Share |

Η βουλή της δικής σας ολιγαρχίας

"Να καεί , να καεί, το μπουδέλο η βουλή".

Οι παρδαλοχίτωνες του καθεστώτος διαρυγνύουν τα armani τους, επειδή τα παιδιά μουτζώνουν τη βουλή και κάποιοι μεσήλικες -χωρίς κουκούλες- εμποδίζουν την έξοδο των βουλευτών.

Ε, και;

Κι είπε κάποιος το αμίμητο, για την "προσβολή" των "ιερών συμβόλων της δημοκρατίας" , βουλή και βουλευτές : "Μόνο από τα τάνκς έκλεισε η βουλή" και απαίτησαν έξοδο "ηρωική", ως άλλοι αγωνιστές του πολυτεχνείου, από την εμπρόσθια θύρα του ανακτόρου.  Με τη βοήθεια της αστυνομίας. (Σα να μπέρδεψαν λίγο καταστάσεις, εποχές και ρόλους)

Δεν είναι δημοκρατία, αυτό που ζούμε, οπότε δεν υπάρχουν σύμβολα αυτής, που πρέπει ο λαός να τιμήσει. Όργανο της στυγνής τραπεζοκρατιας είναι αυτό το μέγαρο. 

Δεν είναι δικό μας όργανο η βουλή και οι άνθρωποι της.

Η ξεφτίλα της αριστεράς βρίσκεται στο ό,τι εδώ κι ένα χρόνο νομιμοποιεί το πραξικόπημα, παραμένοντας μέσα σε αυτή.

Και πού να δεις τι έχει να γίνει, αν τολμήσουν να πάνε για ψήφιση τα νέα "δημοκρατικά" μέτρα, που εξήγγειλε προχτές αυτή η "κυβέρνηση".

Ένας 10χρονος στη δική μας πλατεία γύρισε στο φίλο του και τούπε : "Τώρα, κάνουμε επανάσταση".

Ο μικρός κάτι κατάλαβε. Οι "μεγάλοι";

 

Δήλωση Βασίλη Παπακωνσταντίνου:

"Έχει αποδειχθεί ιστορικά και έχει ειπωθεί με πολύ απλό τρόπο στο γνωστό σύνθημα, πως "Λαός ενωμένος-ποτέ νικημένος".Χαιρετίζω και τάσσομαι έμπρακτα υπέρ των συγκεντρώσεων των εξεγερμένων πλέον πολιτών στις πλατείες.
Εκείνο που πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού είναι η ενότητα και η σύμπραξη όλων των διαφορετικών απόψεων που έχουν έτσι κι αλλιώς κάτι θετικό να προσφέρουν και το έχουν αποδείξει με την αυτοδιάθεσή τους και τον καθημερινό τους αγώνα.
Όπως έκανα πάντα,έτσι και τώρα,είμαι έτοιμος να συμπορευθώ μαζί σας στις ανάγκες αυτού του ενωμένου κινήματος και σαν καλλιτέχνης και σαν άνθρωπος.
Είμαι και θα είμαι καθημερινά στο πλάι σας, στην Πλατεία, φωνάζοντας στους "νόμιμους" και επίσημους τοκογλύφους-νταβατζήδες: "Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη".