Share |

To ημερολόγιο ενός σεισμόπληκτου: Δεν μας αφήνει ν' αγιάσουμε

5 και κάτι το πρωί, μόνο Κεφαλονίτες ήταν στο fb.

Ώρα 5:08 : 6,1 ή 5,9 ή 5,7 Ρίχτερ. Εστιακό βάθος 10 χλμ. Αυτά βγαίνουν αυτόματα. Κάποια στιγμή, θα διασταυρωθούν τα στοιχεία και θα βγεί το επίσημο. Άνευ ουσίας οι διενέξεις,  αν αυτός ήταν νέος κύριος σεισμός ή μετασεισμός.

(Κυβερνήτες, Φέρτε μας εξέδρες υδρογονανθράκων, για να αποκτήσει πραγματική σημασία ο σεισμός και πραγματικό νόημα ο φόβος μας).

Η ένταση του σεισμού (αυτό που τελικά "νιώθουν" τα σπίτια και καθορίζει το μέγεθος της ζημιάς) εξαρτάται από τις επιταχύνσεις.

Επιταχύνσεις 26/1/2014:

Επιταχύνσεις 3/2/2014:

 

Έναντι του 0,4g έως 0,25g, που ένιωσε το Ληξούρι στις 26, σήμερα ένιωσε 0,15g.

  • Οι πρώτες φωτογραφημένες ζημιές, από το Ληξούρι.

4 ελαφρά τραυματίες στο Ληξούρι. "Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού και οι 4 είναι ελαφρά τραυματισμένοι. Έπεσε ο μαντρότοιχος του νοσοκομείου στο Ληξούρι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας στο εσωτερικό του νοσοκομείου. Λειτουργεί κανονικά η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου", δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου.

(Τις προηγούμενες μέρες, παίχτηκε μια διελκυστίνδα "ακατάλληλου" ή "κατάλληλου" χαρακτηρισμού του Νοσοκομείου. Καταγγέλθηκαν ακόμα και μεθοδεύσεις, για να κηρυχθεί "ακατάλληλο" και να κλείσει. Τελικά, χαρακτηρίστηκε "κατάλληλο" και ...όλα καλά). 

  • Σημερινά κι αυτά: Η παραλία στο Ληξούρι. Το καμπαναριό στα Κουρουκλάτα.

 

(Ακόμα να κηρυχθεί σεισμόπληκτη η Κεφαλονιά. Κάποιοι δεν έχουν σκοπό να πληρώσουν).

Οι πρώτες αντιδράσεις Κεφαλλήνων στο fb

-  Τίτλος ιστοσελίδας: Χαρούμενο ξύπνημα με 5,9R- ειμαστε όλοι καλα - κανένα πρόβλημα

- Οδηγίες για τους κατοίκους της Κεφαλονιας. Αποφεύγετε να βλέπετε τηλεόραση. Θα πάθετε νευρικό κλονισμό....

- Κουφάλα σεισμέ με ξύπνησες πάλι ´ΔΕΝ ΣΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ και γιατί κουνιέσαι και δεν φοβόμαστε τους κουνιστούς και γιατι σε έχουμε συνιηθίσει πιά Το μόνο που μας κάνεις ειναι να μας ξυπνάς Άντε να δούμε ποιος θα κουραστεί πρώτος εμείς η εσύ

- Ορίστε!!! Έβαλα και την τηλεόραση στην πρίζα... Πάντως αυτο που βλέπω με τρομάζει περισσότερο από πριν. Οπότε μαλλον την κλείσω και θα παω βολτίτσα για καφέ και κουβέντα (σεισμοκουβέντα λέγεται) .

- Ρίχτερ για πρωινό με corn flakes

- ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ . ΜΑΣ ΤΟΝ ΞΑΝΑΧΩΣΕ. ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ, ΣΕΙΣΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ, ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ. 
ΚΟΥΝΑ ΟΣΟ ΘΕΣ

- Ο Άδωνις πήρε τον Παρίση τηλέφωνο.

- O σεισμος εγινε 5.10 το πρωι.....ερωτηθεις ο Περιφερειαρχης κ Σπυρου στο καναλι Ε στην εκπομπη του Νικολοπουλου τι γινεται με τον μεγαλο σεισμο στην Κεφαλονια ......απαντησε ΠΟΙΟ ΣΕΙΣΜΟ? 
Κ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ!!!!!!!!!

(Σημ. "Ι": Η δήλωση έγινε δύο ώρες μετά το σεισμό. Ο Περιφερειάρχης είναι ο Συντονιστής του κέντρου επιχειρήσεων και ζει στην ...Κέρκυρα. Εμπνευσμένη κυβερνητική επιλογή, αλλά και παράνομη. Δείτε στο τέλος της ανάρτησης.)

