Share |

Ιταλία, σα να λέμε Ελλάδα: Εμπρός για νομίσματα λαών

Έρχεται το "νόμισμα της Μεσογείου".

Οι "αγορές" (λέγε με "τοκογλύφοι") έχουν ένα ωραίο τρόπο να προβλέπουν το μέλλον: Το δημιουργούν.

Οι ομοιότητες της χρεοκοπίας της Ιταλίας με την χρεοκοπία της Ελλάδας είναι ορατές, δια του γυμνού οφθαλμού ενός απλού πολίτη, όταν δεν βλέπει πολύ τηλεόραση.

Οι χώρες του Νότου της ευρωζώνης οδηγούνται προς την έξοδο από το σκληρό ευρώ.

Ένα "μαλακό" ευρωδολάριο γεννιέται στη Μεσόγειο, υπό τον έλεγχο της διεθνούς χρηματοπιστωτικής αλητείας, που θα συμπεριλαμβάνει της χώρες της Νότιας Ευρώπης, τις αραβικές χώρες και πιθανά το Ισραήλ, (αν το βολεύει).

Στο νότο, οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού θα είναι ΗΠΑ και Ισραήλ.

Στο Βορρά θα παραμείνει ένα "σκληρό" νόμισμα, το ευρωρούβλι, με τη συμμετοχή του ενεργειακού μεγιστάνα που ακούει στο όνομα  Ρωσία.

Στο βορρά, οι υπερδυνάμεις θα είναι Γερμανία, Ρωσία, Γαλλία.

 

Παρ' όλο που φαίνεται λάθος να αναφερόμαστε σε κράτη και έθνη, όταν μιλάμε για "αγορές"  χωρίς πατρίδα, η αναφορά σε κράτη γίνεται, γιατί είναι αδύνατο στις αγορές να λειτουργήσουν, χωρίς τη συναίνεση κάποιων τμημάτων της ανθρωπότητας. Ο νεοεθνικισμός, που καλλιεργείται στο βορρά, κατά των ξεφτιλισμένων νότιων λαών, έχει σαν στόχο τη "λαϊκή συναίνεση" και τον αποπροσανατολισμό των πληθυσμών από τα πραγματικά αίτια της  δικής τους λιτότητας.

Η διαχείριση του νότιου νομίσματος θα παραμείνει στα χέρια αυτών που την έχουν και τώρα και ένας από τους στόχους είναι και η διαχείριση της μεσογειακής εξέγερσης των λαών.

 

Μην παραβλέπετε και μην υποτιμάτε την "ξαφνική" παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων των υπερδυνάμεων στη Μεσόγειο.

Τα όπλα είναι ο "άλλος τρόπος" , που διεξάγεται ο πόλεμος των ολιγομελών αγορών κατά των εξεγερμένων λαών. Ο κύριος τρόπος πολέμου, γίνεται μέσα από τις οθόνες του υπολογιστή και είναι "χρηματοπιστωτικός". 

Ελέγχοντας το χρήμα, παράγουν χρέος και ελέγχουν ζωές και πολιτικές.

Οι κυβερνήσεις, όπως πολύ εύστοχα διατύπωσε ο καθηγητής κ. Νίκος Σταύρου, είναι οι "προσωρινοί τοποτηρητές" των "αγορών".

 

Όσα γράφουμε είναι τα δικά τους σενάρια και ασκήσεις επί χάρτου. Είναι καιρός να φτιάξουμε τα δικά μας. Σκηνοθέτης και σεναριογράφος: οι πολίτες των εθνών.

 

Εμείς στη δουλειά μας: Καλλιεργούμε, περιφρονούμε, αδιαφορούμε, κοροϊδεύουμε και ετοιμαζόμαστε για πόλεμο.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο λαό.

 

 

ΥΓ: Να σταματήσουν, τουλάχιστον προς το ithacanet, οι προσκλήσεις για τη συγκρότηση "μετώπων", από τους υπηρέτες της καθεστωτικής ολιγαρχίας, με το ψευδώνυμο "αντιμνημονιακοί". Βαράνε το αποτέλεσμα (μνημόνιο) για να μην ενοχλήσουν τον φταίχτη (ολιγαρχική διαχείριση πολιτικής και οικονομίας).

Ο Καζάκης μας κάλεσε στο "Μέτωπο του ΟΧΙ", ο Μίκης στο "Μέτωπο για την Ελλάδα", το ΠΑΜ στο "ευρασιατικό Μέτωπο (του Πούτιν)" και πάει λέγοντας. «Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου", για να μην αρχίσουμε να βρίζουμε.

 

- Εμπρός για ένα νόμισμα, που θα ελέγχουν οι λαοί του κόσμου, είτε δραχμή λέγεται είτε όπως αλλιώς. Μια μετοχή σε κάθε πολίτη στην Τράπεζα που παράγει το χρήμα. "Άτοκο λαϊκό νόμισμα". Ούτε στο κράτος ούτε στις "αγορές" η διαχείριση του νομίσματος και της ζωής μας.

Δεν είναι η μάρκα του πιστολιού που φταίει, αλλά το ποιος κρατάει το πιστόλι.

- Εμπρός για τη Δημοκρατία: Ένα πολίτευμα, όπου οι πολίτες θα ψηφίζουν τους νόμους. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

 

(Εικόνα Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)