλων" και μεταξύ πολιτικής και χρήματος.
  • Μάκης Μεταξάς: «Αγαπημένοι μου φίλοι Γιάννη Κρούσο, Βίκυ, Πρόνειε, Κώστα, Γρηγόρη, Μέμη, Γιώργο Γκιάφη, Γιώργο Κρητικέ, Μάκη, Παναγή και όλοι εσείς που με τιμήσατε προσθέτοντας το όνομά σας με ένα θετικό ή αρνητικό σχολιασμό σε αυτήν την ανάρτηση θέλω να σας πω τούτο. Αγωνίστηκα μια ζωή για να μην γίνω μέρος κανενός συστήματος, και πορεύτηκα με τους φίλους μου δρόμους δύσκολους και μοναχικούς άλλοτε ξέροντας που θέλαμε να πάμε και άλλοτε αναζητώντας από ένστικτο την ορθή πορεία.Σε αυτές τις εκλογές ξέραμε όλοι μας πως και που έπρεπε να πάμε. Το γιατί αυτό δεν έγινε θέλω να ξέρετε οτι είναι κάτι που με έχει πληγώσει και με έχει προβληματίσει σοβαρά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.Είναι πολλά πράγματα που θα ήθελα να τα πω φωναχτά αλλά αδυνατώ στην παρούσα φάση να τα μοιραστώ μαζί σας. Μπορείτε λοιπόν άφοβα να με κρίνετε και να να κατακρίνετε εκείνο όμως που θέλω να γνωρίζετε είναι οτι ο φίλος σας ο Μάκης Μεταξάς δεν πρόδωσε ποτέ ούτε τις ιδέες του ούτε τους φίλους του. Γνωρίζω πολύ καλά πως μετά τις εκλογές και ανεξαρτήτως του όποιου αποτελέσματος θα εξακολουθήσω να είμαι το μαύρο πρόβατο που δεν θα έχει στέγη σε κανένα μαντρί. Εσείς οι φίλοι μου ξέρετε πολύ καλά που θα ξανασυναντηθούμε. Θα σας περιμένω λοιπόν εκεί με σκαμπάνια, φτυάρια και καλή ρακί για να συνεχίσουμε την δουλειά μας. Αυτοί την δική τους και εμείς την δική μας».
  • Είναι μέρος μιας συζήτησης "πολιτικού πολιτισμού", μεταξύ φίλων και γράφτηκε μετά την δική μου ανάρτηση: "Στέγη για το Επιμελητήριο".
  • Ήταν η δική μου "απάντηση" σε όσους ξέχασαν. Και, κυρίως, σε όσους προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο.
  • Μην περιμένετε απαντήσεις επί της ουσίας όσων γράφω. Κατανοώ επιλογές, διαφωνώντας, ριζικά.
  • Το γιατί οι φίλοι σκόρπισαν και δεν πραγματοποιήθηκε το ποθούμενο αρνιέμαι κάθε ευθύνη. Τίποτα δεν είναι αποτέλεσμα τυχαίου λάθους. Όλα είναι θέμα επιλογών και αποφάσεων. Δεν ήμουν εγώ που περιέφερα μεταξύ φίλων υποψηφιότητες, ως προϋπόθεση κοινής συμμετοχής σε εκλογές. Δεν προέβαλλα ως καθοριστική προϋπόθεση τον εαυτό μου, ως τον "καταλληλότερο" για κάτι. Για "απελευθέρωση των ανθρώπων από τα χρέη, τη μιζέρια και την εξολόθρευση", μίλησα και μιλώ, αλλά, μάλλον, λίγους από τους πολιτικολογούντες ενδιαφερουν... Τελικά, δεν πήγα με όσους είναι συνυπεύθυνοι για την καταστροφή, δίνοντας "άφεση αμαρτιών". Και έδειξα το "ποιοι", το "τι" και το "γιατί", σε σωρεία άρθρων, που δεν έλαβαν ποτέ απάντηση. Χαρακώθηκα για να γράψω "ενάντια" σε φίλους(το τελευταίο, χωρίς εισαγωγικά).
  • Αν μη τι άλλο, προσπαθώ να κάνω τα λιγότερα λάθη, γνωρίζοντας με τι και ποιους έχω να κάμω. Δεν ξεχνώ.