- Θα μας τρελανουν κανονικα!!!!Ο λεκας λεει οτι πηγε να πεσει το ξενοδοχειο του και οτι ο σεισμος αυτος ειναι νεος....ενω ο τσελεντης λεεει οτι ηταν ο μετασεισμος !!!!Το γεωδυναμικο τον δινει 5.7.....τα ξενα 6.1

- Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: "χρειάζεται αυτή τη στιγμή ψυχραιμία. Καλό θα είναι προληπτικά ο κόσμος να βγει από τα σπίτια του " .

Απάντηση: Να βγει αυτός. Εγώ κρυώνω.

- ΝΑ 'ΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑ !!

- Παιδιά ψυχραιμία! Ελπίζω να αποφύγαμε κ αυτη τη φορά τα χειρότερα! εδώ να βάλει το χέρι του οχι μονο ο Άγιος μας αλλά κ ολο το εικονοστασιο! Θελω να πω σε όλους σας ότι κάνεις δεν καταλαβαίνει την στεναχώρια &τον πανικό που ζούμε, την αβεβαιότητα για την ερχόμενη τουριστικη σεζόν κ το μέλλον μας.Είναι προεκλογική περίοδος κ θα χουμε πολλούς'σωτηρες'αλλα να ξέρετε πως το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον!εξάλλου οι δυνατοι στα δύσκολα φαίνονται..

- Λίγο μετά τις 5 το πρωϊ είχαμε νέο μεγάλο σεισμό στο νησί....Επειδή οι σεισμολόγοι και τα ΜΜΕ για αρκετές ώρες θα βρίσκονται σε σύγχιση...κι επειδή αρκετοί φίλοι και συγγενείς βρίσκονται εκτός νησιού (και δικαιολογημένα θα ανησυχήσουν με όσα πιθανον να ακουσουν πρωϊ - πρωϊ), θάθελα να ενημερώσω (και από εδώ) ότι είμαστε όλοι καλά....Το σημαντικό είναι οτι δεν αναφέρθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός.....Η κατάσταση στα ήδη επιβαρυμένα κτίρια έχει βέβαια επιδεινωθεί...αλλά η Κεφαλονιά απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι αντέχει...Βρισκόμαστε σε επιφυλακή...και παραμένουμε ψύχραιμοι...

- καλημέρα σε όλους και καλό μήνα χωρίς ρίχτερ,αι στο καλό σε βαρεθήκαμε σκατιάρη στα τσακίδια ξεκουμπίσου πιά ουουουστ

- Παναγιώτης Τζαννετάτος στην τοποθεσία ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ:

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Ψυχή Βαθιά.

Κι αν κουνιέται και αν βρέχει Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ αντέχει.

-----------------------

(Πριν τον σημερινό σεισμό, για φιλοξενία στο πολεμικό ΧΙΟΣ, ως άστεγοι,   δήλωσαν 34 από το Ληξούρι και 120 από την υπόλοιπη Κεφαλονιά. )

To ακόλουθο είναι μία από τις πολλές αντιδράσεις πανικού των ντόπιων, μεταξύ πρώτου και δεύτερου σεισμού:

Κάλαντα των σεισμών

- Καλην εσπέρα άρχοντες κι’ αν ειν΄ο ορισμός σας μαζί με τον εγκέλαδο να μπω στ’ αρχοντικό σας!!!!!

Εγώ να δώσω τσι ευκές νάμαστε και του χρόνου και εφκειός εφκειού ο κερατάς το αίσθημα του τρόμου!!!!!

Διαλέμπα μέσα σου βορέ τη γη κάμεις να τρέμει φαστίδιο τώρα να σε βρει και τα’αυριο μη ς’ εύρει… γιατί μωρέ τς’ ανεμορπής και του διαόλου κάλτσα το πόπολο εκτύπησες τσι αρχοντιάς χαδάκια!!!!

Ληξούρι το όγδοο νησί που λεν τσι επτανήσου το έγδαρες το γκρέμισες με όλη την οργή σου…. στο Αργοστόλι μάτια μου όλες τσι ρεβεράντσες αντε και κάτι γρατσουνιές που κάνουνε κι’ οι γάτες!!!!

Για το γκουβέρνο τι να πω που πείε τα παπόρια….????? στο αργοστολι δέσανε απ΄το Ληξούρι χώρια!!!! διαλέμπα μέσα τσου κι΄εφκειούς λένε οι ληξουργιώτες απ΄το Ληξούρι είμαστε κι’ όχι …Αργοστολιώτες!!!!!

Εδεφτά εγένανε ετούτο τον Γενάρη μα θα τα ξεπεράσουμε ο διάολος να τσου πάρει!!! Κεφαλονίτες είμαστε αργόστοληξουριώτες είμαστε βέβαια κουρλοί μα πρώτα πατριώτες!!!!

