Share |

...Και Άλλα Προχωρημένα Παρισικά Μαθηματικά

O Σπύρος Σαμούρης για την συνέντευξη του Δήμαρχου

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Σπύρος Σαμούρης για την 1η συνέντευξη του Δημάρχου Κεφαλλονιάς

 

Κατόπιν ώριμης σκέψης και αφού βασανίστηκα αν έπρεπε να διατύπωνα την άποψή μου για την συνέντευξη-δημιουργία εντυπώσεων, όπως άλλωστε συνηθίζει ο προσφιλής μας κ. Δήμαρχος, αποφάσισα πως έπρεπε να γράψω πέντε αράδες -έστω για δυο μόνο θέματα που ως παράδειγμα θα αναφέρω- αφού η Κεφαλλονιά δημιουργήθηκε από παρθενογένεση και ήλθε την 1.1.2011 ο σωτήρας απελευθερωτής με τη μαγκιά του να τα βάλει όλα σε τάξη.

 Μπερδεύτηκα με την αριθμητική όσον αφορά στους εργαζόμενους. Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος.

Από τον Δήμο Κεφαλλονιάς πληρώνονται 325 υπάλληλοι με μόνιμη σχέση εργασίας και αορίστου χρόνου, συμπεριλαμβανομένων και 17 υπαλλήλων της ΔΕΥΑ (Αργοστολίου) και 3 της Λειβαθούς.

Οι 57 δεν πληρώνονται γιατί απλώς δεν είναι υπάλληλοι του Δήμου.

Οι 100 εποχικοί θα είναι από 4 μήνες έως 8 όταν και αφού προσληφθούν. Προς το παρόν δεν υπάρχουν.

Άρα: σύνολο 325 (μόνιμοι και αορίστου) + 3 (της ΔΕΥΑ) +59 (της διαδημοτικής) +104 (των Νομικών Προσώπων) = 491 [ΚΑΙ ΟΧΙ 673]!!!

 Από τα χρέη δεν είπατε πόσα χρήματα είναι από προγράμματα (Γ΄ Κ.Π.Σ., Θησέας) για έργα που έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτά. Άρα, οι δαπάνες αυτές δεν βαρύνουν τον Δήμο.

Επιπρόσθετα χρεώνετε με 5.900.000 € την αποχέτευση Σκάλας χωρίς να έχει τελεσιδικήσει η απόφαση απένταξης του έργου.

 Δεν είπατε όμως πόσα είναι τα έσοδα του Δήμου.

Και τέλος, για να μην μακρυγορώ, γιατί περισσότερα θα πούμε στα Δ.Σ. της Δευτέρας 11/4/2011, με τόσα χρέη κατά τα λεγόμενά σας, πείτε μας πόσους συμβούλους έχετε, και πόση είναι η μισθολογική - ασφαλιστική τους δαπάνη;   

 Αυτό είναι ένα μόνο κομμάτι περιληπτικά από όσα αναφέρατε στη συνέντευξή σας και θέλω να σας υπενθυμίσω ότι δεν απευθύνεσθε ούτε σε αμόρφωτους, ούτε σε ανεγκέφαλους.

 

Αργοστόλι 7 Απριλίου 2011

 

Σπύρος Σαμούρης

Δημοτικός Σύμβουλος Κεφαλλονιάς

 

(στις εικόνες Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)