Share |

Διάλογος μεταξύ ενός (χρεοκοπημένου) πολίτη κι ενός "εκπροσώπου" κόμματος...

(το κόμμα είναι κατά δήλωση τους, αντιμνημονιακό και αμεσοδημοκρατικό. Έχει λάβει μέρος στις εκλογές και τώρα αναδιοργανώνεται,  λόγω εσωτερικών προβλημάτων).

Για λόγους αρχής, αποκρύπτεται το όνομα του κόμματος, μια και ο συνομιλητής εκφράζει "προσωπικές" απόψεις, που, όμως, δεν απέχουν πολύ από τις θέσεις του κόμματος. Αποκρύπτεται και το όνομα των συνομιλητών καθώς και ολίγα "προσωπικά δεδομένα". Η πολιτική δεν είναι ιδιωτική υπόθεση, οπότε δικαιούμεθα να δημοσιοποιήσουμε κάθε διάλογο που δεν θίγει πρόσωπα.

 

Παρατίθεται η ουσία του διαλόγου, Χωρίς σχόλια:

 

Κ.Είδα ότι ενδιαφέρθηκες για τους "Χ", και πήρα το θάρρος να σε κάνω φίλο. Προσπαθούμε να δημιουργηθούμε, οργανωθούμε και να...ιδρυθούμε. Οποιες και να είναι οι γνώσεις σου, τα ταλέντα σου και τα ενδιαφέροντα σου σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει η κοινωνία μας, σε καλούμε να τα μοιραστείς μαζί μας. Aν ενδιαφέρεσαι να συμβάλεις ενεργά στην ίδρυση και την στελέχωση των επιτροπων μας, στείλε μου μονο ένα μήνυμα.

Μ. Στην πραγματικότητα, δεν πιστεύω σε κόμματα, αλλά σε μια μεγάλη οργάνωση των αποκάτω που θα γίνει κόμμα, όπως δεν το έζησε ποτέ κανείς. Στους "Χ" ήμουν, κατέθεσα απόψεις, απορρίφθηκαν κι έπαψα να συμμετέχω, σιωπηλά. Τώρα, με παρακίνησε η Λ., στην οποία είπα κάποιες σκέψεις μου. Για να μην επαναλαμβάνω τα ίδια, έχει την άδεια μου, να κοινοποιήσει όσα της έγραψα.

 

Κ.Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ενεργά άτομα που θα μας βοηθήσουν στην οργάνωση του "Νέου Χ"...

Μ.δες τις απόψεις μου και τα λέμε. δεν αρνούμαι ποτέ κάτι το οποίο μπορεί να ειναι απάντηση και προοπτική σε ότι ζούμε. (επισυνάπτεται πρόσκληση για αμφισβήτηση της ιδιοκτησίας του χρήματος από κάποιους λίγους και το εξ αυτού: Δεν χρωστάμε. Μας χρωστάνε).

 

Κ.Έχω ρίξει μια ματια και δεν βλέπω τίποτα παράλογο, να ανησυχεί κάποιος με την κοινωνία. Εκτος, αν δεν είδα κάτι συγκεκριμένο. Διάβασα την προκήρυξη, φυσικά κανέναν λογικό πολίτη της σημερινής κοινωνίας, δεν θα τον αφήσει αδιάφορο. ΑΛΛΑ, ως μελλοντικό πολιτικο κόμμα και την συγκρότηση θεματικής επιτροπής για την οικονομία, θα πρέπει να γίνει διαβούλευση της ιδέας και να βγει έτσι ένα αποτέλεσμα. Φυσικά, η στάση πληρωμών του χρέους, η δημιουργία νέου ανταλλακτικού Νομίσματος είναι ένα ευαίσθητο θέμα, που θέλει (προσωπική μου άποψη)περαιτέρω κουβέντα.

Μ.Το κείμενο έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο. Η στάση πληρωμών ως απάντηση σε μία πραγματική και σκανδαλώδη κατάσταση είναι "εκ των ουκ άνευ". Το επόμενο βήμα εξαρτάται από το πρώτο. Το ερώτημα είναι αν αυτό το πρώτο είναι αληθινό, αν το θέλουμε.

 

Κ. Επαναλαμβάνω, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ. Η στάση πληρωμών και ΟΧΙ μονο του τοκισμού της αποπληρωμής των ομολογων, είναι διαφορετικά πράγματα. Ο τοκισμός και τα επιτόκια και τα τοκοχρεωλύσια είναι και αυτά διαφορετικά πράγματα.Ποιο είναι το Εθνικό χρέος σε νούμερα και από που προέρχεται; Είναι όλο από τα ομόλογα είναι και από άλλες πηγες; Η δημιουργία μια Λαϊκής ανεξάρτητης επιτροπής και η ανάλυση ΟΛΟΝ των στοιχειων από το 74 και μετά είναι η πρωταρχική κίνηση που ΘΑ προωθήσουμε οι "Χ", φυσικά μετά την ίδρυση. Αλλα όλα δεν λύνονται με το ρητό "ο,τι δεν λύνεται, κόβετε".

