Share |

Η ΚΡΙΣΗ ΓΕΝΝΑΕΙ ΕΛΠΙΔΑ Του Παναγή Μεταξάτου

Το πραγματικό μήνυμα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν είναι η αποφυγή των δεινών από μια οικονομική εξαθλίωση που έχει οδηγήσει πολλούς η κρίση.  Είναι η ανακάλυψη ενός τρόπου προσφοράς που μπορεί να δώσει χαρά, ολοκλήρωση, ισορροπία και νόημα στη ζωή ανθρώπων που είχαν εγκλωβισθεί σε μια ανιαρή χωρίς αξία ζωή, που την καθόριζαν  τα ΜΜΕ και το LIFE STYLE.

Οι άνθρωποι που εθελοντικά πρώτοι ανταποκρίθηκαν στο «κάλεσμα» της ψυχής τους ανακαλύπτουν ότι αυτό που προσφέρουν γυρίζει πίσω σ’ αυτούς πολλαπλάσιο.
Γυρίζει μέσα από το χαμόγελο κάποιου,
Γυρίζει μέσα από το σφίξιμο του χεριού ή το άγγιγμα στον ώμο.
Γυρίζει από το ευχαριστώ που ψυθιρίζουν σκυμμένα κεφάλια που προσπαθούν να κρατηθούν και να συνεχίσουν.

Και το θαύμα νοιώθεις σιγά-σιγά να γίνεται. Οι άνθρωποι μπορούν να δείξουν και το καλό τους πρόσωπο. Το καλό τους πρόσωπο δεν είναι αυτό της φιλανθρωπίας μόνο. Είναι της εφευρετικότητος, της φαντασίας και της δημιουργικότητος.

Είναι η παραγωγή πραγματικότητος που τους δίνει η σκέψη τους όταν απελευθερώνεται από τους φόβους, την κριτική, την απόρριψη και την θυματοποίηση που τους έχουν επιβάλλει όσοι τους εκμεταλεύονται.

Οδηγούμεθα σε δυο κόσμους. Ο ένας θα παραμένει αυτός της εικονικής πραγματικότητας που δίνει η ψευδαίσθηση της άνεσης, του πλούτου, της πολυτέλειας και της αμφιλεγόμενης ευτυχίας του χρήματος.

Ο άλλος κόσμος θα δίνει χαρά με τη συμμετοχή, τη δράση, την αίσθηση να ανήκεις ισότιμα σε μια ομάδα που φροντίζει όλα τα μέλη της.

Αυτός ο άλλος κόσμος θα συνεργάζεται και θα προστατεύει το περιβάλλον, θα αναδυκνύει τις αξίες και θα τιμά όλες τις προσπάθειες που η πρόθεση τους είναι αγαθή, αγνή και για όλους.

Ζούμε σ’ ένα σύμπαν αφθονίας και είναι κρίμα να λοιμοκτονούμε επειδή έχουμε πεισθεί ότι είμαστε ακρωτηριασμένοι και για αυτό έχουμε την ανάγκη κάποιων να μας φροντίζουν με ξεροκόματο.

Ο μόνος ακρωτηριασμός που έχουμε πάθει είναι νοητικός και θα εξαφανισθεί μόλις αντιληφθούμε τη δύναμη που έχουν οι θετικές μας σκέψεις που μπορούμε να κάνουμε.

Θετικές σκέψεις για όλα. Για τον εαυτό μας, για τους άλλους, ιδιαίτερα όμως θετικές σκέψεις γι αυτούς που νομίζουμε ή που μας λένε ότι είναι εχθροί μας.

Το μήνυμα συγχώρησης που έδωσε ο Χριστός επάνω στο σταυρό, είναι μήνυμα αγάπης για τον εαυτό μας.

Όταν συγχωρούμε απελευθερώνουμε τον εαυτό μας από τα αρνητικά συναισθήματα και τις τοξίνες που γεμίζει το σώμα μας, ο θυμός και η εκδίκηση.

Έτσι αρχίζουμε ν’ αγαπάμε τον εαυτό μας και τότε, ΜΟΝΟ τότε, είμαστε ελεύθεροι ν’ αγαπήσουμε και τους άλλους.

Ελεύθεροι είμαστε επειδή έχουμε απαλλαγεί από προκαταλήψεις, περιοριστικές πεποιθήσεις, προλήψεις και από την αντίληψη ότι υπάρχει μια πραγματικότητα έξω από εμάς.

Έχουμε μετατρέψει τον κόσμο σε αφεντικό μας και ψάχνουμε τη σιγουριά στα βλέμματα των άλλων.

Ο κόσμος όλος είμαστε εμείς και οι σκέψεις που κάνουμε η πραγματικότητα μας.

Ας αρχίσουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και η δική μας ΑΝΑΣΤΑΣΗ θ’ αρχίσει αμέσως.

Καλή Ανάσταση

 

 

 

Η εικόνα είναι του Δον ΨΥΧΩΤΗ

αγαπη.. η μόνη μαχη που κερδιζεται στην υποχώρηση..(είπε ο Δον)