Share |

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΒΙΩΣΑΜΕ ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ! ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΔΡΥΣΕ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΠΙΘΑ!

Καλησπέρα,

ο σπουδαιότερος Έλληνας Μίκης Θεοδωράκης ανακοίνωσε σήμερα στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τις θέσεις και της απόψεις της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών για την ανόρθωση της χώρας σε όλα τα επίπεδα, θέσεις ρεαλιστικές, ριζοσπαστικές, επαναστατικές και πάνω απ’ όλα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ. Επειδή φυσικά δεν περιμένω απ’ τα ΜΜΕ να προβάλουν την ομιλία του, μια ομιλία φωτιά που συγκλόνισε όλους τους παρευρισκομένους για το υπάρχον πολιτικό σύστημα της χώρας, για το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα και τις κρυφές βλέψεις και σχέδια του, για το ΔΝΤ την ΤΡΟΙΚΑ, την εξάρτηση της χώρας απ’ τους Αμερικανούς, την προσπάθεια κατάργησης της Ελληνικότητας, και άλλα πολλά σοβαρότατα θέματα που μας αφορούν όπως τις βλέψεις των Αμερικανών στο Αιγαίο, την προώθηση της μεγάλης Αλβανίας και Σκοπίων, την εμμονή τους να περάσει το ”βελτιωμένο” σχέδιο ΑΝΑΝ στην Κύπρο, σταδιακά θα ανεβάσω ότι ηχογράφησα σήμερα γιατί είχα την τύχη και την τιμή να παρευρεθώ κι εγώ στην ομιλία του. Δεν περίμενα από κανέναν άλλον να βγει μπροστά και να δώσει ελπίδα και ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ εκτός από τον Θεοδωράκη, έναν 85χρόνο πατριώτη που βάζει κάτω όλα τα παιδαρέλια που το παίζουν σούπερ επαναστάτες, που βάζει κάτω όλους μας!

Κυκλοφορεί ήδη το DVD ήχου της ομιλίας του απ όπου και οι παραπάνω φωτογραφίες με τις αναλυτικές θέσεις και προτάσεις της Κίνησης αυτής για την έξοδο από την κρίση και την αναμόρφωση της πατρίδας μας σε όλα τα επίπεδα.

UPDATE: Είναι σίγουρο ότι τα κατεστημένα ΜΜΕ θα προσπαθήσουν να υποβαθμίσουν, να απαξιώσουν και να θάψουν την σημερινή μέρα ιδρύσεως της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ! Καθήκον κάθε Έλληνα πατριώτη και ανεξάρτητου πολίτη είναι να διαδώσει όσο γίνεται  γρηγορότερα και περισσότερο και με κάθε τρόπο τις απόψεις και τις προτάσεις για έξοδο από την κρίση της πατριωτικής αυτής κίνησης.

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΔΙΑΔΟΘΟΥΝ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ!

Πηγή: Stendoras

 

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

ΣΕΙΣΜΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS THΣ ΧΩΡΑΣ!! ΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!!

 
Kαλησπέρα,
μεγάλες ιστορικές στιγμές είναι αυτές που ζούμε από χτες, τώρα οι περισσότεροι μπορεί να μην το αντιλαμβάνονται αλλά όσο περνούν οι μέρες θα γίνεται όλο και πιο σαφές ότι η ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ του Μίκη Θεοδωράκη σιγά σιγά αποκτάει τεράστια απήχηση σε ένα μέρος του λαού, ειδικά στους νέους του διαδικτύου και τους bloggers, γιατί είναι φανερό ότι οι υπόλοιποι πολύ δύσκολα θα ενημερωθούν γι' αυτό από τα κατεστημένα ΜΜΕ της χώρας.
 
Έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις:
 
1) Πρώτη φορά ένας σπουδαίος διανοούμενος βγαίνει μπροστάρης για το καλό της χώρας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο όταν όλοι οι υπόλοιποι, διανοούμενοι και μη, σιωπούν, κάθονται στον καναπέ του σπιτιού τους η επαναπαύονται στις δάφνες της όποιας δόξας τους. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 85 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ.
 
2) Ο Θεοδωράκης το έχει ξανακάνει αυτό, το 1963 ήταν αυτός που πρωτοπόρος, μπροστά από τα κόμματα,  ίδρυσε τους ΛΑΜΠΡΑΚΗΔΕΣ και έγινε πραγματικός σεισμός σε ολόκληρη την χώρα, ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ με την συμβολή όλων μας.
 
3) Τώρα που αυτή η ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ θα αρχίσει να εξαπλώνεται ταχύτατα με κάθε τρόπο σε ολόκληρη τη χώρα, πρέπει να είμαστε παρόντες και συμμετέχοντες, γιατί εμείς οι ίδιοι είμαστε συν διαμορφωτές της ιστορίας, δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία για την δημιουργία μιας ανεξάρτητης κίνησης πολιτών να πάει χαμένη, δεν επιτρέπεται να μείνουμε απαθείς και να παρακολουθούμε τα γεγονότα παθητικά, τόσα χρόνια όλοι υποστηρίζαμε τα αστικά  κοινοβουλευτικά κόμματα άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, τι καταλάβαμε; Όλα αυτά τα κόμματα έφεραν την χώρα σε αυτά τα αδιέξοδα και την ουσιαστική χρεοκοπία, καιρός να στηρίξουμε κάτι διαφορετικό με μπροστάρη τον σπουδαιότερο Έλληνα που έκανε γνωστή την χώρα στον πλανήτη μόνος του!
 
