Share |

To καθεστώς καταρρέει - Τα μεθεόρτια της 28ης Οκτωβρίου

Ώρα 3:30. Οι εξελίξεις τρέχουν, με τα λεπτά κι εμείς βάζουμε χρόνο στις αναρτήσεις μας.

(Η ανάρτηση αυτή, θα ανανεώνεται , κατά τη διάρκεια της ημέρας, σταχυολογώντας εμπνευσμένα κείμενα του τηλεοπτικού και πολιτικού καθεστώτος. Ώρα 4:30, βρήκαμε ένα συγκλονιστικής εμβρίθειας κείμενο, που βάζουμε στο τέλος. Και έπεται συνέχεια.  5:10 καινούργια)

Το πρωί, οι "προσγειωμένοι αιθεροβάμονες" έγραψαν :

"Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε λίγους μήνες, που η ολόπλευρη αντίσταση του λαού οδηγεί το πολιτικό σύστημα στα όρια της χρεοκοπίας του.

Η ξεκάθαρη έκφραση άποψης του λαού, στις 28 Οκτωβρίου έδειξε την πλήρη απαξίωση όλων των συνιστωσών του ολιγαρχικού πολιτεύματος".

 

Τούτη την ώρα, μια σειρά από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποστασιοποιούνται από τον πρόεδρο και "πρωθυπουργό" τους.

Μιλένα Αποστολάκη: Αποχώρηση από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Βάσω Παπανδρέου: Να παρέμβει ο Πρόεδρος της δημοκρατίας.

Και έπεται  συνέχεια.

Οι δήθεν "αιθεροβάμονες" συνέδεσαν, ευθέως,  τη χτεσινή αναγγελία δημοψηφίσματος και προέβλεψαν τις σημερινές εξελίξεις, με τις πράξεις του λαού, στις 28 Οκτωβρίου, για τον εξής απλούστατο λόγο:

Ανάμεσα στη "συμφωνία για το κούρεμα" και την "αναγγελία δημοψηφίσματος", το μόνο που μεσολάβησε είναι η αντίδραση του λαού, ο οποίος δεν δίστασε να "δυσαρεστήσει" τον πρόεδρο, στολίζοντας τον με τα γνωστά επίθετα της προδοσίας.

Η Ελλάδα δεν είναι Αίγυπτος. Η πλατεία Συντάγματος και οι πλατείες της Ελλάδας δεν είναι πλατεία Ταχρίρ. Η επανάσταση δεν θα οδηγήσει στην παλινόρθωση του υπαλληλικού προσωπικού μιας διεφθαρμένης εξουσίας.

Όσοι από το πολύχρωμο πολιτικό προσωπικό του καθεστώτος ονειρεύεται και αναμένει κέρδη, από την εξέγερση του ελληνικού λαού, αυταπατάται. Κι αν, έγκαιρα, δεν συνειδητοποιήσει την αλήθεια και το αίτημα, θα βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

-Συνταχτική Εθνοσυνέλευση ή δημοψήφισμα, για την εγκαθίδρυση ενός πολιτεύματος, όπου τους νόμους θα ψηφίζει ο λαός.

Τα υπόλοιπα είναι ενέργειες απελπισμένων και πανικόβλητων καθεστωτικών. Ενός εσμού από υπηρέτες της ολιγαρχίας.

Ως την ώρα του λαού, που έρχεται, με τον θαυμαστό, απρόοπτο και πρωτόγνωρο τρόπο που παρακολουθούμε εδώ και κάτι μήνες, ας κάνουμε χάζι τις δηλώσεις, τις ενέργειες και τις απόπειρες απόδρασης των κρατούντων την εξουσία.

Η  ιστορία έχει τη δική της λογική. Τη λογική του λαού. Δεν συμμετέχει στην αδιέξοδη ολιγαρχική παράνοια.

Ο νοών νοείτω. Οι άνοοι θα εκπλήσσονται, διαρκώς, ως την τελική τους μοίρα, που και αυτή είναι απρόβλεπτη.

