Share |

Κύπρος καλεί Αργοστόλι. Μήνυμα , από το indymedia της Κύπρου

Αγαπητοί φίλοι

Μόλις δημοσιεύσαμε στις σελίδες μας της Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia
http://Cyprus.IndyMedia.org
και http://CyprusIndyMedia.org

το εξαιρετικό κείμενο της συνέλευσης των αγανακτισμένων πολιτών Κεφαλονιάς με τίτλο:

Η Διακήρυξη της Κεντρικής Πλατείας Αργοστολίου Κεφαλονιάς
εδώ:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/06/blog-post_02.html

Σας ευχαριστούμε πολύ για την κοινοποίηση του κειμένου. Έχετε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αγώνα σας. Οποιαδήποτε σχόλια έχετε για διορθώσεις και βελτιώσεις είναι ευπρόσδεκτα.

Ευχές για Δημοκρατία και καλή Ελευθερία  από την άλλη άκρη του αγωνιζόμενου Ελληνισμού.

Σόλων Αντάρτης

---------------------

Το εισαγωγικό σημείωμα:

Ο αγώνας των αγανακτισμένων πολιτών στις πλατείες της Ευρώπης είναι μια νέα μορφή οργάνωσης και διαμαρτυρίας, ένα ακόμη βήμα προς την Επανάσταση. Οι τοπικές ολιγαρχίες που κυβερνούν τα κράτη και τα έθνη προφασιζόμενες ότι κυβερνούν εν ονόματι του λαού έχουν εκχωρήσει τα πάντα στο Κεφάλαιο και τον Ιμπεριαλισμό. Οι ανεξάρτητες και αυτόνομες κινητοποιήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στο όνομα της άμεσης δημοκρατίας είναι ένας κόλαφος για το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα εξουσίας και μια υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον.

Στη μητρόπολη της άμεσης δημοκρατίας το κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών εχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Εκατοντάδες είναι οι γειτονιές, οι κοινότητες και οι δήμοι που συμμετέχουν. Οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που πλημμυρίζουν σήμερα τις πλατείες αποτελούν μια ελπίδα φωτός για όλους μας. Η παρουσία τους αποτελεί μια νέα εκδοχή της Εκκλησίας του Δήμου στην οποία παράγεται ένα αρχαίο/νέο είδος πολιτικού λόγου προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα οράματα του καθημερινού πολίτη και στις ανάγκες ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Με χαρά και συγκίνηση αναδημοσιεύουμε το κείμενο της συνέλευσης των αγανακτισμένων πολιτών στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου στην Κεφαλονιά, με τίτλο: "Η διακήρυξη της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου".

Το κείμενο εμπεριέχει έννοιες, αξίες και ιδέες που έχουν δουλευτεί από το Κίνημα γιά πάνω από διακόσια χρόνια. Εκτιμούμε αφάνταστα την ανθολόγιση και προσεκτική τους επιλογή ώστε να ενσωματωθούν τόσο απλά και αρμονικά στη διακήρυξη. Αγκαλιάζουμε ολόψυχα το περιεχόμενο της διακήρυξης.

Μακάρι οι σπίθες που ανάβουν οι Εκκλησίες των Δήμων στην Ελλάδα να γίνουν η πυρκαγιά που θα αλλάξει τον κόσμο.

Ομάδα Σύνταξης

Ενδο~Μήδεια / Cyprus Indymedia

 

 

ΣΗΜ."Ι": Πώς την πατάμε, όταν αρκούμαστε στα στερεότυπα.

Με αφορμή αυτό το  email :

Με αφορμή αυτό το άρθρο σας. Θα γνωρίζετε φαντάζομαι ότι το indymedia είναι το site των αναρχικών.. Έχει σχέση νομίζετε η διακήρυξη και οι αντικειμενικοί της στόχοι, με τον αναρχικό κόσμο ή θα μπορούσε να αφορά τον αναρχικό κόσμο? 

 

Ξέρετε το κύριο target group το οποίο καλείτε σε εξέγερση, δηλαδή κυρίως την πλατιά μάζα των μικρομεσαίων (κατά βάση φιλήσυχων), μόλις αντιληφθεί ότι συνδιαλέγεσθε με τους αναρχικούς (ξέρετε, κουκούλες, μολώτοφ, ρόπαλα κτλ) θα σας αποκηρύξει εν μία νυκτί....

 

Άλλο το σταλινοαναρχικό indymedia της ΕΛλάδας και άλλο της Κύπρου. Μια ματιά στα κείμενα του, θα σας πείσει.Ούτε όλοι οι αναρχικοί είναι ίδιοι.

(Λίγο "εθνικιστικό" το κόβω, αυτό το indymedia).

Όπως, θα έχουν προσέξει κάποιοι λίγοι, όσοι είναι βαθιά χωμένοι σε ακραίες ιδεολογίες, βλέποντας τον κόσμο στις πλατείες, βλέπουν, παράλληλα, πως μένουν έξω από το χορό, όντας κολημένοι σε κάτι που δεν μπορεί να έχει σχέση με τη ζώσα πραγματικότητα.

"Αναρχικές" και "εθνικιστικές" ομάδες έχουν εξαπολύσει μεγάλη επίθεση στον κόσμο, που βγήκε στις πλατείες, κάνοντας σεκόντο στον Πρετεντέρη και τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

 

Αναζητούμε τον κοινό τόπο ανθρώπων, με διαφορετικές αναφορές, ο καθένας και στη διακήρυξη της πλατείας, αυτό ήταν ξεκάθαρα γραμμένο.

Στην πλατεία, έχουν έρθει, ακόμα και μέλη της Χρυσής Αυγής... Για να συζητήσουν. Κάποιοι θα ανατριχιάσουν, ακούγοντα ή διαβάζοντας τέτοια.

Έχουν προσέλθει και μέλη ή ψηφοφόροι  άλλων κομμάτων . Αναζητούμε όσα μας ενώνουν, εμπράκτως,  και η διακήρυξη , νομίζουμε πως το εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο. 

 

Η διακήρυξη τελειώνει με μια φράση του Αϊνστάιν:

«Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μας, με τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε, όταν τα δημιουργήσαμε».

Κι έχει γίνει προμετωπίδα στο www.stopcrisis.gr .