Share |

Είναι καιρός να αρχίσουμε: Πολιτική Ανυπακοή

Κυρ αστυνόμε, μη μας γράφεις.

Αν υπάρχει κάτι που πονά, το σύστημα, που λέγεται διαφθορά, είναι η έλλειψη χρήματος.

Την ώρα , που αυτοί μας καθηλώνουν οικονομικά, ας κάνουμε κι εμείς το ίδιο.

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ προς τις μεγάλες επιχειρήσεις, τα μεγάλα επώνυμα προϊόντα , τις μεγάλες εταιρείες.

Αποφεύγουμε κάθε τι που φορολογείται άγρια.

- ΑΝΥΠΑΚΟΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ  - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ψωνίζουμε, ό,τι δεν έχει ΦΠΑ. Ό,τι έχει μικρό συντελεστή ΦΠΑ. Ψωνίζουμε λιγότερο από αυτό που έχει μεγάλο φόρο (αλκοόλ, τσιγάρα, βενζίνη κλπ).

Λιγότερη κινητή τηλεφωνία, λιγότερα καύσιμα, λιγότερο ρεύμα, ως την ώρα που η δημοκρατία θα τα κατανέμει δίκαι, με τον ίδιο τρόπο που θα κατανέμει ορθά το χρήμα. Λιγότερα κέρδη στις πολυεθνικές. Στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα, τις μικρές βιοτεχνίες, τα μικρά μαγαζιά.

Σηκώνουμε τα λεφτά από τις τράπεζες. (όσοι έχουμε). Υπάρχουν και συνεταιριστικές, που δεν έχουν σχέση με τα παιχνίδια των μεγάλων.

Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε.

 

Κι όσοι πλήττονται από τα μέτρα, ας κάνουν το ίδιο. Ας σμίξουμε. Η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια είναι αναπόσπαστα μέρη της δράσης. Η φιλία, η αγάπη, ο έρωτας είναι η βάση της κοινωνίας, που θα ονομάσουμε δημοκρατία.

 

Δεν θέλουμε φοροκάρτες, δεν ψωνίζουμε από μαγαζιά, που θα βάλουν φορομηχανήματα. Δεν θέλουμε κάθε είδους κάρτες. Είμαστε πολίτες, είμαστε άνθρωποι και όχι υπήκοοι.

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ προς τις τράπεζες. Όσοι έχουν προβλήματα, να συναντηθούμε.

--------------------

Κυρ αστυνόμε, μη μας γράφεις.

Είσαι το τελευταίο αποκούμπι του άθλιου συστήματος. Χωρίς εσένα, θα καταρρεύσει.

ΑΝΥΠΑΚΟΗ. Μην προσφέρετε προστασία στους τραπεζίτες, που αφού σώθηκαν με δικά σας και δικά μας χρήματα, θέλουν τις περιουσίες μας. 

Αρνηθείτε, με αποφάσεις των συνδικαλιστικών σας οργανώσεων, τη συνδρομή σας σε κατασχέσεις.

Δεν είναι δυνατόν οι τράπεζες να σώζονται, με δικά μας χρήματα και εμείς να μένουμε στο έλεος τους. Οι νόμοι και η πολιτική υπηρετούν την οικονομική ολιγαρχία και τραπεζοκρατία.

Αρνηθείτε την παρουσία σας σε διαδικασίες άθλιων κατασχέσεων. ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ, όσα επί δεκαετίες κλέβουν. Μας χρωστούν τη ζωή, το παρόν και το μέλλον.

Δεν μπορούν να ισχύουν οι νόμοι των "καλών εποχών", όταν έχουμε Οικονομική Κατοχή και Δικτατορία των λίγων. 

Η δική σας άρνηση, η δική σας ανυπακοή, θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους. Δώστε θάρρος στους ανθρώπους, που βιώνουν την κατάθλιψη και την αγωνία πως θα χάσουν ό,τι έφτιαξαν με κόπο.

Είναι εύκολη η ανατροπή της αθλιότητας, με σκοπό την εγκαθίδρυση δημοκρατίας, στη θέση μιας άθλιας τραπεζοκεντρικής ολιγαρχίας.

--------------------

Οι σκέψεις αυτές, γράφτηκαν, με αφορμή την επιστολή που λάβαμε. Κάθε ιδέα, ευπρόσδεκτη και ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί, από αυτά. Συρρικνώνουν τη ζωή μας, να συρρικνώσουμε την τσέπη τους

"1) Μην αγοραζετε απο σουπερμαρκετ και πολυκαταστηματα. Αυτά ευθύνονται που όλοι γίνατε υπάλληλοι.
2) Μην αγοραζετε συσκευασμενα τροφιμα αλλα προτιμάτε τα χύμα.
3) Απαιτηστε να καταργηθούν οι φορολογιες των τροφίμων. Η φορολογία των τροφίμων είναι παραβίαση των δικαιομάτων του ανθρώπου. Πηγαίνοντας σε μικρά μαγαζιά ζητήστε να αφαιρούν τους φόρους και να μην σας κόβουν άπόδειξη.
4) Όταν κάνετε απεργίες μην ζητάτε να γίνεται καλλίτεροι μοσθοδοτούμενοι αλλά να σας δώσουν χώρο να κάνετε δική σας δουλιά -ανοίξτε δικό σας μαγαζί σε συνεργασία με άλλους σαν και εσάς και μην ξαναγοράσετε ούτε καρφίτσα από πολυκαταστήματα.
5) Ακόμα και όταν αγοράζετα από μικρά μαγαζιά προσέξτε αυτά που αγοράζετε να μην είναι μεγάλων εταιριών ή μικρών εταιριών που είναι μέλη μεγάλων.
6)  Βρήτε καλλιεργητές και αγοράζετε από αυτούς τρόφιμα -είναι πολύ πιο ευκολο απο όσο φαντάζεστε.
7) Σκεφτείτε και άλλους τρόπους μόνοι σας αλλιώς συμβάλετε ενεργά στην ύπαρξη τέτοιων εταιριών που καταστρέφουν τον πλανήτη και την ελευθερία του ατόμου. και έτσι καταστρέφετε το μέλλον των παιδιών σας και όλων των άλλων ανθρώπων.
8) Το πιο ιερό και άξιο σεβασμού δώρο της φύσης είναι η ζωή και η τροφή που ο πλανήτης προσφέρει σε όλες τις μορφές ζωής δωρεάν και κανένα κράτος δεν έχει δικαίομα να εκμεταλεύεται κάτι τέτοιο
."

(από τον "Γλαύκωψ")

 

Και όσο πιο πολλοί είμαστε τόσο πιο πολλά δεν θα πληρώνουμε.

ΥΓ. Και για να μην μας πει κάποιος, πως λέμε, χωρίς να κάνουμε, αρνηθήκαμε περαίωση, καταθέσαμε πινακίδες αυτοκινήτου, λιγοστέψαμε τις μετακινήσεις και τα ψώνια. και στις τράπεζες, που δεν χρωστάμε, αλλά ζητούν, έχουμε δωσσει απάντηση.

Όχι μόνο γιατί δε θέλουμε, αλλά και γιατί δεν μπορούμε. Δεν κρυβόμαστε. Δεν κοροϊδεύουμε.

Θέλουμε να καταργηθούν οι εξετάσεις στα σχολεία, γιατί αποτελούν διαφθορά, για τα παιδιά, απάτη και οικονομική αιμοραγία, για τις οικογένειες.

Ξεκινάμε πόλεμο με τους εμπόρους ναρκωτικών και με τους πολιτικούς, τους αστυνομικούς, τους δικαστές και κάθε άλλον , που τους καλύπτουν. Χρηματοδοτούν το σύστημα της διαφθοράς και την πολιτική. Καταστρέφουν ζωές, διαλύουν οικογένειες και αφαιρούν τεράστια ποσά από την κοινωνία, τα οποία επανεπενδύουν, παριστάνοντας τους επιτυχημένους επιχειρηματίες.

Στηρίχτε τα μικρά μαγαζιά και τα τοπικά προϊόντα.

 

Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ αποτελεί δράση ανατροπής, τρόπο άσκησης δημοκρατίας, δύναμη κοινωνική και πολιτική.

Να μαζευόμαστε , σιγά- σιγά.

Η ΣΠΙΘΑ είναι μια καλή ευκαιρία. (για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη).

Κι εδώ, για την Ελλάδα:

Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών - Επίσημη ιστοσελίδα

www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr

Και κλείνουμε με τον Jim Morrisson και τους DOORS:

Light my fire.

Άναψε τη φωτιά μου, φίλε. Βοήθα κι ας καούμε. Θα κάψουμε περισσότερα. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους. Να φωτίστουν οι ερχόμενοι. 

Kι ας συνεχίσουμε , καβαλάρηδες στην καταιγίδα. Riders on the storm. Για να νιώσουν τι θα πει δέος. Για να προσκυνήσουν τη δημοκρατία οι εξωνημένοι. 

Θα συνεχίσουμε να τα λέμε,  να τα κάνουμε και να ζούμε.