Share |

Εδώ και τώρα Δημοκρατία!

 

(Πήγε στη συγκέντρωση των αθηναίων, του τη βάρεσε κι έγραψε)

Τις αναπόφευκτες ΚΡΙΣΕΙΣ της ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ανάπτυξης τις πληρώνει πάντα η ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το αλλότριο ΚΡΑΤΟΣ διανέμει το λογαριασμό στους αδύναμους με τη βία. Απένατι σε αγορά και κράτος, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι η μόνη που ξεπερνά τον συστημικό εκβιασμό. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σημαίνει ότι η κοινωνία δεν είναι άοπλη, δηλαδή εγλωβισμένη σε οικονομίστικα αιτήματα. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σημαίνει, κοινωνία ενεργή, ανταγωνιστική και δημιουργική οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά, ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΑ απέναντι στο πολιτικό σύστημα, ΑΛΛΑ και απέναντι στον κακό εαυτό της.Εδώ και τώρα αλλαγή του πολιτικού σσυστήματος της Κομματοκρατίας.Εδώ και τώρα Συντακτική Εθνοσυνέλευση.Εδώ και τώρα όλα τα σκύβαλα της μεταπολιτευτικής περιόδου στο "σκαμνί" για την διαχρονική τους απάτη εναντι της Ελληνικής κοινωνίας.Κανείς τους δεν είναι αθώος αυτό να το καλάβουν καλά.Εδώ και τώρα Νέμεσις για την διπλή κατοχή της χώρας απο την εγχώρια  πολιτική τάξη και τη νέα που προσπαθούν να επιβάλλουν στον Ελληνικό λαό μέσω των τοποτηρητών και επιτρόπων λόγω της δικής τους πλέον ανεπάρκειας και αδυναμίας.Καθαρές λύσεις απο το βρώμικο σύστημα δεν υπάρχουν,θολές παρουσίες,"λαθρεπιβάτες" κομματικοί μασκαράδες που αποφάσισαν να φέρουν το "τριώδιο" νωρίτερα δεν έχουμε ανάγκη. Το αίτημα της Δημοκρατίας δεν είναι απο την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Ρόδο όπως διατείνονται και τα σκύβαλα της "αριστεράς" το αίτημα της Δημοκρατίας είναι σε όλο τον πλανήτη,απλώς εσείς σύντροφοι ως συνήθως αλλού για αλλού...Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε  απο την Αθήνα μέχρι τη γέφυρα του Μπρούκλιν... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Georgios Trs

 

Όταν βλέπεις ιταλική τηλεόραση, βλέπεις εικόνες από ένα μεγάλο πλήθος και ενίοτε κάποια επεισόδια.

Όταν βλέπεις ελληνοτουρκική τηλεόραση, βλέπεις ένα μπάχαλο.

 

Αυτό που έμεινε από τη χτεσινή εκδήλωση είναι πως το μέγα πλήθος βγήκε ξανά στο δρόμο, γνωρίζοντας  πως πάει για πόλεμο, πως προβοκάτορες και πραιτωριανοί θα τους έβαζαν στη μέση.

 

Ο πολύς κόσμος βίωνε την συγκέντρωση, μακριά από κομματικά blocks. Eντύπωση εξακολουθεί να προκαλεί ο ρόλος του ΠΑΜΕ. Αλλά το νέο σύνθημα βάζει τα πράγματα στη θέση του. "Αλλάξτε το συσχετισμό δυνάμεων υπέρ του ΚΚΕ" κι όλα θα πάνε καλά. Μόλις αποσύρθηκε το ΠΑΜΕ , ξεκίνησαν τα γνωστά επεισόδια.

 

Και κλείνουμε με ένα σχόλιο για την πρώτη φωτό, που είναι χαρτάκι που  πέταξαν "αντιεξουσιαστές", στης αθήνας την άσφαλτο χώρα.

Εκπροσωπεί αυθεντικά τη ρηχότητα και την ολιγαρχική νοοτροπία τους. "Εμείς ξέραμε, ζώα. Εσείς τώρα ξυπνήσατε και κλαίτε".

Και, φυσικά, όταν δεν θα συναντούν κόσμο στο δικό τους αποστειρωμένο δρόμο, θα τους ακούμε να βρίζουν, ξανά, με  το γνωστό ρεπερτόριο τους, "κοιμισμένοι", "δούλοι", "καταναλωτές", "αλλοτριωμένοι", υπηρέτες κλπ.

Η βαθιά περιφρόνηση μιας ολιγαρχικής ελίτ προς τον όχλο.

Δεν είναι μόνο τα αριστερά ή δεξιά αφεντικά. Εϊναι και τα "αναρχικά". Η νοοτροπία του "γνωρίζοντος" ενάντια σε αυτούς "που δεν ξέρουν".

Κι επειδή, το κομμάτι του ithacanet.gr που ζει στην Κεφαλλονιά, βλέπει από πολύ κοντά τη ζωή, βλέπει και τους απόντες, που ξοδεύονται σε αναρτήσεις πανώ και αφισοκολήσεις και απουσιάζουν, κραυγαλέα, όταν ο πολύς κόσμος, δίχως ταμπέλες και αρχηγούς, μαζεύεται κάπου.

Σαν το ΠΑΜΕ και τα κόμματα. Προσεύχονται, για να έχουν λόγο ύπαρξης, να κλειστεί ο λαός  στο σπίτι του.

Με τον κόσμο στους δρόμους, τα συνθήματα γίνονται κωμικά και οι νοοτροπίες αποκαλύπτονται.

To ithacanet είναι μια ασημαντότητα τριων τεσσάρων ανθρώπων, ίσως λίγο παραπάνω ή πιο κάτω, πάντα με λάθη στους αριθμούς, χύμα και ανώνυμη,  ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους. Μονίμως, χαμένη και αναρχική,  εκεί που συνέρχονται άνθρωποι.   Με τον τρόπο μας, περιμένουμε η ανθρωπότητα αλλάξει τον εαυτό της. Περιμένουμε κάτι πολύ απλούστερο, όπως είπε ο δάσκαλος Κορνήλιος.

Δεν γράφουμε για να ξεχωρίσουμε απ' τον κόσμο.

(φωτογραφίες Georgios Trs)