Share |

Η διαπλοκή ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη

  •  Προς το φίλο από την Κέρκυρα, που ζήτησε όνομα: α) Το email σου δεν δέχεται απαντήσεις. β) Έχουμε κινητό χωρίς μονάδες. γ) Το άρθρο προέρχεται από αυτό που θεωρούμε "αξιόπιστη πηγή". Όνομα δε λέμε, ως ότου οι ενδιαφερόμενοι επιβεβαιώσουν ή διαψεύσουν. Προφανώς, η πηγή βρίσκεται μέσα στην Τράπεζα. Αυτά.
  • Αν τον τελευταίο καιρό γίναμε "διάσημοι", αυτό οφείλεται ότι τα σχόλια μας βασίζονται σε μια κάποια στοιχειώδη τεκμηρίωση. Π.χ. δεν στηρίξαμε ποτέ την άποψη μας περί διαπλοκής σε πληροφορίες για "μυστικές συναντήσεις". Παρ' όλο που γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει τέτοιες από τον Αύγουστο του 2012. Αυτές εύκολα διαψεύδονται. Στηριχτήκαμε σε δημόσιες πράξεις και κείμενα, από τα οποία μπορούν να εξαχθούν λογικά συμπεράσματα. 
  • Όπως λέει ένας φίλος η ενέργεια της τράπεζας να εγκαταστήσει την "έδρα" του υπεύθυνου για τις επενδύσεις της ΕΤΕΠ να οφείλεται στην ύπαρξη υδρογονανθράκων και όχι σε αυτό που εμείς υποψιαστήκαμε. Όλα παίζουν. Μπορεί να ισχύει κι αυτό και το άλλο, τα δυό μαζί ή "τίποτα από τα δύο"(αυτό το τελευταίο μπάζει).
  • "Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ" μίλησαν σε ιστοσελίδα προσκείμενη στον Καλαφάτη και είπαν: "Οι Ριζοσπάστες Ξανά ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα". Και αναφέρονταν στην υπόθεση της μερικής ακύρωσης του ψηφοδέλτιου. Με τον ατεκμηρίωτο τρόπο τους, η "κύκλοι" (που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ) αποδίδουν ευθύνες "σε κοντινά στον Δημητράτο πρόσωπα".
  • Καλό θα είναι να μην ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη. Υπάρχουν ηχογραφημένα στιγμιότυπα για το ποιος είπε "μπορεί να έκαμα και λάθος". Έχουμε φωτογραφημένη συνομιλία στο internet για το ποιον εννοούσε ο αρχηγός, όταν έλεγε "έχεις άνθρωπο του Φόρτε στο στενό περιβάλλον σου". Χωρίς, βέβαια, να έχει το θάρρος να τον κατονομάσει. Αυτά (κι έχουμε κι άλλα).
  • Η πιο μεγάλη πλάκα: Η "γραμμή" του Σύριζα είναι "τρεις κάλπες μία επιλογή". Χα, χα, χα.
  • Η "Ανάσα" της Κεφαλονιάς έχει στους υποψήφιους της 4 μέλη Σύριζα στους 11. Μαζί με υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη και περιφερειάρχη έχει 6 μέλη του Σύριζα στους 13. Σιγά μη τηρήσουν το 3 στα 3 οι Αποστολάτος, Βαλλιανάτος, Βλάχος, Σ. Γαλιατσάτος, Α. Καλαφάτης, Μιχαλάκος και Φιλίππου.
  • Ο Θ. Γαλιατσάτος πήρε την εντολή δημιουργίας ψηφοδελτίου από την ηγεσία του Σύριζα κι έφτιαξε κάτι που δεν είναι "Σύριζα". Το τι είναι το ξέρει όλη η Κεφαλονιά.
  • Το τι ψηφίζουν συριζαίοι και μη στο Δήμο δεν θα το κάνουμε θέμα. 
  • Η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων στο δημοτικό ψηφοδέλτιο είναι Σύριζα. Το τι θα ψηφίσουν επαφίεται στην κρίση ενός εκάστου. Αυτά.
  • Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό. 
  • Το ξέρουμε ότι "ρίχνουμε λάδι στη φωτιά". Η μεγάλη μας διαφορά είναι ότι εμείς έχουμε υπογραφή. Δεν είμαστε "κύκλοι". 
  • Ας ασχοληθούμε με κάτι "ευχάριστο": Ο Παπανδρέου έκαμε τη Μέρκελ να κλάψει! Σιγά τα αβγά. Οι Έλληνες κλαίνε κάθε μέρα. Το "στιγμιαίο" υστερικό δάκρυ είναι για γέλια και για κλάματα.
  • Η ηλίθια έως επικίνδυνη λογική της αριστεροδεξιάς: "Είναι απαράδεκτο να ψηφίζεις κάποιον που είναι δεξιός(αριστερός)". Ψηφίζω όποιον ήταν μαζί μου στις πλατείες και τους δρόμους, για Δημοκρατία και Απελευθέρωση. Δεν ψηφίζω τους Απόντες, οι οποίοι, στο όνομα μιας κάποιας ιδεολογίας ή κομματικής γραμμής, γίνονται οι Απέναντι.