4) Δεν θα βομβαρδίζουμε με βόμβες, θα βομβαρδίζουμε με ιδέες, μουσικές, τραγούδια, πολιτισμό και πολιτικές θέσεις! Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι πρέπει να διαδοθεί η ομιλία ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ διότι αποτελεί την βάση, τον κορμό των ιδεών και των απόψεων της κίνησης αυτής. Η 2ωρη ομιλία του Θεοδωράκη υπάρχει εδώ: 
 
 
 
5) Επειδή πολλοί ρωτούν και αναρωτιούνται πως θα συνεχίσουν όσοι υπέγραψαν την κίνηση αυτή, φαντάζομαι ότι αρχικά θα γίνουν ανακοινώσεις από την 10μελή επιτροπή που θέσπισε ήδη ο Μίκης Θεοδωράκης και φυσικά απ' τον ίδιο, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τον ΜΙΚΗ, πρέπει ο καθένας μας απο μόνος του να κάνει τις ενέργειες που πρέπει για να γίνει η απαραίτητη ιδεολογική ζύμωση στο λαό! Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΣΠΙΘΑ, ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ! 
 
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΘΗΜΑ!
 
Πηγή:
 
 
 

Ανυπακοή στο Μνημόνιο ζήτησε ο Μίκης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010, 06:15

 

Άστραψε και βρόντηξε ο Μίκης Θεοδωράκης κατά την παρουσίαση του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία «Σπίθα» απευθύνοντας κάλεσμα για ανυπακοή στα όσα εφαρμόζει η Κυβέρνηση.

Η επίθεση κατά της κυβέρνησης και των μέτρων που εφαρμόζει βάσει του Μνημονίου συνεχίστηκε με τον Μίκη να υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση να εφαρμόζει τέτοια σκληρά μέτρα» και να την κατηγορεί ότι έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά εθνικά μας δικαιώματα στους δανειστές, λησμονώντας τους αγώνες του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία.

Γι’ αυτό κατά τον Μίκη και οι αντιδράσεις των Ελλήνων απέναντι στα μέτρα που προωθεί η Τρόικα θα πρέπει να έχουν τα χαρακτηριστικά απελευθερωτικού αγώνα.

«Βάζω εγώ σήμερα μια σπίθα και περιμένω να ακολουθήσουν κι άλλες. Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει» συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος ο Μίκης.

Το ανωτέρω φυλλάδιο, μαζί με την ηχογραφημένη ομιλία του Μίκη, διανεμήθηκε στους προσκεκλημένους, οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη. Μάλιστα, είχε στηθεί γιγαντοοθόνη εκτός της αιθούσης, όπου διεξήχθη η ομιλία του κ. Θεοδωράκη, προκειμένου να την παρακολουθήσουν όσοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση. Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών», μεταξύ αυτών ο Μιχάλης Κακογιάννης, διανοούμενοι, επιχειρηματίες και απλοί πολίτες.

Τα «πυρά» του Μίκη Θεοδωράκη

Και οι επιθέσεις συνεχίστηκαν με καταιγιστικούς ρυθμούς: Η κυβέρνηση ανέλαβε να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη και αντί γι’ αυτό την οδήγησε στην κηδεμονία των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι υπουργοί είναι άπειροι χωρίς κανένα συντονισμό. Για την σημερινή κυβέρνηση τα συμφέροντα των ΗΠΑ είναι πάνω από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Από τα πυρά του Μίκη δεν γλύτωσε ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίο κατηγόρησε για «παθητική στάση», απέναντι στα όσα διαδραματίζονται στη χώρα.

Χαρακτήρισε την Ελλάδα ως τον καλύτερο «πελάτη» των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, από τις οποίες αγοράζει τα οπλικά συστήματα, και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να αγοράζει όπλα από αυτές και να στραφεί σε άλλες χώρες όπως τη Ρωσία και την Κίνα, όχι μόνο για την προμήθεια οπλικών συστημάτων αλλά και για τη σύναψη νέων δανείων με ευνοϊκότερους όρους, αλλά και αναπτυξιακών συνεργασιών.

Από την κριτική του Μίκη δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά στα εθνικά θέματα λέγοντας ότι «μόνο ένας ανεξάρτητος και υπεύθυνος λαός μπορεί να αντιμετωπίσει τα εθνικά θέματα» και προτείνοντας την εκπόνηση ενός νέου εθνικού αμυντικού δόγματος, εκτός του σχεδιασμού του ΝΑΤΟ.

Πρότεινε, ακόμα, τη σύσταση Εθνικής Αντιπροσωπείας, η οποία θα συζητήσει με τις κυβερνήσεις ξένων χωρών για την εξεύρεση λύσεων προς όφελος της χώρας και του ελληνικού λαού.

Αναφερόμενος, τέλος, στο κίνημα τόνισε ότι «βάζω εγώ σήμερα μια σπίθα και περιμένω να ακολουθήσουν κι άλλες. Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει».

Στο τέλος της μαραθώνιας ομιλίας του ο κ. Θεοδωράκης είπε χαμογελώντας, «τώρα είμαι ελεύθερος», με τους παρευρισκόμενους να σπεύδουν να του σφίξουν το χέρι κι άλλους να τον ρωτούν επίμονα πότε θα διεξαχθεί η επόμενη συνάντηση.

 
 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010, 07:01

 

Πηγή:
Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη