Share |

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕΣ ΣΤΟ ΨΕΜΑ

Γιατί σιωπούν… γιατί σιωπούν ;;;

Με αυτό τον τίτλο , το διαδικτυακό γραφείο τύπου των Α. Παρίση-Π. Παπαδάτου , με το διακριτικό τίτλο: "δε χρωστάμε σε κανέναν" και με υπογραφή, Γερ. Βανδώρος, ρωτά:

"...Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι ενώ έχει περάσει πλέον του εικοσιτετραώρου από την συνέντευξη και λίγο – πολύ ήσαν γνωστά  όσα θα αναφέροντο, οι πρωταγωνιστές των όποιων ατασθαλιών, που δεν κατονόμασε αλλά σαφώς φωτογράφησε, δεν έχουν αντιδράσει, θεωρώντας ίσως ότι δεν τους αφορούν!..." και καλεί με προσωπική αναφορά , να απαντήσει "Ο Ζαπάντης για τον βιολογικό της Σκάλας".

και από το πρωί , ο Ζαπάντης απάντησε, αλλά δεν βρήκαν, ακόμα, το χρόνο να βάλουν την απάντηση!

Από μέρες, μόνο το ithacanet.gr έχει βάλει με ερωτήσεις το θέμα της αποχέτευσης της Σκάλας. Η πρώτη απάντηση ήρθε. Σε λίγο, ακολουθεί και άλλη, από τον κ. Κουβέλη, όχι όμως, από τους "μη πτωχευμένους πολιτικά" , Παρίση και Παπαδάτο.  

Δεν έχουν σχέση; Ναι, καλά. Οι αλληλοϋποστηριζόμενοι "καθαροί και γνήσιοι", το έχουν σκάσει. Όμως, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται. Παρακολουθείστε και προσέξτε πού και σε ποιον και για ποιο λόγο, θα καταλήξει. Οι υπαινιγμοί είναι σαφείς και δεν αφήνουν καμία αμφιβολία.

Είναι πολλά τα λεφτά, Γεράσιμε.

Σημ.: Ούτε το kefaloniapress.gr, το διαδικτυακό γραφείο του κ. Θ.Μιχαλάτου,  έχει δει την επιστολή, που έλαβε. Και την έλαβαν , πολύ πριν από εμας, γιατί εμείς κάναμε τους κουρλούς, όταν μάθαμε πως την έστειλε σε όλους, εκτός από μας. Θα τη δουν, σύντομα.

Φταίμε εμείς, τώρα, άμα ρωτήσουμε: Γιατί σιωπούν… γιατί σιωπούν ;;;

----------------------------------------

του Κώστα Ζαπάντη

Με ανυπόκριτο ενθουσιασμό να εμφανίσει αυξημένες τις υποχρεώσεις του δήμου Κεφαλονιάς σε συνέντευξη του στις 5 Φεβρουαρίου 2011 ο αυτοαποκαλούμενος και ηγέτης, δήμαρχος Κεφαλονιάς, κύριος Παρίσης καταλόγισε στην δήθεν απογραφή των υποχρεώσεων του δήμου ποσό 5.900.00,00€ ως υποχρέωση του δήμου που προίσταται για την αποχέτευση Σκάλας.

Επειδή όμως δεν μπορούμε όλοι να ζούμε μες στο ψέμα είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω την κοινή γνώμη και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που πράγματι επιθυμούν να ενημερωθούν ότι:

o   Το έργο της αποχέτευσης Σκάλας έχει συμβασιοποιηθεί  από το δήμο Ελειού –Πρόννων με την εργολήπτρια εταιρεία  στο ποσό των 5.463.962,31 €.

o   Συμπληρωματικά στο παραπάνω ποσό της σύμβασης έχει προστεθεί συμβατικό αντικείμενο 426.510,90 €.

·       Δηλαδή το συνολικόύψος του έργου 5.890.473,21 €

·       Απο το ποσο αυτό έχει ήδη καταβληθή ποσό 4.539.782,28 €.

·       Το έργο το οποίο υπολείπεται να κατασκευασθεί ή να τιμολογηθεί ανέρχεται 1.350.690,93 €.

Το έργο είναι ενταγμένο στον άξονα προτεραιότητας 2 «Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων- θεματική προτεραιότητα « ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ (ΛΥΜΑΤΑ)»- του Ε.Π «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Όλα αυτά ήταν γνωστά στον ηγέτη- δήμαρχο κατά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Κατόπιν αυτών θα ήθελα να προτείνω στον κύριο δήμαρχο

·       να διαγράψει αμέσως το ποσό των 5.900.000,00 ευρώ από τον πίνακα των δήθεν οφειλών του δήμου που δημοσιοποίησε

·       Αφού συμβουλευθεί τα οικονομικά στοιχεία του έργου που είναι στα χέρια του, να δηλώσει επίσημα ότι ήδη ποσό 4.539.782,28  από το συνολικό ύψος του έργου έχει καταβληθεί.

·       Ότι το έργο μέχρι σήμερα είναι κανονικά ενταγμένο στο πρόγραμμα που αναφέρεται παραπάνω και δεν έχει απενταχθεί.

·       Να αναγνωρίσει δημόσια ότι οφειλή 5.900.000,00 € δεν περιλαμβάνεται στην έκθεση απογραφής που έχει εγκριθεί, αλλά είναι αποψη του ιδίου του δημαρχου στο πλαίσιο της « δημιουργικής λογιστικής»

·       Να μην εγγράψει στον προυπολογισμό του δήμου οφειλη 5.900.000,00 € γιατί αυτό θα είναι μια ποινικά αξιόλογη πράξη.

Διαφορετικά  ο κύριος δήμαρχος πρέπει να κάνει καθαρό στην κοινή γνώμη για ποιον προορίζει το ποσό των 5.900.000,00 €. Σε ποιον έχει σκοπό να τα δώσει. Για το ειδικότερο θέμα της διαδικασίας ανάθεσης του έργου, άμεσα οι δήμαρχοι που εμπλέκονται στις επόμενες μέρες θα δώσουν συνέντευξη τύπου στην οποία κύριε δήμαρχε θα είχε ενδιαφέρον να παραστείτε.

Κώστας Ζαπάντης

 

(σκίτσο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)