Share |

Ιωάννης Σακκάς: υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Σακκάς ανακοίνωσε στις 23/1/2014, την υποψηφιότητα του για τη δημαρχία της Αθήνας.

Η δική μας γνώση και γνώμη για τον άνθρωπο κ. Ιωαν. Σακκά:

Ο κ. Ιωάννης Σακκάς είναι ένας καλός άνθρωπος που κουβαλά, ως βίωμα και ως στάση ζωής, τις αγωνίες των ανθρώπων της πατρίδας.

Εδώ στην Κεφαλονιά, έχουμε την τιμή να έχει επιλέξει την "Ένωση Καταναλωτών Κεφαλονιάς", στην οποία προσφέρει, αφιλοκερδώς, τις νομικές γνώσεις του και έχει στηρίξει μηνύσεις, αγωγές, ανακοπές διαταγών πληρωμής, εξώδικες παρεμβάσεις και υπαγωγές σε ευνοϊκές διατάξεις νόμων των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται από το νομικό καθεστώς της Ύπατης Αρμοστείας της Αυτοκρατορίας των Τραπεζιτών, που εδρεύει στην Αθήνα.

Τις τελευταίες μέρες, έχουν κερδηθεί αρκετές υποθέσεις ανακοπής διαταγών πληρωμής των τραπεζών και κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών, έχει κατατεθεί μήνυση στον ΟΑΕΕ, για τους ανασφάλιστους ασφαλισμένους,  και βρίσκεται σε επεξεργασία ένα υπόδειγμα αγωγής κατά τραπεζών, που θα μπορεί κάθε πολίτης, χωρίς νομικές γνώσεις, να το χρησιμοποιήσει, μειώνοντας το κόστος του δικηγόρου. (Παραμένουν, πάντα, περισσότερες οι αρνητικές για τους πολίτες δικαστικές αποφάσεις) . 

Χάρις στη δική του συμβολή, η Ένωση -που στην πραγματικότητα είναι ένωση οφειλετών- έχει μετατραπεί σε βιομηχανία παραγωγής νομικών όπλων κατά του καθεστώτος και η ταβερνιάρισσα Πρόεδρος ή ο γιατρός, μέλος του ΔΣ,  έχουν μετατραπεί σε "νομικούς". Οι δύο ντόπιοι δικηγόροι που βοηθούν την Ένωση καταθέτουν στα δικαστήρια φακέλους, με σημαντική βοήθεια από τους ίδιους τους οφειλέτες. Από την Κρήτη και τη Ρόδο ως την Ορεστιάδα, απελπισμένοι άνθρωποι επικοινωνούν και ζητούν βοήθειες.

-----------------

 

Στηρίζουμε, διαφωνώντας, την επιλογή του κ. Ιωάννη Σακκά να εκτεθεί ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. Γνωρίζουμε ότι ο χαμηλών τόνων άνθρωπος  κ. Σακκάς δεν είναι ένας αυτόκλητος "σωτήρας". Αποφάσισε να πιει "το πικρό ποτήρι" μιας υποψηφιότητας, να εισέλθει σε μια περιπέτεια έκθεσης εαυτού, που του πρότειναν άνθρωποι που τον γνωρίζουν. Και ελπίζουμε σε συνεννόηση και ενότητα όλων των δυνάμεων, που λειτουργούν στην περιοχή της Αθήνας και κινούνται προς την ίδια απελευθερωτική κατεύθυνση.

Θα προχωρήσουμε ενωμένοι και με τις διαφωνίες μας. Άλλη λύση και άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Ακολουθεί η ανακοίνωση - πρόσκληση των ανθρώπων που στηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Ιωάννη Σακκά και οι δικές μας ενστάσεις - παρατηρήσεις:

  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σακκάς Ι.Την Πέμπτη 23/1 /2014 στην αίθουσα Τύπου του ξενοδοχείου Athens Gate ( σταθμός metro «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» ) και ώρα 16.30 , ο τέως εισαγγελέας κύριος Ιωάννης Σακκάς, θα αναφερθεί στις επικείμενες δημοτικές εκλογές στον Δήμο Αθηναίων, μέσα στην τρέχουσα ζοφερή, κοινωνικά και οικονομικά, πολιτική κατάσταση. Για την ανόρθωση της νομιμότητας απέναντι στην ανομία, την επαναφορά της πολιτικής έναντι της μισαλλοδοξίας. Στην Αθήνα της δημοκρατίας και του πολιτισμού. Ειδικότερα θα εστιάσει σε θέματα όπως: ο έλεγχος δημιουργίας του χρέους στον Δήμο μας, η προστασία και αναβάθμιση του κοινωνικού και πολιτισμικού ιστού της πόλης υπό το βάρος του απροσδιόριστου πλήθους αλλοδαπών, η αναστολή οικοδόμησης του ισλαμικού τεμένους, η διαχείριση των απορριμμάτων με την ενεργή και επωφελή συμμετοχή των δημοτών, η διαμόρφωση δικτύων συμμετοχικής αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς σε πλαίσιο αμοιβαιότητας κ. ά. . Μάλιστα, ο κ. I. Σακκάς θα απευθύνει πρόσκληση διαλόγου και συνευθύνης των δημοτών, όλων όσοι πέραν από κομματικές και ιδεολογικές προτιμήσεις, θέλουν να διορθώσουν τις ολέθριες συνέπειες από την πολιτική παραίτηση και την αποχή στις εκλογές του 2010. Προσκαλούνται όλοι οι φορείς δημόσιας ενημέρωσης, έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής, να παρευρεθούν για μία πρώτη διαλογική γνωριμία. Θα παρευρεθούν και διακεκριμένοι συνδημότες μας που ενδιαφέρονται, με καθαρή σκέψη και καθαρό λόγο, για τα δημοτικά πράγματα στην Αθήνα μας και έχουν πολιτικά συναντηθεί, κατά καιρούς, με τον κ. Ι. Σακκά. ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Εμείς γνωρίζουμε ότι ο κ. Ι.Σακκάς είναι ένας άνθρωπος που ακούει προσεκτικά τι γράφεται και λέγεται. Τον θέλουμε εντολοδόχο ηγέτη και όχι έναν ακόμα άνθρωπο που θεωρεί τον εαυτό του ηγέτη που τα ξέρει όλα. Και γνωρίουμε ότι το περιεχόμενο της πρόσκλησης του είναι προϊόν συλλογικής απόφασης των ανθρώπων που τον περιβάλλουν.

1. Αν απουσιάζουν κάποια πράγματα από το περιεχόμενο και την πολιτική της ομάδας είναι γιατί απουσιάζουν άνθρωποι - φορείς και άλλων απόψεων. Και αυτή είναι η πρώτη μας ένσταση: Ο διάλογος για ένα τόσο σημαντικό ξεκίνημα πρέπει να περιλαμβάνει περισσότερους ανθρώπους και περισσότερες απόψεις. Ποτέ δεν είναι αργά. Δημοκράτης είναι ο άνθρωπος που δηλώνει ότι δεν τα ξέρει όλα, ότι αυτό που προτείνει είναι, απλώς, μία γνώμη. Η γνώμη εκτίθεται, χωρίς μισαλλόδοξη αντιπαλότητα, ενώπιον του πλήθους, ενώπιον του λαού, που είναι ο τελικός κριτής. Αυτός είναι ο τελικός αποδέκτης πολλαπλών μηνυμάτων και ο ακροατής πολλών απόψεων, ο οποίος καλείται να αποφασίσει προς τα πού και πώς θέλει να βαδίσει για να έρθει το δικό του ποθούμενο.

Η πρόσκληση των "Ακομμάτιστων Αθηναίων Πολιτών", ας παραμείνει ανοιχτή ως  αέναη διαδικασία διαλόγου με την ευρύτερη συμμετοχή πολιτών.  Η όποια διαφωνία, ας μην αποτελέσει αφορμή για τις γνωστές σε όλους μας συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, που διαιρούν και καθιστούν αδύνατη την ύπαρξη μιας τερατώδους σε μέγεθος ανατρεπτικής ενότητας πολιτών.

 

2. Η πρωτοβουλία ας μην παραμείνει στα στενά πλαίσια μιας χρηστής διαχείρισης του θεσμού και των καθηκόντων που έχει αναθέσει το κράτος στον Δήμο.  Οι εμφανιζόμενες πρωτοβουλίες πολιτών στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, σε όλη την Ελλάδα, ας μετατρέψουν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές σε πολιτικό δημοψήφισμα. Ας καλέσουν τους πολίτες, πέρα από τα του δήμου, να αποφασίσουν και για τα της Πατρίδας:

Θέλουμε Απελευθέρωση(από το κατασκευασμένο χρέος κράτους και πολιτών) και Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας( πολίτευμα στο οποίο αποφασίζει ο λαός) ή Συνέχιση αυτού που ζούμε;

Αυτό απουσιάζει από την κρινόμενη "Πρόσκληση" και αποτελεί τη δεύτερη ένσταση μας.

Για να έχουν οι πρωτοβουλίες θετικό για το λαό αποτέλεσμα, πρέπει οι δυνάμεις που πιστεύουν στις δύο  πολιτικές λέξεις "Απελευθέρωση και Δημοκρατία", να σμίξουν, διαφωνώντας, παραμερίζοντας προσωπικές φιλοδοξίες, διατηρώντας τις διαφωνίες και εγκαθιδρύοντας δημοκρατικές διαδικασίες μεγάλου πλήθους, σε κάθε βήμα. Άλλη λύση και άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

 

3. Από την πρόσκληση απουσιάζω εγώ. Εγώ, ο "οφειλέτης", ο άνεργος, ο ανασφάλιστος, ο μη έχων τα βασικά αγαθά και δικαιώματα επιβίωσης, αν όχι αξιοπρεπούς διαβίωσης. Απουσιάζω εγώ, οι ανάγκες, οι επιθυμίες και η ζωή μου, ως απόλυτο αγαθό.

Σε μένα τον καχύποπτο, σε μένα τον καχύποπτο λαό, δεν αρκούν οι αόριστες διαπιστώσεις ύπαρξης ενός ζοφερού παρόντος και οι αόριστες επικλήσεις και περιγραφές αλληλέγγυας πολιτικής συμπεριφοράς.

Ποιά είναι η στάση των πρωτοβουλιών και, ιδιαίτερα, ποια θα είναι η στάση όσων θα εκλεγούν, όταν το κράτος, τα ταμεία, οι τράπεζες, οι δήμοι, τα δικαστήρια, η αστυνομία, οι εισπραχτικές εταιρείες των τραπεζιτών, θα "εφαρμόζουν τους νόμους", κατάσχοντας, φυλακίζοντας, και πλειστηριάζοντας;

Ποια είναι η πρόταση των υποψηφίων για τον άνεργο, ώστε να πάψει να είναι άνεργος; Για τον ανασφάλιστο, τον πεινασμένο, πέρα από ένα πιάτο φαϊ και μια παροχή στοιχειώδους περίθαλψης;

Ποια θα είναι η στάση των δημοκρατικών δήμων, απέναντι στην εκποίηση δημοτικής και δημόσιας περιουσίας,  που βρίσκονται στην περιοχή τους;

Τι θα κάμουν με τα χρέη των δημοτών προς το δήμο; Θα τα στέλνουν στην εφορία και θα προχωρούν σε κατασχέσεις, γιατί "έτσι λέει ο νόμος", όπως κάνουν οι σημερινοί τοπικοί άρχοντες;

