Share |

Είμαι λιγότερο ΣΥΡΙΖΑ από το συριζέϊκο ΚΚΕ

Oι "Ριζοσπάστες Ξανά" δεν πρόκειται να απαντήσουν στο ΚΚΕ. Εγώ έχω λόγους:

- Δεν ανέχομαι τους στυλοβάτες της Ολιγαρχίας, που το παίζουν αντιστασιακοί.

- Δεν ανέχομαι τους διασπαστές και υβριστές της Ενότητας του λαού, του μόνου τρόπου που μπορεί ο λαός να ανατρέψει αυτό που ζούμε (ΚΚΕ: "να χαίρονται την ενότητα που περηφανεύονται ότι είχαν στο κίνημα της πλατείας, αλλά να θυμούνται ότι αυτή περιλαμβάνει και τον «εξεγερμένο» οπαδό του φασίστα δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά κ. Καμπίτση (ΑΝΕΛ).").

- Δεν ανέχομαι τους απόντες από κάθε διαδικασία, πρωτοβουλία ή κίνημα που δημιουργεί ο λαός, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τη ζωή και την περιουσία του.

- Δεν ανέχομαι τις θολούρα των ψευδοαναλύσεων που κρύβουν την αλήθεια από το λαό και συμμετέχουν στη Μαφιόζικη Ομερτά των Τραπεζιτών.  

- Δεν ανέχομαι τα Ιερατεία των Πολιτικών Θρησκειών.

Το ΚΚΕ είναι μέρος του Ολιγαρχικού πολιτικού παιχνιδιού, όπως είναι όλα τα άλλα κόμματα. Βρίσκεται και αυτό στην υπηρεσία των τραπεζιτών, όπως και κάθε άλλο κόμμα. 

---------------------

Στο θέμα μας:

Το ΚΚΕ επιμένει στο ψέμα ότι ο Δημητράτος ήταν στο Δ.Σ. της Αναπτυξιακής(ΑΝΕΚΙ). Και το "αποδεικνύει" με δύο τρόπους:

1. Ξεκινά με απόσπασμα ομιλίας του Θ.Γαλιατσάτου από το 2006 :

  • «Γιατί εμείς δώσαμε λύσεις, δείξαμε καθαρά τις λύσεις ακόμα και σαν αντιπολίτευση. Και στην Αναπτυξιακή για την διαχείριση του δημόσιου χρήματος…. Ο Γεράσιμος Δημητράτος είναι Γραμματέας της Ν.Ε. του Συνασπισμού στο Νομό μας. Καλή επιτυχία Γεράσιμε».

Εσείς κι εγώ μπορεί να μη καταλάβαμε τι προκύπτει από το κουτσουρεμένο απόσπασμα. Το ΚΚΕ έβγαλε το συμπέρασμα ότι ο Δημητράτος ήταν στην "Αναπτυξιακή".

2. Αναφέρεται σε δικό μου δημοσίευμα, όπου έγραψα ότι "ο Δημητράτος είχε προταθεί για αναπληρωματικό μέλος στην Αναπτυξιακή, από την Εταιρεία Προστασίας της Φύσεως(ΕΠΦΚΙ)":

  • Ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Κεφαλονιάς «Ριζοσπάστες Ξανά» και ο επικεφαλής του ψεύδονται ασύστολα, όταν προσπαθούν να αποδείξουν ότι ο κ. Δημητράτος καμία σχέση δεν έχει με την αναπτυξιακή... Ο κ. Δημητράτος, ως γραμματέας του ΣΥΝ τότε, προφανώς, καθοδηγούσε τη συμμετοχή του κόμματός του και στη συγκεκριμένη αναπτυξιακή. Ακόμη κι όταν ήταν μειοψηφία, στη διάρκεια της Νομαρχιακής Αρχής της ΝΔ. Ο ίδιος όχι μόνο ήταν στην αναπτυξιακή ως αναπληρωματικό μέλος σαν εκπρόσωπος της Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, στέλεχος ουσιαστικό ήταν. Τη συνεισφορά του ΣΥΡΙΖΑ στην αναπτυξιακή έχουν αναγνωρίσει με επίσημες δηλώσεις και επισφραγίσει με κοινά χειροκροτήματα Γαλιατσάτος και Δημητράτος.
     

Επειδή δεν τα είχα γράψει όλα, στο προηγούμενο δημοσίευμα, τώρα, θα βοηθήσω τους "συλλογισμούς" του ΚΚΕ . Η πρόταση της "Εταιρείας Προστασίας της Φύσεως" (έχει απειροελάχιστο ποσοστό στην ΑΝΕΚΙ) έγινε το 2011. Τότε η "Αναπτυξιακή" είχε εκπνεύσει και οι κατέχοντες τα κλειδιά ζητούσαν εκλογή διοίκησης, για να  προχωρήσουν σε εκκαθάριση. 