Δον ΨΥΧΩΤΗΣ!!

  • Δεν ψηφίζουμε κόμμα και ιδεολογίες. Ψηφίζουμε "Ριζοσπάστες Ξανά" και "Επτανησίων Θέληση". Τους φίλους που γνωρίσαμε στο δρόμο και τις πλατείες. 
  • Οι "κύκλοι του Συριζα" έγραψαν ότι οι "Ριζοσπάστες Ξανά  δεν έχουν αγωνιστικότητα". Χα, χα, χα. Οι "αγωνιστές" της διαπλοκής τετραγώνισαν τον κύκλο . 
  • Ο 19ος αιώνας! Σα να μην έχουν περάσει δύο αιώνες: 

Σύντομα κοντά σας από τις Εκδόσεις Λιβάνη!

Κεφαλλονιά, 19ος αιώνας. Καταπίεση, εγερτήρια κατά των τυράννων, αγρύπνια στο ναό της λύτρωσης. Αγώνες κάθε λογής για δικαιοσύνη, αδελφοσύνη, ισότητα. Μια αξιοθρήνητη ιθύνουσα τάξη, αλλοτριωμένη, εχθρική, παραπλανημένη, άπληστη κι επιρρεπής στα κελεύσματα και στην εφήμερη λάμψη και ισχύ των αποικιοκρατών. Το διαιώνια αναπάντητο ερώτημα της ελεύθερης βούλησης. Η απόλυτη κυριαρχία του Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος στη ζωή, στην ψυχή, στο αθάνατο. Το μυστικό που συνδέει τους πρωταγωνιστές κρύβεται στην αχλύ μιας ερμητικής μυριόχρονης διαδρομής, όπου στη μια πλευρά κατοικοεδρεύουν η ελευθερία, το πνεύμα, η παιδεία, οι ατέρμονοι ορίζοντες της σκέψης και του Έρωτα, και στην άλλη κυριαρχούν ο σκοταδισμός και η δουλοπρέπεια. Στην προσπάθεια συσχέτισης του πραγματικού με το φως του ιδεατού αξιοποιούνται οι ιστορικές πηγές του 19ου αι. και ταυτόχρονα πλάθεται ένας κόσμος ζωντανός, με ανομολόγητες προθέσεις, με ήρωες τρανούς που σφραγίζουν την Ιστορία κι άλλους χαμηλής ηθικής θερμοκρασίας που συνθλίβονται στα περιττά και στα μάταια.

Δον ΨΥΧΩΤΗΣ !!!

 

(φωτογραφία:  Σπύρος Κρούσος)