Share |

Η Μαφία, οι πλοιοκτήτες, οι εταιρείες, τα τοξικά και η Κυβέρνηση

warning: Creating default object from empty value in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/openpublish_core/theme_helpers/node-article.tpl.inc on line 48.
νεκρός ζιφιός

Ας πάψουν να κάνουν τους ηλίθιους.

Από τη δεκαετία του 90, η Κεφαλονίτικη Εταιρεία Προστασίας της Φύσεως, μαζί με ειδικούς που έκαναν νεκροψία σε νεκρές φάλαινες, μίλησαν για υποψία τοξικών στα σπλάχνα των μεγάλων ψαριών.

Οι περισσότεροι ζιφιοί, που έχουν ξεβραστεί νεκροί ή ήρθαν στα ρηχά για να πεθάνουν ήταν  στην Αγία Κυριακή και στο Φισκάρδο. Το μεγάλο βάθος στο οποίο ζουν και αναζητούν τροφή, τα κάνουν ευάλωτα στα τοξικά και τις άλλες ουσίες, που είναι βυθισμένα.Ακολούθησαν πολλά μαζικά ξεβράσματα μεγάλων ψαριών, δελφίνια, ζιφιοί, σε όλο το Ιόνιο (Κυπαρισσία κλπ).

Πρέπει να ειπωθεί πως ποτέ δεν βυθίζουν σκάφη , με τέτοιο φορτίο, σε τόσο μικρό βάθος, όπως αυτό το τελευταίο.  Αν τους έχει ξεφύγει , κατά λάθος αυτή η βύθιση, μιλάμε για καταστροφή σε επίπεδο επιφανείας!

Πέρυσι τον  Σεπτέμβρη,  η ιταλική Legambiente, μίλησε για μαζική βύθιση πλοίων στο Ιόνιο, με τοξικά και ραδιενεργά απόβλητα. ΚΑΜΙΑ αντίδραση εκ μέρους  των κυβενήσεων.

Μίλησαν εμμέσως, πλην σαφώς,  για συνεργασία Μαφίας, εταιρειών, πλοιοκτητών  και κυβερνήσεων.

Επανήλθαν δεκάδες οργανώσεις , ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια, ώστε να ερευνηθεί το θέμα, αλλά και πάλι ΚΑΜΙΑ αντίδραση, από αυτό που παριστάνει την κυβέρνηση. 

Στις βυθίσεις, οι κακές γλώσσες λένε, πως έχει ειδικότητα κεφαλονίτης εφοπλιστής, που μπορεί να"έπεσε έξω" , αλλά ζει και βασιλεύει. Αυτά κυκλοφορούν στους δρόμους, αλλά ποιος να το ψάξει;

Δεν είναι υπόθεση , που θα μετατρέψει σε αξιοθέατο την Κεφαλονιά, όπως συνέβη με το περίφημο "ναυάγιο της  Ζάκυνθος" κεφαλονίτικων λαθρεμπορικών συμφερόντων.

Να κρατηθούν οι εμπλεκόμενοι, ως ότου οργανωθεί έρευνα για το είδος του φορτίου. Αν αφεθούν ελεύθεροι και δεν γίνει έρευνα, απλά αυτή η "κυβέρνηση" είναι ενήμερη για το τι είδους εμπόρευμα βυθίστηκε και συμπλέει.

Τα τοξικά και ραδιενεργά απόβλητα δεν τα διακινούν μικρομάγαζα.

Έχουμε το δικαίωμα να λέμε ό,τι θέλουμε, αν δεν αποδείξουν πως δεν τρέχει τίποτα.

Δεν είμαστε ηλίθιοι.

Από εκεί που βυθίστηκε, κατά δήλωση τους, το πλοίο, ως εκεί που πήγαν , με τα πόδια, για "βοήθεια" είναι μεγάλη απόσταση, υπάρχουν δεκάδες χωριά, πριν,  και πολλά αυτοκίνητα περιδιαβαίνουν.

Από την Αγία Κυριακή ή τον Μύρτο , ως το Φισκάρδο; Προσπέρασαν 30 πιο κοντινά χωριά και έναν πολυσύχναστο επαρχιακό δρόμο!!!!

Μη τρελλαθούμε! 

Παραθέτουμε δημοσιεύματα και ανακοινώσεις:

 

Από kefaloniapress:

Πέμπτη 18.11.10
ΕΠΕΙΓΟΝ !! Bυθίστηκε πλοίο στον Μύρτο
 
Σύμφωνα με μήνυμα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, βυθίστηκε στον Μύρτο φορτηγό πλοίο με 6μελές πλήρωμα.
Το πλήρωμα  αναζητείται . Στο σημείο σπεύδουν ναυγοσωστικά και ιδιώτες.

