Share |

Είμαστε πανέτοιμοι. Τα νέα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση

Οι συσκέψεις έγιναν, οι πρωτοβουλίες συμφωνήθηκαν και η Κεφαλλονιά είναι πανέτοιμη να απελευθερωθεί και να υποδεχθεί τους εκπροσώπους των τραπεζιτών.

Μετά βαϊων και κλάδων.

Ήρθαν και τα νέα μέτρα, που τώρα δεν λέγονται "μέτρα". Ονομάστηκαν "παρεμβάσεις".

Στις συσκέψεις, χτες, έγινε αναλυτική εξέταση και αποφασίσαμε , ομόφωνα, πως οι "παρεμβάσεις" είναι προς τη σωστή κατεύθυνση:

Σημαδεύουν , με εύστοχο τρόπο τις τσέπες και τον κώλο μας.

 

Ο μπακάλης της σύσκεψης έκαμε περισπούδαστη εισήγηση. Μας εξήγησε, με τον απαράμιλλο μπακαλίστικο τρόπο, πως μπορεί να σωθεί από τη χρεοκοπία ένα μαγαζί, χωρίς έσοδα και διαρκώς δανειζόμενο για να εξωφλήσει προηγούμενα δάνεια. Αυτό το ονόμασε "λύση, δια της αναλήψεως εις τους ουρανούς". Η ανάλυση καταχειροκροτήθηκε και σκόρπισε ρίγη χαράς και αγαλίασης.

Δυστυχώς, η επιστήμη δεν έχει προχωρήσει περισσότερο, ώστε, την ημέρα που ο άνθρωπος θα παύει να είναι παραγωγικός , να πεθαίνει αυτόματα. Αυτά μας είπε ο γιατρός της σύσκεψης και πολύ μας στενοχώρησε. Η μπακαλίστικη ή παπακωνσταντίνεια ανάλυση έχασε κάτι από την αίγλη της.

 

Μια κάποια αξιοπρόσεκτη λύση προτείνει η ΠΝΟ (ΠΑΜΕ), στον Πειραιά. Κατέλαβαν πλοίο, με αίτημα να απολυθούν 32 αλλοδαποί ναύτες και να προσληφθούν 22 έλληνες.

Η ιδέα είναι πολύ καλή και απορούμε πως δεν την υιοθέτησε η Χρυσή Αυγή. Να απολυθούν όλοι οι μετανάστες και να τους απαγορευθεί η εργασία, ώστε να βρουν δουλειά οι έλληνες.

Στη σύσκεψη, τονίστηκε πως το μέτρο είναι πολύ καλό, αλλά σκοντάφτει στις αντιστασιακές πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ. Έχουν κατοχυρώσει πνευματικά δικαιώματα και το εφαρμόζουν μόνο στην ΠΝΟ.

Μετά, φταίει ο Σαββόπουλος που προτείνει εξορία χρηστών και μεταναστών σε μικρά νησιά. Ο άνθρωπος το πρότεινε, για να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας των μικρών νησιών κι έπεσαν να τον φάνε.  Δεν είπε να μείνουν χωρίς δουλειά.

Ο Μπάμπης ο ψηλός πήρε θάρρος, μετά από όλα αυτά, και επανέφερε την πρόταση του "οι μετανάστες να συλλαμβάνονται και να δουλεύουν σαν δούλοι".  Ο ιδιοκτήτης τους θα μπορεί να τους δανείζει ή να τους πουλά". Μετά από όλα αυτά, η πρόταση του Μπάμπη έχει αρχίσει να φαίνεται ρεαλιστική και αποκτά συνεχώς οπαδούς.

 

Γι' αυτό σας λέμε πως τα μέτρα, συγνώμη οι παρεμβάσεις, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Εκτός από τις τσέπες και τον κώλο μας, έχουν πετύχει και τα μυαλά μας. Στο Σταυρό, που πιστεύουμε (στο σφυρί και στο δρεπάνι).

 

Κι όποιος μας ξαναπεί "κόψτε την πλάκα", έχουμε έτοιμη την απάντηση:

Η πλάκα , μόλις τώρα, αρχίζει.

 

ΥΓ. Πληθώρα άλλων ιδεών υποδοχής του ΣΔΟΕ είδαν το φως της δημοσιότητας στις συναντήσεις χτες.

Καλώς να ορίσουν: Οι παρεμβάσεις και οι πραιτωριανοί.

 

(Τα αγάλματα είναι πρόταση του David Cerny, για να στολίσουμε τις πλατείες μας, στις δύσκολες μέρες του ΔΝΤ. Μία από τις σκηνές υποδοχής του ΣΔΟΕ_ΔΝΤ είναι εμπνευσμένη από την πιο πάνω στάση. "Θα στηθούμε" ).