Μ. ΟΧΙ. Είναι το χρήμα ιδιοκτησία κάποιων λίγων; Είναι αυτό σωστό, δίκαιο, ηθικό, κοινωνικά και οικονομικά συμφέρον; από κει ξεκινά κάποιος.

 

Κ. Κοίτα, έχω δει και εγώ το Zeitgeist, αλλα δεν είναι αυτή όλη η αλήθεια. Ποια πρόταση νομου υπάρχει; ποια συνταγματική αλλαγή υπάρχει; ποια εφαρμογή στην κοινωνία πρέπει να γίνει και ποια διαμόρφωση;

Μ. Ποια είναι η αλήθεια;

 

Κ. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι η αλήθεια. Το χρήμα τυπώνεται χωρίς αντίτιμο, η ευρωπαϊκή νομισματική ένωση είναι παραμύθι για να ευνοεί του λίγους, το ίδιο και το φορολογικό σύστημα. Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι αλλαγή ΝΟΜΙΚΗ και ΝΟΜΙΜΗ αλλαγή του συστήματος αυτού. Για αυτό δημιουργούμε πολιτικο κόμμα, μονο έτσι θα έχει ο λόγος μας βάρος.

Μ. Νόμιμο είναι να ξεκινήσεις από εκεί που κρύβεται η αλήθεια, βγάζοντας την στο φως και αμφισβητώντας την πολιτικά. τα υπόλοιπα θα έρθουν από τους αποκάτω.

 

Κ. Ακριβώς αυτό, αν παρατήρησεις το "Χ" διεθνώς θα δεις ότι αυτό κάνει, ...Εμείς εδώ έχουμε αλλα προβλήματα και με την διαφάνεια της δημόσιας διοίκησης που προωθούμε θα αλλάξουμε μερικά και έτσι θα κάνουμε μια αρχή.

Μ. Να το ξαναπώ , για τελευταία φορά, σήμερα. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Πρώτα, αποκαλύπτεις τον τρόπο με τον οποίο ξεκινά η βρώμα, που διαπερνά τα πάντα, όλα τα επιμέρους. Έχοντας το χρήμα υπό δημοκρατικό έλεγχο (αμεσοδημοκρατικό, όπως λές εσύ), δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με το πόση θάναι η σύνταξη, ο μισθός, η περίθαλψη και αν θα υπάρχει διαφάνεια ή όποιο άλλο έρχεται από το κεφάλι και μυρίζει άσχημα.

 

Κ. Καταλαβαίνω τι λες, αλλα αν δεν είναι πολιτική κίνηση, θα είναι λαϊκή, άρα εξέργεση-επανάσταση...

Μ. Δεν με απασχολεί το "επόμενο" βήμα. Όποιος δεν αμφισβητεί μια οδυνηρή πραγματικότητα υπηρετεί το ολιγαρχικό σύστημα. τα υπόλοιπα θα τα ορίσουν οι εξελίξεις, με το λαό συμμέτοχο, αν όχι πρωταγωνιστή. Με άλλα λόγια, ακολουθώντας ή απορρίπτοντας τους κάθε φορά αυτόκλητους ή προσκεκλημένους ηγέτες.

 

Κ. Σε ευχαριστώ για την κουβέντα φιλε Μ., αλλα δυστυχώς προσπαθούμε με διαφορετικούς τρόπους έναν κοινό σκοπό, ίσως να βρεθούμε στην πορεία.

Μ. Δεν υπάρχει κοινός σκοπός όταν δεν αμφισβητούμε την αιτία του κακού, για να μην πω ότι συμμετέχουμε δια της σιωπής στην συγκάλυψη. Κι αυτό δεν έχει καμία σημασία αν γίνεται με πρόθεση, από άγνοια, από παιδεία ή από άλλο λόγο. Η ιστορία θα δείξει. νάσαι καλά.

---

Αυτό ήταν όλο. Έτσι άρχισε και έτσι τέλειωσε. Τα συμπεράσματα και οι κρίσεις δικές σας.

(Πάντα, όταν ξεκινάει ένας διάλογος με τέτοιο θέμα περιμένω κάποιον να αμφισβητήσει την ουσία και την αλήθεια όσων συμβαίνουν. Ακόμα περιμένω... )

(η εικόνα είναι του Δον ΨΥΧΩΤΗ)