 

(εικόνα Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)

-------------------------------

Ώρα 4:.30

Αγαπητέ Πρόεδρε,

 στην συνεδρίαση της Κ.Ο. χθες, δεν μας δόθηκε ο λόγος, ετσι καταθέτω την παρακάτω επιστολή, για να εκφράσω την δική μου άποψη.
 Η διακυβέρνηση μας χαρακτηρίστηκε από Ιστορικά διλήμματα, με κρισιμότερο εκείνο της προσφυγής μας στο ΔΝΤ.
 Εφόσον δεν ζητήθηκε τότε η συμμετοχή όλων των Ελλήνων πολιτών, και καθώς το ΠΑΣΟΚ ενσαρκώνει την Ευρωπαϊκή Προοπτική της χώρας, δεν έχουμε κανένα δ...ικαίωμα να θέσουμε σε αμφισβήτηση αυτή την προοπτική μέσω δημοψηφίσματος ή οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας, μετά τις τιτάνιες προσπάθειες σας τα τελευταία δυο χρόνια.
 Το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος ουσιαστικά ακυρώνει την συμφωνία της 26ης Οκτώβρη και μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία.
 Εδώ που έχουνε φτάσει τα πράγματα, είναι απαραίτητο να ληφθεί πρωτοβουλία από εσας, για μια νέα κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και Συνεργασίας, με Πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής, για την διασφάλιση αυτής της Συμφωνίας.
 Θεωρώ αυτονόητο αγαπητέ Πρόεδρε, οτι τα σχέδια περι Δημοψηφίσματος θα εγκαταλειφθούν άμεσα και ρητά, και θα προταχθεί το Εθνικό Συμφέρον της Ελλάδας.
 Η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει σε καμία περίπτωση να προτάξω το κομματικό ή το προσωπικό μου συμφέρον, από το Εθνικό.
 Ουτως ή άλλως και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για το Εθνος, καλούμαστε όλοι να αναλαβουμε τις ευθύνες μας, πράγμα το οποίο θα πράξω.

 Με εκτίμηση
 Εύα Καϊλή

 

(τηλεοπτική ομορφιά μου, εσύ! )

Δίχως πολύ εκτίμηση

ithacanet

 

Ώρα 5:10

Επιστολή ανεξαρτητοποίησης απέστειλε και η Τόνια Αντωνίου!

Μετά την Μιλένα Αποστολάκη, πληροφορίες λένε ότι σχετική επιστολή ανεξαρτητοποίησης απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής και η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα Τόνια Αντωνίου, αφήνοντας την ΚΟ του κόμματος με 151 ψήφους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν και άλλοι βουλευτές της παράταξης.

ΠΗΓΗ: olympiagr

(φεύγουν σαν τα ποντίκια. ιτhacanet)

-----------

Παναγιωτόπουλος: Θέμα ωρών οι παραιτήσεις της Ν.Δ

Την παραίτηση των βουλευτών της Ν.Δ ανεξαρτήτως των εξελίξεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο γαλάζιος Τομεάρης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ANT-1 ανέφερε τα εξής:

«Ένας τρόπος υπάρχει στη δημοκρατία, οι εκλογές. Πως πάμε στις εκλογές; Η προσωπική μου άποψη είναι σαφής, πιστεύω ότι θα πρέπει και σας το λέω ως προσωπική άποψη και προσωπική σκέψη θα πρέπει οι βουλευτές μας, όλοι μας, γιατί και εγώ είμαι μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, να παραιτηθούμε από την βουλευτική ιδιότητα, και να ανοίξουμε έτσι το δρόμο για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Αντώνη Σαμαρά, ξέρω ότι έχει αναλάβει τις ιστορικές του ευθύνες, ξέρω ότι είναι ένας πολιτικός έμπειρος και ικανός, και ξέρω ότι θα πράξει με αίσθημα ευθύνης και αγάπης προς την πατρίδα και το έθνος ότι απαιτεί η κρισιμότητα των περιστάσεων για να μπορέσει ο τόπος να ξαναμπεί σε μια ομαλή πορεία».

ΠΗΓΗ: tsantiri.gr

(το ωραίο έργο συνεχίζεται. Aν το συνεχίσουμε κι εμείς, θάναι μαλακία.  ithacanet)

Για το λόγο τούτο, ας βάλουμε Θανάση Βέγγο, την αγάπη μας, όπως, εμπνευσμένα, μας δίνει η ελληνοφρένεια.

Πώς θα ψηφίσουν οι έλληνες στο δημοψήφισμα.