Share |

ΚΚΕ: Απαράδεκτη και τρομοκρατική η αγωγή του Γ. Φαναριώτη κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ

 Πηγή: Corfupress.com

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε η Ν.Ε. του ΚΚΕ κατά του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και εργολάβου Γ. Φαναριώτη με αφορμή την αγωγή που κατάθεσε εναντίον δημοσιογράφων και ΜΜΕ για δυσφήμιση. Το ΚΚΕ επίσης κάνει λόγο για διαπλοκή πολιτικών με τα μεγάλα επιχειρηματικά και κατασκευαστικά συμφέροντα.

Ολόκληρη η ανακοίννωση που εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

Θεωρούμε απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και τρομοκρατική την αγωγή που κατέθεσε ο πρώην Γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Φαναριώτης εναντίον δημοσιογράφων και τοπικών ΜΜΕ, με την οποία ζητά υπέρογκα ποσά για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση. Η αγωγή του Φαναριώτη έχει στόχο να φιμώσει οποιαδήποτε κριτική στα μεγάλα συμφέροντα και την πολιτική εξουσία, κεντρική και τοπική, που τα τροφοδοτεί με δημόσιο χρήμα.
Το εν λόγω στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, εργολάβος δημοσίων έργων, αξιοποιούσε τη θέση της Διοίκησης που του είχε αναθέσει το κόμμα του και η Νομαρχιακή του παράταξη για να έχει πλεονεκτική θέση στους όποιους διαγωνισμούς ή τις απ΄ ευθείας αναθέσεις, με πλήρη γνώση του κόμματός του.
Επίσης, ο συγκεκριμένος εργολάβος έχει στενή και διαχρονική συνεργασία με μεγάλη τοπική κατασκευαστική εταιρία, η οποία έχει βρει τρόπους διαπλοκής με την πολιτική εξουσία για να παίρνει (όλως τυχαίως!!!) τα περισσότερα, μεγάλα και μικρά, έργα στην Κέρκυρα.
Ένα χτυπητό παράδειγμα της διαπλοκής είναι ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν προκύπτει ότι το μέλος του Δ.Σ. της συγκεκριμένης εταιρείας κ. Μέριανος Ελευθέριος, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ, ήταν ταυτόχρονα και για ένα χρόνο σύμβουλος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με αμοιβή 100.000 €. Με αυτό τον τρόπο «ωρίμαζε» τα έργα για να τα παίρνουν ποιοι; Η διαπλοκή μεταξύ στελεχών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και κατασκευαστικών εταιρειών στο απόγειό της με πολιτικό διαιτητή τον ανεκδιήγητο ΓΓ της ΠΙΝ, στέλεχος της ΝΔ, κ. Βόσδου.
Πραγματικά, δεν προκαλεί εντύπωση η σιωπή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών τους κκ Σπύρου και Μπεριάτου που αν και γνώριζαν ποτέ δεν άρθρωσαν λέξη; Είναι συνυπεύθυνοι, είναι οι πολιτικοί αυτουργοί της διαπλοκής με τα μεγάλα συμφέροντα ακριβώς γιατί η πολιτική τους υπηρετεί μόνο αυτά.
Ο δε λαλίστατος κατά τα άλλα κ. Καλούδης, που επί χρόνια κατάγγελνε τον κ. Γ. Φαναριώτη, τώρα «κατέβασε» από την ηλεκτρονική του σελίδα του όλα όσα του έσερνε. Προφανώς επειδή ο κ. Φαναριώτης είναι ο πολιτικός συμβουλάτοράς, του όπως ήταν και στις εκλογές του 2009.
Καλούμε τον εργατικό και λαϊκό κόσμο που βλέπει καθημερινά τη ζωή του να χειροτερεύει στο βωμό των κερδών των μεγαλοεργολάβων να βγάλει τα πολιτικά συμπεράσματα. Να καταδικάσει τις σχέσεις διαπλοκής των πολιτικών με τα μεγάλα επιχειρηματικά και κατασκευαστικά συμφέροντα. Να επιλέξει τους συνδυασμός της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στην Περιφέρεια και στον Δήμο που δεν εξαρτώνται από τα επιχειρηματικά συμφέροντα και διεκδικούν έργα με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών του Κερκυραϊκού λαού και όχι τον πλουτισμό μιας χούφτας μεγαλοεργολάβων.