Λέω να κλείσω τούτη δω τη ρίμα μ’ ησυχία με τσι ευκές απ΄τη καρδιάς για κάθε ευτυχία.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΣΧΟΝΑ
 

-------------

Ποιός γνωρίζει το ισχύον νομικό καθεστώς στις περιπτώσεις ΞΕΝΟΚΡΑΤΗ ή και Κατάστασης Εκτακτης Ανάγκης;
Γράφτηκε, ότι ορίσθηκε ο Περιφερειάρχης, Συντονιστής του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ.
Για να αποκαταστήσουμε λοιπόν την αλήθεια, δεν προβλέπεται από πουθενά ο ορισμός ως Συντονιστή του Περιφερειάρχη (εκτός και
άν οι προβλεπόμενες θέσεις δεν είχαν ποτέ καλυφθεί -παρανομία-ή είχαν/ε "χηρέψει" προσφάτως...), αφού τα ανωτέρω σχέδια και ιδίως αυτού του ΞΕΝΟΚΡΑΤΗ προβλέπουν με τον ΦΕΚ 423 του 2003 την ύπαρξη της Γεν Γραμ Πολιτικής Προστασίας, με αντίστοιχα γραφεία πλήρως επανδρωμένα και εκπαιδευμένα στη Διαχείρηση Κρίσεων καθώς και πλήρως εξοπλισμένα στις κατα τόπους Περιφέρειες και Δήμους. Από την στιγμή που κηρρύσεται μια περιοχή της Ελληνικής Επικράτειας σε σχέδιο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗ, τον κύριο ΛΟΓΟ για Συντονισμό, Απαιτήσεων και Δράσεων για τα ΠΑΝΤΑ έχει ο αντίστοιχος επικεφαλής της Γραμ Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και ιεραρχικά της Περιφέρειας και τέλος ο Γεν Γραμ της Πολιτικής Προστασίας (σήμερα τυγχάνει ...ο κος Μιχελάκης). Όλοι αναφέρονται και εκτελούν σύμφωνα με το σχέδιο Ξενοκράτης, και δίδουν λόγω στη Κυβέρνηση. Όλοι και όλα τα μέσα που διαθέτει η Ελληνική Πολιτεία (με όλα της τα Υπουργεία) είναι υπο τον απόλυτο συντονισμό και διαχείρησής των. Είναι αυτή που διευθύνει όλους του εμπλεκόμενους φορείς (Δημαρχιακή και Περιφερειακή Αρχή, Υπηρ. Υγείας, Υπ. Εσωτερ., Υπ. Οικ., κλπ καθώς και Σώματα Ασφαλείας όπως και όλων των εθελοντικών ομάδων κοινωνικών προσφορών. Ακόμη και ο Στρατός, ο οποίος είναι ήδη ενήμερος (γιατί και αυτός μπορεί να συμμετέχει οσάκις ζητηθεί). Ανακοινώσεις, Συνεντεύξεις κλπ μέσα από αυτόν τον νομο έχουν οι ορισμένοι από τον νόμο, εκπρόσωποι τύπου της Πολιτικής Προστασίας.
Αντ΄αυτού βλέπουμε τον κάθε "αρμόδιο" (Δήμαρχο, Περιφερειάρχη, Υπουργούς και Πρωθυπουργούς, -παρεπιμπτόντως με τι προσόντα κύριοι, ...με αυτά του ΞΕΡΟΛΑ;-) παρακάπτοντας τους εκ του νόμου υπευθύνους (αρμόδια Γεν Γραμ της Πολιτικής Προστασίας και τους ντόπιους ορισμένους εκπροσώπους της), να βγαίνει ΑΝΑΡΜΟΔΙΩΣ και να ενεργεί, δηλώνει, σχεδιάζει κλπ , στου κασίδι το κεφάλι ότι του έρθει στη γκλάβα του...Αποτέλεσμα συντονισμός μηδέν και ένα απέραντο μπάχαλο..

Ελλάς το Μεγαλείο σου!!!

Από κοντά συνδράμουν εν αγνοία τους (θέλω να πιστεύω) και τα ΜΜΕ.
Και εν πάση περιπτώσει, μια και το θέμα το 'φερε στο προσκήνιο ντόπιο ΜΜΕ, γιατί δεν αναζητεί τόσον αυτό, όσον και όλα τα ντόπια ΜΜΕ την επίσημη ενημέρωση καθημερινά να την λαμβάνουν ΜΟΝΟ από την ντόπια Γρ. της Πολιτικής Προστασίας, ώς ο ανωτέρω νόμος ορίζει και τον εκπρόσωπος τύπου της;;;;;;;

Έτσι, να δούμε άν ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ποιοί είναι, τι Προσόντα διαθέτουν, ποιό ήταν/είναι το έργο τους και τελικά αν δικαιολογούν το μηνιάτικό τους....


Γεράσιμος Π. Βαλσαμής

Ασμχος ε.α.