Ιδού, λοιπόν,  τα μέλη του Δ.Σ. στο οποίο "συμμετείχε",  ως αναπληρωματικό μέλος, ο Δημητράτος:

Για να είσαι αναπληρωματικός κάποιου ταχτικού μέλους σε Δ.Σ. , πρέπει να έχει γίνει αποδεκτό στη σύνθεση το ταχτικό μέλος που πρότεινε ο φορέας. Όπως βλέπουμε, εκπρόσωπος της ΕΠΦΚΙ δεν υπάρχει στη σύνθεση του Δ.Σ..

Γιατί δεν αρκέστηκε στις πολιτικές ευθύνες του Δημητράτου, ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, και χρησιμοποιεί εκφράσεις του τύπου "ψεύδονται ασύστολα"; Ποιος ψεύδεται;

Τέλος, θα ήταν πολυτελής αφέλεια να περιμένουμε από το "κόμμα του λαού και της αλήθειας" να κάμει την παραμικρή αναφορά στη δήλωση Δημητράτου:

  • "...θυμίζουμε ότι όλοι μαζί οι «ικανοί» διαχειριστές της εξουσίας βούλιαξαν την «Αναπτυξιακή Εταιρεία». Δεν μπορούν να κάμουν εκκαθάριση, χωρίς νομοθετική ρύθμιση. Γιατί;Εμείς μπορούμε να κάνουμε εκκαθάριση, αν δεν χαθούν, πάλι, στοιχεία από κάποιο σκληρό δίσκο υπολογιστή.  Θα ζητήσουμε νόμιμη εκκαθάριση και εξηγήσεις, χωρίς πρόσθετους νόμους, μια και ο Δήμος Κεφαλονιάς έχει έννομο συμφέρον. Αυτό δεν λέγεται «πολιτικός πολιτισμός» ή αβροφροσύνες μεταξύ φίλων. Αυτό λέγεται Νόμος της Σιωπής και ο λαός στο σκοτάδι. Σε μιαν άλλη γλώσσα, λέγεται Ομερτά".

Προφανώς, ο Δημητράτος με το "όλοι μαζί" κατάγγελνε τον εαυτό του.

(Για την ιστορία: Ποτέ δεν βρέθηκε μέλος του ΣΥΝ ή του ΣΥΡΙΖΑ στην Αναπτυξιακή).

 

 Για όλες τις άλλες λογικές αλχημείες και  ασυναρτησίες που γράφει η ανακοίνωση ισχύει το "Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μου, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα".

Για το ΚΚΕ των αφεντικών ο ενωμένος λαός είναι εχθρός. Την ώρα, που ο λαός ζει την απόλυτη καταστροφή, μας αναγκάζετε να ασχολούμαστε με την πάρτη σας.

Την ώρα που εμείς πολεμάμε να σώσουμε τα σπίτια μας, εσείς είστε αλλού και απέναντι.

 

Όταν με βλέπετε, να κρύβεστε. Είστε εχθροί του λαού και το δείξατε, πολλάκις, όταν χτυπούσατε μαζί με τα ΜΑΤ τις διαδηλώσεις των "αγανακτισμένων": "Απέναντι σε αυτή την ενότητα το ΚΚΕ όχι «παρών» δεν πρόκειται να δώσει αλλά και θα τη χτυπήσει αλύπητα."  Το ξέρουμε. Το ζει ο λαός στο πετσί του.

(Ο Δημητράτος και οι "Ριζοσπάστες Ξανά" σας εξαίρεσαν δύο φορές από τον κόσμο της Ομερτά των κυβερνητικών. Εγώ όχι).

 

Γιάννης Κων. Κρούσος

άνεργος, ανασφάλιστος, και σε λίγο άστεγος,

 

Η μόνη οργάνωση πολιτών που μιλά για διαγραφή χρεών πολιτών, δήμου και κράτους είναι οι "Ριζοσπάστες Ξανά".

Η μόνη πολιτική οργάνωση, που λέει ότι το νόμισμα είναι ιδιοκτησία λίγων τραπεζιτών είναι οι "Ριζοσπάστες Ξανά".

Είμαστε μαζί με κάποιους άλλους κι ας μην είμαστε όμοιοι. Και είμαι λιγότερο ΣΥΡΙΖΑ από το συριζέϊκο ΚΚΕ.

 

ΥΓ: Αργά ή γρήγορα, θάρθει η μέρα, που ο ριζοσπάστης λαός θα αναγκάσει τα κόμματα να πουν αυτό που έμαθε μόνος του και το φωνάζει.

Τρ. Μηταφίδης: «Σεισάχθεια για να μη χάσουν το σπίτι τους οι φτωχοί δανειολήπτες»