Share |

Θάπρεπε να είναι "Έκπτωτοι" (αρχεία μάντολες)

warning: Creating default object from empty value in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/openpublish_core/theme_helpers/node-article.tpl.inc on line 48.
δημιουργός:Δον Ψυχώτης

Ο νόμος,

 

ο Καλλικράτης δηλ.,

 

είναι σαφής.

 

Άρθρο 14:

 

Κωλύματα και

 

ασυμβίβαστα

 

1. Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας:

......

στ) Διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων, διευθύνοντες ή εντεταλμένοι σύμβουλοι των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, των δημοσίων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος, στους δήμους, στους οποίους έχουν την έδρα τους τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα, μέσα στο δεκαοχτάμηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών".

Ποιους παίρνει η μπάλλα;

1. Μίμη Πυλαρινό, Πρόεδρο του Νοσοκομείου.

2.Βαγγέλη Κεκκάτο, πρόεδρο Μαντζαβινάτειου

3. Μάκη Αποστολάτο, πρόεδρο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

4. Bασίλη Ρουχωτά, πρόεδρος Ιακωβάτειου Βιβλιοθήκης.

 

Όπως, όμως, σας είχαμε ενημερώσει και στο παρελθόν, "το επίσημο ΠΑΣΟΚ στηρίζει Παρίση".

Οπότε ούτε και σε αυτό το θέμα ενεπλάκη, ώστε να μη διαταραχθεί η γαλήνη του τόπου.

Οι νόμοι είναι για να γράφονται στα παλιά τους τα παπούτσια.

Όπως και τα πορίσματα των ελεγκτών ή οι συζητήσεις στη βουλή, που δεν είναι για τους πληβείους, όταν το σύστημα ενοχλείται. Τα βάζει το ΠΑΣΟΚ στο αρχείο του, για να μην ενοχληθεί το "αντίπαλο" σύστημα. Φαντάσου, τώρα, τι αρχείο έχουν οι "άλλοι".

Είμαστε όλοι, "αρχειοθετημένοι". Πώς το λέμε κεφαλονίτικα; "Αρχεία μάντολες". 

Το σύστημα Παρίση-Θεόφιλου-Λυκούδη συνηθίζει να βάζει υποψήφιους, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Στις τελευταίες εκλογές του Επιμελητηρίου, είχε υποβληθεί ένσταση για κακή συμμετοχή στις εκλογές της συζύγου του Δ.Λυκούδη, Ελένης. (Δεν είχε συμπληρώσει 3 χρόνια μέλος).

Η πρόταση υποβλήθηκε από ένα μόνο άτομο και δεν υποστηρίχθηκε, από άλλον. Ούτε από την "αντιπολίτευση".  Ο θεός να τους κάμει αντιπολίτευση και αντιμαχόμενα ψηφοδέλτια.

Κράτα με να σε κρατώ, να διαβούμε τον γκρεμό. Από πού, άραγε, κρατιώνται;

Αυτές τις ρημάδες τις χειρολαβές είναι που ψάχνω. Να πιαστούμε όλοι.

Είναι διαφθορά η παραβίαση,  ακόμα και, των ολιγαρχικών νόμων. Το διεφθαρμένο πολίτευμα, όπως λέμε το "δημοκρατικό πολίτευμα", ούτε τους νόμους του δεν τηρεί. Μόνο , όταν είναι σε βάρος των πολλών, δεν υπάρχει έλεος.

"Γέμισαν τον έρωτα σταυρούς", για να παραφράσω, λίγο, τον ποιητή.

(σκίτσο, ως συνήθως, ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)

 

Κυριακή, ώρα 5.35:

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Μ.Κοτσιλίνης αύριο θα καταθέσει ένσταση, για το θέμα. 

Είναι η τελευταία μέρα, για την υποβολή ενστάσεων. Η ιστορία δεν επιτρέπει να διορθώσουμε κάτι από όσα γράψαμε. Η ουσία δεν αλλάζει. Ξέρουμε πως δεν ήθελε, αλλά ήταν αρκετοί αυτοί που επέμεναν να προχωρήσει.