  • Κι επειδή ο διάλογος είχε αφορμή ένα δικό μου "λάθος", θα πω δημόσια αυτό που είπα ιδιωτικά στον Μάκη. Τα κείμενα των "Ριζοσπαστών" είναι προϊόν έντονου διαλόγου έως και συγκρούσεων μεταξύ φίλων και συνεργατών. Ανέλαβα την ευθύνη να δημοσιεύσω τη φράση που ενόχλησε τον Μάκη, παρ' όλο που διαφωνούσα με την αναφορά σε ένα περιστατικό που δεν μπορεί να αποδειχθεί. Τη στιγμή που την κατέγραψα μου ήταν άγνωστη η "αξιόπιστη πηγή", όπως την χαρακτήριζαν οι επιμένοντες φίλοι. Ανέλαβα να χρεωθώ κάτι  το οποίο οι φίλοι επέμεναν να γίνει επίσημη δήλωση του συνδυασμού.  Το τι θα γινόταν αν η ψεύτικη πληροφορία γινόταν επίσημη ανακοίνωση των "Ριζοσπαστών" ο καθένας μπορεί να το φανταστεί. Τόσωσα! Δυστυχώς για όλους μας, η "αξιόπιστη πηγή" ήταν "φίλος" όλων μας. Και τον έχω εντάξει στη διαπλοκή, που από την πρώτη στιγμή, με μεγάλο προσωπικό κόστος, έχω κατονομάσει.
  • Η δική μου δημοσιοποίηση έδειξε σε κάποιους, που εξακολουθούν να πιστεύουν και να γίνονται αφελείς, το ποιοι είναι οι "φίλοι" και ποιοι οι "εχθροί". Λέξεις μεγάλου ηθικού φορτίου. Δεν ξέρω Μάκη αν θα πρέπει να σου πω, όπως σου υποσχέθηκα, ποιος ήταν ο "φίλος" σου που σε "έδωσε". Γράφω μόνο για όσα μπορώ να αποδείξω. Τα προφορικά δεν καταγράφονται ούτε αποδεικνύονται. Καλύτερα, για όλους μας, να μείνεις με την απορία.
  • Υπάλληλοι και προμηθευτές μπήκαν σε ψηφοδέλτια. Από τα πρώτα πράγματα που έγραψα τούτες τις προεκλογικές μέρες ήταν πως "οι δημοτικές εκλογές είναι οι πιο βρώμικες εκλογές". Μπήκαν με τη θέληση τους ή για να μη χάσουν τη δουλειά τους; Ο καθένας μας έχει νου και κρίση. Εγώ γράφω μόνο για όσα μπορώ να αποδείξω. Με σχετική άνεση, λοιπόν, λέω ότι μπήκαν "από αγάπη  για τον καλό αγώνα". Κι όποιος θέλει με πιστεύει.
  • Μάκη, ρακή δεν πίνω. Κανόνισε τπτ άλλο, γιατί δε σκάβω.
  • Kλείνουμε με έργα κουφάρια:
  • "Μαρίνα Αγίας Πελαγίας". Τι είδους θαλαμηγούς περίμεναν; Και ο νοτιάς σαρώνει , όπως και στο λιμάνι του Κατελειού, τις λιγοστές βάρκες.
  • "Συνεδριακό Κέντρο Κάστρου Άσου"(εικόνα επάνω). Ρημάζει το άχρηστο κατασκεύασμα. Λεηλατήθηκε, άπαξ, ξοδεύτηκαν χρήματα για την αποκατάσταση του και παραμένει εσαεί κλειστό. Για να φτάσεις ως εκεί και για να μπεις στο Κάστρο: πράσινες  πλάκες "Καρύστου" !!! Να δένουν με το περιβάλλον! Η συνέχεια της αισθητικής των αρχαιολογικών υπηρεσιών. Και, όταν μπαίνεις μέσα, έχει ένα λιθόστρωτο, που οι περιπατητές του Ορειβατικού Συλλόγου, λένε ότι και με τα ειδικά παπούτσια για τις βόλτες μας, δεν περπατάς πάνω του. "ούτε οι γίδες που κυκλοφορούν βόσκοντας, το χρησιμοποιούν"!!! 
  • "Τουριστικό Περίπτερο Ληξουρίου". Χωρίς σχόλια:

  • "Θαλασσόμυλος": Ρημάδι.

  • Ο τελευταίος ενοικιαστής το παράτησε, όταν ο Δήμος αρνήθηκε μείωση ενοικίου, σε καιρούς κρίσης. Το αποτέλεσμα φαίνεται. Αυτή είναι η εικόνα ενός μοναδικού στον κόσμο φυσικού και πολιτισμικού μνημείου.

Είναι η σειρά της Πολιτικής των πολιτών:

Ιδέες για αξιοποίηση και λειτουργία τους; Για να μπουν σε διάλογο και συναπόφαση. Αναλογιζόμενοι, ότι υπάρχει μια ρημαγμένη πατρίδα, ρημαγμένοι άνθρωποι και μια δημόσια περιουσία που κάθεται ρημαδιασμένη.

Έτσι πρέπει να φτιάχνουμε το παρόν και το μέλλον μας.