Share |

Κυβέρνηση και κόμματα με διαβεβαιώνουν ότι δεν θα χάσω το σπίτι μου: Με περνάνε για ηλίθιο.

Οι δηλώσεις Βενιζέλου και Σαμαρά ήταν ξεκάθαρες:

Δεν θα πάρουν τα σπίτια των φτωχών. Μόνο εκείνων των λίγων, που μπορούν, αλλά δεν θέλουν, να πληρώσουν.

Οπότε, τώρα, μπορώ να ηρεμήσω και να κοιμάμαι ήσυχος.

Την διατήρηση της κατοικίας μου, ως απαραβίαστο χώρο οικογενειακής θαλπωρής και γαλήνης, εγγυήθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ: «Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει καμία κατάσχεση κατοικίας», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Αλλά και όλα τα άλλα κόμματα έσπευσαν να εκδώσουν ανακοινώσεις, καθησυχάζοντας με.

Τώρα, ασφαλής και χαρούμενος, μπορώ να αλλάξω πλευρό, συνεχίζοντας τον ύπνο του δικαίου.

Είμαι βέβαιος πως δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που, διαβάζοντας, τούτη την επιστολή, θα ζητάνε εξηγήσεις:

"Δεν μπορεί. Κάτι κακό θα έκαμες για να ζητάνε το σπίτι σου. Η απώλεια ενός σπιτιού έχει να κάνει με νόμους, τους οποίους παραβίασες. Οι νομοταγείς πολίτες, οι ορθώς διαχειριζόμενοι εισοδήματα και περιουσία, οι φορολογούμενοι που εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, οι δανειολήπτες που εξυπηρετούν τα δάνεια τους δεν χάνουν τα σπίτια τους. Εσύ ποιο έγκλημα έκαμες;"

Δεν πά' να λέτε ότι θέλετε. Ότι έγκλημα κι αν έκαμα, αφού με διαβεβαιώνουν ότι δεν θα μου πάρουν το σπίτι, μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος και λογαριασμό να μη δίνω.

Θα μου πεις, τώρα: Θα εγκαταλείψεις εκείνους τους φίλους με τους οποίους χτες μοίραζες προσκλήσεις για "οργάνωση κι αγώνα"; Αυτοί ανήκουν σε εκείνο το "δύο στους τρεις επαγγελματίες χρωστάνε σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, τράπεζες και εφορίες".  Θα εγκαταλείψεις εκείνον που χτες συνέλαβαν, γιατί χρωστά στην εφορία; Εκείνον που θα χάσει δουλειά, επιχείρηση,περιουσία και θα πάει και φυλακή, επειδή χρωστά κάπου; Θα εγκαταλείψεις την κυρία που της έμεινε ο "φόρος ακίνητης περιουσίας",τώρα, που τα κτήρια της έμειναν ξενοίκιαστα; Δεν φοβάσαι μην έρθει η σειρά σου; Ξέχασες ότι δεν ανήκεις στις "ευπαθείς ομάδες" του πληθυσμού, σε ότι αφορά το χαράτσι της ΔΕΗ;

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, "καλός άνθρωπος" δεν ήμουν ποτέ, οπότε, κανονικά και σύμφωνα με τις "αρχές" του φιλοτομαρισμού μου, θά ΄πρεπε να σου πω "τι με νοιάζει τι θα πάθει ο άλλος"; Αν ήμουν ηλίθιος, αυτό θα σου έλεγα.

=============

Όσο κακός άνθρωπος κι αν είμαι, όμως, ηλίθιος δεν είμαι. Οπότε, αυτό το "ναι" δεν θα το πω ποτέ.

Το σκέφτηκα, λίγο, κι αντί να αλλάξω πλευρό, κοιμώμενος, με όσα είπαν κυβέρνηση και κόμματα πετάχτηκα όρθιος. Και μαζί με μένα, μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο. Δεν ξέρω αν θα γίνω ποτέ "καλός άνθρωπος", αλλά το "ατομικό μου συμφέρον" μου λέει να σμίξω, με όση γίνεται περισσότερη αγάπη, με πολλούς άλλους. Πάρα πολλούς.