 

Για την υπεράσπιση των πολιτών που τους εξέλεξαν ενάντια στο κατοχικό κράτος που αδικεί το λαό, κάποιοι δήμαρχοι, έχοντας εξαντλήσει τα περιθώρια των άδικων νόμων, θα πρέπει να "παραβιάσουν το νόμο", να αμφισβητήσουν την κατοχική δικαιοσύνη και να ενεργοποιήσουν το άρθρο 120 του Συντάγματος. Με ότι αυτό  μπορεί να σημαίνει, ως συνέπεια για αυτόν που το πράττει.

Στις εκλογές συμμετέχουμε με το όπλο παραπόδας και με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουμε, για να υπερασπιστούμε ζωές, εστίες, περιουσίες και πατρίδα.

Κατά τα άλλα, και με τις διαφωνίες μας, ανταποκρινόμαστε θετικά στην πρόσκληση διαλόγου και συνευθύνης των δημοτών, όλων όσοι πέραν από κομματικές και ιδεολογικές προτιμήσεις, θέλουν να διορθώσουν τις ολέθριες συνέπειες από την πολιτική παραίτηση και την αποχή των "ακομμάτιστων Αθηναίων πολιτών"  και καλούμε όλους να πράξουν το ίδιο. Γνωρίζοντας τον άνθρωπο κ. Ιωάννη Σακκά, γνωρίζουμε την αξιοπιστία της πρότασης στην οποία συμμετέχει. ΕΝΟΤΗΤΑ.

Οι αριθμοί που ζητούν απαντήσεις και από τους υποψήφιους δημάρχους και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ:

Το 90% των Ελλήνων έχασε μεγάλος μέρος του εισοδήματός του

Το 31% είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια

Το 80% αναγκάστηκε να κάνει περικοπές σε βασικά είδη διατροφής

Το 50% δεν είναι σε θέση να καλύψει καθημερινές ανάγκες

Το 83% υποχρεώθηκε να κάνει περικοπές και στη θέρμανση του σπιτιού

Το 40% των πολιτών έχει μη εξυπηρετούμενα χρέη σε τράπεζες και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες

Ένας στους δύο Έλληνες αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να βουλιάξει στα χρέη και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές του υποχρεώσεις.

 

ΥΓ: Ενημερώνοντας μας, για την πρωτοβουλία που αποθέχθηκε, ο κ. Ι.Σακκάς παρότρυνε και εμάς να πράξουμε το ίδιο. Μας παροτρύνουν και δεκάδες συμπολίτες, που βρίσκονται στα όρια της καταστροφής.

Όντας μικροί και αδύναμοι, το παρόν απευθύνουμε και σε όσους, τοπικά, κινούνται, όπως κινούνται, στο χώρο της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, που μας αφορά.

Όλα παίζονται και όλα είναι ανοιχτά. Τι πόρτες κλείνουν, αφήνοντας απ΄έξω το λαό και τα προβλήματα του,  οι κομματικές και προσωπικές φιλοδοξίες.

Απελευθέρωση και Δημοκρατία , με τρόπο έμπραχτο. Τα λόγια, τα κενά, τα παχιά και τα πολλά τέλειωσαν.

Ή με τα όπλα ή με τις εκλογές, θέλουμε να σώσουμε τις περιουσίες μας και να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Και είναι προφανές τι προτιμάμε .

Αν το ένοπλο καθεστώς φτάσει μπροστά στις πόρτες μας, συνένοχοι θα είναι όσοι παίζουν προσωπικά και κομματικά παιχνίδια.

ΕΝΟΤΗΤΑ επί συγκεκριμένων και χειροπιαστών πραγμάτων. Η ζωή μας δεν είναι αόριστη και αφηρημένη έννοια.

 

 

(Οι εικόνες είναι του Δον ΨΥΧΩΤΗ)