Ο ένας τίτλος είναι: "Ένα Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής για την Ελλάδα"(από το "Σχέδιο Β").
Ένα είναι και το Σχέδιο, το οποίο παρουσιάστηκε, με ομιλητή τον κ. Λαφαζάνη: "Η Επανάσταση του Grexit: Το σχέδιο" του Νίκου Ιγγλέση.
Η πιθανότητα, σε ανορθόδοξους, άστατους και επικίνδυνους πολεμικούς καιρούς, ο λαός να ξέρει πολλά τραγούδια και να μπορεί να παράγει πολλά εναλλακτικά σχέδια ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.
Αν το σήμερα είναι αφημένο στα χέρια ιδιωτών, το αύριο πρέπει, στην "καλύτερη" περίπτωση, να παραδοθεί στα χέρια κρατικών -δηλαδή κομματικών- ειδικών.
Οι πάσης φύσεως ειδήμονες τα ξέρουν όλα κι έχει ο καθένας από ένα σχέδιο, που θα εφαρμοστεί, ερήμην του πλήθους και πάνω στου κασίδη το κεφάλι. Η πιθανότητα να υπάρξει Δημοκρατία αποκλείεται.
Αν αυτό δεν είναι κοινοβουλευτική Ολιγαρχία, τότε, τι είναι;
Αφήσαμε απ' έξω, αν και κινείται στην ίδια λογική, το σχέδιο των 5, μια και ανοίγουν "διάλογο" -το πιο πιθανό μεταξύ τους. Ο τίτλος λέει:
"Αυτό είναι το Σχέδιο Β των Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου, Μελανσόν, Λαφοντέν και Φασίνα" .
Σήμερα, όλο και περισσότεροι λένε ότι δεν μπορεί να ασκηθεί "εθνική πολιτική", χωρίς "εθνικό νόμισμα". Όταν, στις αρχές της δεκαετίας του 90, ξεκίνησε η νομισματοποίηση της Ε.Ε. δεν το γνώριζαν; Υπήρξε έστω και ένας από τους σημερινούς σχεδιαστές, που να ύψωσε φωνή κατά του Σχεδίου της δημιουργίας κοινού νομίσματος; Κι αν αυτό δεν έκαμαν, μήπως κάποιος απ' αυτούς έβαλε θέμα για την εγκληματική νομοθεσία γύρω από το ευρώ; Σήμερα ανακάλυψαν αυτό που και η Θάτσερ ήξερε, ότι: "η νομισματική Ένωση θα είναι μία Γερμανική Ένωση"; Περίεργο, με τόσους ειδικούς και γνώστες. Πού ήταν τότε οι ευρωπαϊστές του ΣΥΝ, ο καθηγητής Βαρουφάκης και οι λοιποί του ναι στο ευρώ; Σήμερα, στην πρόταση τους, οι βαρουφάκης και Κωνσταντοπούλου δεν αποκλείουν την έξοδο από το ευρώ, αν η Ευρώπη δεν "ςκδημοκρατιστεί". Τώρα, το ανακάλυψαν; Τώρα, ανακάλυψαν ότι η Ε.Ε. είναι μία τραπεζική Ένωση; Στο μάθημα "Χρήμα- Πίστη - Τράπεζες" ήταν παρόντες; Δεν ήξεραν πως δουλεύει το χρηματοπιστωτικό σύστημα;
Μάλλον, ακόμα, κάνουν πως δεν ξέρουν.
Ούτε ένας... ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν ξεκινά το "σχέδιο" του, με αναφορά στην αμφισβήτηση του τρόπου, με τον οποίο δημιουργείται το χρήμα, αν και, από τα συμφραζόμενα τους, αυτό προκύπτει, με περισσή σαφήνεια. Σε κανένα σχέδιο δεν υπάρχει η πρόταση διακοπής της παραγωγής χρήματος, από ιδιώτες. Σε κανένα σχέδιο δεν μιλούν για το τι θα γίνει με τα χρέη των ιδιωτών, που στην πλειοψηφία τους δημιουργήθηκαν παράνομα και καταχρηστικά, ως αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων και απόκρυψης της αλήθειας.