Έχω ερωτήσεις, κύριοι της κυβέρνησης και των κομμάτων:

- Κύριοι της Κυβέρνησης: Αφού δεν έχετε πρόθεση να μου πάρετε το σπίτι ή κάποιο άλλο κομμάτι της περιουσίας που δημιούργησα ή μου άφησαν οι γονείς μου, γιατί εξακολουθείτε να με φορολογείτε, ενώ ξέρετε ότι δεν έχω εισόδημα; Γιατί προσθέτετε, κάθε μέρα νέα βάρη πάνω στους ανθρώπους που δεν έχουν να δώσουν αυτά που ζητάτε; Πώς αλλιώς θα πληρωθούν, χωρίς να μου πάρετε ότι απέμεινε ως ιδιοκτησία στα χέρια μου;

- Κύριοι των κομμάτων, που ασχοληθήκατε μόνο με την "πρώτη κατοικία": Οι Έλληνες που ως το 2009 είχαν πολύ χαμηλό ποσοστό ιδιωτικού χρέους σε σχέση με άλλες χώρες του κόσμου, ξαφνικά, έγιναν απατεώνες, ανίκανοι και αφερέγγυοι; Ο κ. Γ.Γ. των Εσόδων του κράτους(πρώην στέλεχος της Lehmann Brothers) καλά κάνει και λέει: "οι επιχειρήσεις που χρωστούν πρέπει να κλείσουν"; Εσείς κάνετε καλά που σωπαίνετε για αυτό το οργανωμένο έγκλημα υπερχρέωσης; Γιατί σωπαίνετε, μπροστά στο σχέδιο  μετατροπής των Ελλήνων σε οφειλέτες, επειδή απλώς πασχίζουν να ζήσουν;

Μα, αν δεν είχε πέσει η Lehmann Brothers δεν θα είχε κλείσει και το καφενείο στο χωριό μου. Αν δεν είχαν συμβεί τα χρηματοπιστωτικά παιχνίδια και οι φούσκες των τραπεζιτών, δεν θα είχε καταρρεύσει, οικονομικά, ο πλανήτης.

 

Ξέρετε τι αποφάσισα;

- Θα συνεχίσω να μοιράζω προσκλήσεις για οργάνωση και αγώνα, μαζί με τους φίλους μου, που ως χτες μου ήταν άγνωστοι.

- Θα συνεχίσω να είμαι "αποφασισμένος" ως ότου τελειώσει η απάτη με το χρήμα και το χρέος.

- Θα συνεχίσω να σας ρωτώ: Γιατί το χρήμα πρέπει να είναι ιδιωτικό και έντοκο κι όχι δημόσιο εργαλείο, για να κάνουμε τη δουλειά μας και να ικανοποιούμε τις συναλλακτικές μας ανάγκες;

 

Σιγά, μην απαντήσετε. Είστε όλοι συνένοχοι και με κάθε λέξη σας και κάθε δήλωση σας, προσπαθείτε, απλώς, να εξαπατήσετε, για να αποφύγετε την οργάνωση των αποκάτω που θα φέρει την απελευθέρωση από αυτό που υπηρετείτε.

Κύριοι των κομμάτων, "όσο υπάρχετε εσείς, εγώ θα ανησυχώ", είναι το δικό μου σχόλιο σε όσα λέτε. Ο δικός μου λόγος που με κρατάει όρθιο.

 

Αύριο, έχω να μοιράσω μια πρόσκληση.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ, πλην εκείνου του χρέους που έχει προς τον εαυτό του, τον διπλανό του, την ιστορία, την πατρίδα και τα παιδιά του.  Σε όλα αυτά είμαστε και θα παραμείνουμε "οφειλέτες".

Κατά τα άλλα, ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ζωές, εκατομμύρια ζωές. Και κάπου εκεί ανάμεσα είναι η ζωή του καθενός μας.

 

ο ΑΦΜ 021443912

 

(στις εικόνες ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)

-----------------

Συνημμένο.