Ωρα : 17:14 
Σε επικοινωνία μας με τον βουλευτή Σπύρο Μοσχόπουλο (επειδή όλο το λιμενικό είναι στο πόδι και δεν είναι ώρες να τους απασχολούμε), πληροφορηθήκαμε  ότι το πλοίο το βρήκε βυθισμένο σήμερα στις 7 μμ Κεφαλλονίτης ψαράς, στην περιοχή ανοικτά στην Αγία Κυριακή. Είναι βυθισμένο στα 15 μέτρα. Υπολογίζεται ότι βυθίστηκε σήμερα.

Πλήρωμα δεν βρέθηκε όμως έχουν εντοπιστεί ναυγοσωστικά τα οποία ίσως είχαν χρησιμοποιηθεί από το πλήρωμα.  
----

Παρασκευή 19.11.10
  Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο ανοικτά του Μύρτου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντοπισμός βυθισμένου Φ/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Κεφαλονιά

Απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας ενημερώθηκε, από ιδιώτη, για εντοπισμό σωστικού μέσου πλοίου (liferaft), στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Κυριακής Κεφαλληνίας, το οποίο ήταν προσδεδεμένο με σχοινί σε αντικείμενο εντός του βυθού, σε βάθος 14 μέτρων περίπου και σε απόσταση 1ν.μ. από την ακτή.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε από ξηράς προσωπικό Λ.Σ. με υπηρεσιακό όχημα καθώς και επαγγελματίας δύτης, ο οποίος διαπίστωσε ότι πρόκειται για βυθισμένο Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο με το όνομα «CHRISTINE», σημαίας Τόγκο, ανοικτού τύπου και μήκους περίπου 45 μέτρων.
 
Περί ώρα 18:15, εμφανίστηκαν στο Λ/Σ Φισκάρδου έξι (06) αλλοδαποί, οι οποίοι δήλωσαν ότι αποτελούν, αυτοί και μόνο, το πλήρωμα του «CHRISTINE», το οποίο, κατά δήλωσή τους, βυθίστηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, λόγω καιρικών συνθηκών και πλευρικού ρήγματος που έφερε και το οποίο είχε αποπλεύσει από το Δυρράχιο Αλβανίας με προορισμό το Μπουργκάς της Βουλγαρίας.
Από το περιστατικό παρατηρήθηκε μικρή διαρροή πετρελαιοειδών, εργασίες για τον περιορισμό της οποίας δεν ήταν δυνατόν να διενεργηθούν λόγω σκότους.

Από τη Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας και κατόπιν εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, οι έξι (06) αλλοδαποί συνελήφθησαν, ενώ λεπτομερέστερη αυτοψία στο χώρο του ναυαγίου θα διενεργηθεί εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας.

Τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

 

Από sibilla-gr-sibilla.blogspot.com:

Ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις σχετικά με το βυθισμένο πλοίο.

 

1. Ποιος θα μετέφερε από την Αλβανία στη Βουλγαρία 3 φορτηγά οχήματα με πλοίο (ας σκεφτούν τη θαλάσσια διαδρομή οι αρμόδιοι…) και δεν θα πήγαιναν οδικώς; Ποιο το κόστος της θαλάσσιας μεταφοράς και ποιο της οδικής;…
2. Ποια είναι η επίσημη θαλάσσια οδός διάπλευσης του Ιονίου και τι πορεία είχε το μικρό φεριμπότ;…
3. Τα φορτηγά και το πλοίο τι φορτίο έχουν;…
4. Τι μπορεί να έριξαν στη θαλάσσια διαδρομή μέχρι τη «βύθιση» σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της Κεφαλονιάς;

5. Γνωρίζουν οι «αρμόδιοι» πως η Ιταλία ξεφορτώνεται με τη βοήθεια της μαφίας πυρηνικά απόβλητα, με την προσφιλή μέθοδο της βύθισης πλοίων;…
6. Μας έχουν ποτέ ενημερώσει οι «αρμόδιες» αρχές πως όταν αγοράζεις ηλεκτρική ενέργεια από χώρα που την παράγει με πυρηνικούς αντιδραστήρες, έχεις την υποχρέωση να θέσεις σε «ασφαλή» φύλαξη (τη δολοφονία του πλανήτη και τον καρκίνο, έχουν βαπτίσει ασφαλή φύλαξη) τα αντίστοιχα πυρηνικά απόβλητα;
Θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια, ή θα ανησυχούμε όταν οι καρκίνοι εξαπλωθούν στον πληθυσμό;…