Σε κανένα σχέδιο δεν δηλώνεται η ανάθεση πρωταγωνιστικού ρόλου στους ανθρώπους, που δημιουργούν τον πλούτο. Δεν παρέχεται η δυνατότητα να σχεδιάζουν και ν' αποφασίζουν και να μοιράζουν τα αγαθά, όπως οι ίδιοι θέλουν. Όταν μιλά η οικονομία, η δημοκρατία θεωρείται εκτός θέματος. Όλα θεωρούνται οικονομικά, όπως τα δίδαξαν οι ολιγαρχικές ιδεολογίες. Η παιδεία τους είναι τέτοια, που είναι αδύνατο να συμπεριλάβουν τους πολίτες σ΄ένα δημοκρατικό, πολιτικό - οικονομικό σχεδιασμό. Και όλο το προβεβλημένο κομματικό και πολιτικό προσωπικό μας εκπαιδεύει στο ή το κράτος(δηλ. το κόμμα) ή οι τραπεζίτες.
Το σχέδιο Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου και Σία διαπιστώνει έλλειμμα δημοκρατίας και τραπεζοκρατική κυριαρχία, κάτι που τώρα πια έχει διαπιστώσει και η κυρία Μαρία της κάθε ελληνικής γειτονιάς. Μας λένε "η ΕΚΤ ...στην πραγματικότητα είναι άκρως πολιτική (πλέον σε τοξική μορφή), πλήρως εξαρτημένη από τους πτωχευμένους τραπεζίτες και τους πολιτικούς παράγοντες τους που είναι έτοιμοι να τελειώσουν την δημοκρατία με το πάτημα ενός κουμπιού".
Λένε, με τρόπο επαναστατικό: "Σχέδιο Α: Θα εργαστούμε ο καθένας στη χώρα του, και όλοι μαζί σε όλη την Ευρώπη για την πλήρη επαναδιαπραγμάτευση των Ευρωπαϊκών Συνθηκών. Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με όλους τους ευρωπαίους σε μια εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής απέναντι στην ευρωπαϊκή αυθαιρεσία των ευρωπαϊκών πρακτικών και των παράλογων «κανόνων» έως ότου επιτευχθεί η επαναδιαπραγμάτευσή τους."
Δεν παραλείπουν να υπερασπιστούν τη δική τους ολιγόμηνη διακυβέρνηση, με τη ρητορική ερώτηση: "Γιατί θέλουν να πνίξουν την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας;" Δίνουν οι ίδιοι την απάντηση στο δικό τους ερώτημα: "Επειδή έχουν επίσης και ένα σχέδιο Β για την Ελλάδα: να την βγάλουν από την Ευρωζώνη με τον χειρότερο δυνατό τρόπο με την καταστροφή του τραπεζικού της συστήματος και να καταδικάσουν σε θάνατο την οικονομία της".
Οι πέντε, όμως, έχουν και Σχέδιο Β: "Αν δεν μπορεί να εκδημοκρατιστεί το Ευρώ, αν επιμένουν να το χρησιμοποιούν για να πνίξουν τους ανθρώπους θα ξεσηκωθούμε για να τους δούμε στα μάτια και να τους πούμε: όσο χειρότερα, τόσο καλύτερα! Οι απειλές σας δεν μας φοβίζουν. Θα βρούμε έναν τρόπο να εξασφαλίσουμε ότι οι ευρωπαίοι έχουν ένα νομισματικό σύστημα που λειτουργεί υπέρ τους και όχι εις βάρος τους".
Εμείς θα συμφωνήσουμε, με τη γενικολογία, αλλά, κυρίως, με το γεγονός ότι τούτοι δω παραδέχονται, επιτέλους, ότι υπάρχουν πολλά εναλλακτικά σχέδια: "Για να πετύχει απαιτείται ένα υψηλό επίπεδο προετοιμασίας. Η συζήτηση θα ενισχύσει τα τεχνικά του στοιχεία. Πολλές ιδέες βρίσκονται ήδη στο τραπέζι: η εισαγωγή παράλληλων συστημάτων πληρωμών, παράλληλα νομίσματα, η ψηφιοποίηση των συναλλαγών σε ευρώ, συστήματα ανταλλαγής που βασίζονται στις κοινότητες, έξοδος από το ευρώ και μετατροπή του σε ένα νέο κοινό νόμισμα".
Παραδέχονται την πιθανότητα εξόδου από το ευρώ, αν αυτό καταστεί αναγκαίο.
Ας καταθέσουμε, ξανά, την πρόταση μας, για να δούμε τα όρια της πολιτικής τους σκέψης, αλλά και τα όρια των δημοκρατικών αντοχών τους. Το κάνουμε στο όνομα του διαλόγου που θ' ανοίξουν. Πηγαίνοντας σ' αυτόν, θα κρατάμε μικρό καλάθι, γιατί πιο κάτω μας λένε ότι "Κανένα ευρωπαϊκό έθνος δεν μπορεί να προχωρήσει προς την απελευθέρωσή του όντας σε απομόνωση. Το όραμά μας είναι διεθνιστικό. Σε αναμονή για τις εξελίξεις σε Ισπανία, Ιρλανδία και -ενδεχομένων και πάλι- στην Ελλάδα, ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η πολιτική κατάσταση και στην Γαλλία το 2017 πρέπει να εργαστούμε από κοινού συγκεκριμένα για το Σχέδιο Β, λαμβάνοντας υπόψη τα διαφορετικά χαρακτηριστικά κάθε χώρας".
Οι σχεδιαστές του Σχεδίου ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΉ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑς ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ κι όχι με τον ατομικισμό, τον φεουδαρχισμό και τον παποκαισαρισμό των Δυτικών. Ξεχνάνε ότι κάθε λαός προχωρά, με βάση τις δικές του πολιτισμικές και πολιτικές ιδιαιτερότητες. Η Ευρώπη δεν είναι, πολιτικά και πολιτισμικά, ισοπεδωτικό μαγαζί. Οραματίζονται Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση, χωρίς Δημοκρατία; Ο κοινοβουλευτισμός δεν είναι Δημοκρατία και, ως τα σήμερα, αυτό το είδος της αιστεράς, ουδέποτε το αποδέχθηκε. Ουδέποτε αμφισβήτησε τον ολιγαρχικό και φεουδαρχικό κοινοβουλευτισμό. Για ποια "δημοκρατική" Ευρώπη μιλάνε; Δεν είναι ανεκτή η άνωθεν και έξωθεν υπερκυβέρνηση. Η Ευρώπη πρέπει να είναι το κοινό σπίτι συνεργαζόμενων και αμοιβαία σεβαστών λαών.
Επειδή ξέρουμε τι είναι αυτό που ζούμε στο πετσί μας, ζητάμε ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. Μμε τη βοήθεια, την αλληλεγγύη και για τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ(κι όχι των πολιτικών).
Για να δούμε τι αντέχει ο "διάλογος" τους.
Καταθέτουμε Πολιτική πρόταση διακυβέρνησης, με τρόπο που δεν επιδέχεται αοριστολογίες. Πρόταση για διαβούλευση και διάλογο, για ένα "κόμμα", που δεν θα είναι κόμμα:
Είναι ερώτημα που αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης και του πλανήτη - Ερώτημα που μπορεί να αλλάξει διεθνείς συσχετισμούς δύναμης και να δημιουργήσει λαϊκές πολιτικές συμμαχίες.
Αντέχει ο "διάλογος" τους τέτοιες θέσεις;
Ακολουθεί ένα από τα χίλια σενάρια του δρόμου προς την Δημοκρατία, τη Λευτεριά και την Ευημερία των λαών, το οποίο ζητάμε να μπει σε διαβούλευση:
Την πρώτη μέρα μιας προσωρινής κυβέρνησης κι ενός προσωρινού - μεταβατικού κοινοβουλίου, το "κόμμα" του μέλλοντος μας, δηλ. ο κάθε πολίτης, ευρισκόμενος σε κατάσταση και λειτουργία Εκκλησίας του Δήμου, ζητά ενδεικτική και όχι περιοριστική εισαγωγή των πιο κάτω νόμων:
Αυτά και, χωράνε κι άλλα, για την επομένη της ορκομωσίας στη Βουλή. Με προετοιμασία εμπλουτισμού και θωράκισης, από τώρα. Και ο μόνος αρμόδιος να το πράξει είναι ο λαός, συγκροτημένος, από τώρα, σε Δήμο.
Μερικά από αυτά, οι δυτικοί δεν θα μπορέσουν να τα καταλάβουν. Είμαστε έτοιμοι να τους εξηγήσουμε, τι θα πει Δημοκρατία, Εκκλησία, Αγορά και Οικονομία. Ο κάθε λαός δεν είναι απαραίτητο να περιμένει τον άλλον ή να πράττει τα ίδια. Μπορεί, όμως, να βοηθά ο ένας τον άλλον, από τώρα.
Για όλα αυτά και άλλα πολλά αποφασίζει ο λαός και είναι καιρός να ξεκινήσει η λαϊκή διαβούλευση.
Και όρεξη νάχουμε κι επιθυμίες να έχουμε, για να ξεφορτωθούμε όλα όσα εμποδίζουν να εγκαθιδρύσουμε μια Λεύτερη και Δημοκρατική Ελλάδα, σεβαστή από εχθρούς και φίλους.
(η εικόνα είναι του ΔΟΝ ΨΥΧΩΤΗ)