Share |

Μία δήλωση του Ούγκο Τσάβες και η "καθημερινότητα μας"

warning: Creating default object from empty value in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/openpublish_core/theme_helpers/node-article.tpl.inc on line 48.
η πολιτική θέλει τη μοναξιά της
γιαννης καφατος

(κυκλοφορεί με email.

 

Μου ήταν αδύνατο

 

να βρω την πηγή)

 

Δήλωση του Ούγκο Τσάβες

 

(Ιούλιος 2010):

 

Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί. Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;».Μα... γιατί έκλεψε!

Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση. Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος; Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους. Γι' αυτό φυλακίστηκαν. Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και τη Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά απ' τα πόδια μας. Δεν καταντάμε Ελλάδα!

 

-----

Σήμερα, ήθελα να γράψω για τη διαφθορά και για την κοινωνική αποδοχή της.

Σήμερα, λοιπόν, αφιερώνω την πιο πάνω δήλωση σε αυτούς , που χτες το βράδυ μου είπαν "να μην ενοχλώ τη διαφθορά".  Δεν πρέπει να την καταγγέλουμε, όπου τη βρίσκουμε.

"Εχουμε και οικογένειες" και  "Η διαφθορά είναι προσωπικό θέμα", ήταν δύο φράσεις "αντιμνημονιακών" συνδικαλιστών.

"Δεν θα κάνουμε προσωπικές επιθέσεις. Θα κάνουμε πολιτική"!

-Το γεγονός πως κάποιος στο εμπορικό επιμελητήριο διαχειρίστηκε δημόσιο χρήμα, με τρόπο σπάταλο είναι προσωπικό θέμα και δεν πρέπει να το συζητάμε.

-Το γεγονός πως ξοδεύτηκαν  500.000 ευρώ για δύο ιστοσελίδες είναι προσωπικό θέμα και να μη το αναφέρουμε.

-Το γεγονός πως χρησιμοποιήθηκε το επιμελητήριο και οι συνδρομές των μελών, για προσωπική προβολή και έγινε εφαλτήριο για  το επόμενο βήμα μιας επιχειρηματικοπολιτικής καρριέρας είναι προσωπικό θέμα.

-Το γεγονός πως εξέδιδε ένα ανούσιο και χωρίς ιδιαίτερη χρησιμότητα έντυπο, με χρήματα των μελών του επιμελητήριου είναι προσωπικό θέμα.

-Το γεγονός πως η διακινούμενη ποσότητα  του πολυτελούς εντύπου δεν μπορεί να απδειχθεί, ενώ εκατοντάδες μέλη φωνάζουν πως ουδέποτε το έλαβαν είναι προσωπικό θέμα.

-Το ότι ζητάμε εξηγήσεις για το τι έγιναν και σε τι οφελήθηκε η περιφέρεια από 4 εκατομμύρια ευρώ ενός Περιφερειακού Προγράμματος Καινοτομίας, στο οποίο συμμετείχε το επιμελητήριο , είναι προσωπικό θέμα.

-Μας επιτρέπουν , πάντως, να πούμε πως 10 χρόνια σκουριάζουν μηχανήματα κεραμεικής στο υπόγειο του επιμελητήριου και το επιχειρησιακό σχέδιο του "Χειροτεχνικού Κέντρου" δεν ετέθη ποτέ σε λειτουργία. (Η στέρηση μερικών θέσεων εργασίας και η μη ανάδειξη μιας άλλης πολιτισμικής ταυτότητας, νομίζουν πως δεν είναι πολιτική διαφθορά και σπατάλη). Ούτε , όμως, για αυτό λένε τίποτα. Είναι φυσικό γεγονός, το να υπάρχει αδρανής δημόσια περιουσία.

Κανονικά, ο κ. Ούγκο Τσάβες δεν έπρεπε να τιμωρήσει τον Υπουργό Άμυνας, επειδή έκλεψε. Ήταν ένα "προσωπικό"  θέμα. Αλλά , εκεί, δεν είναι Ελλάδα.

ΥΓ: 1) τα ίδια , περίπου, μου είπε και υποψήφιος δήμαρχος, που έχασε τις εκλογές, όταν του είπα γιατί συγκαλύπτει χαριστικές ρυθμίσεις: "Δεν κάνω πολιτική λάσπης".

Είναι "πολιτική λάσπης", η αποκάλυψη της διαφθοράς.

Όχι, δεν φτάσαμε σε αυτά τα χάλια, λόγω διαφθοράς. Ο κ.Ούγκο Τσάβες κάνει λάθος. Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πρέπει να διαμαρτυρηθούν.

2) Οι συνομιλητές μου είχαν επαινέσει το κείμενο αυτό και αυτό. Από κει πέρα το θάρρος να τους μιλήσω. Δεν τα συνυπογράφουν, όμως.

3) Φυσικά, για αυτά τα κείμενα και για πολλά άλλα, που τόσα χρόνια γράφονται δεν υπάρχει απάντηση. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να διαφωνήσει.  Και γιατί να το κάνουν, αφού έχουν εξουδετερώσει κάθε είδους αντιπολίτευση; Ιδιωτικά και σχεδόν χαμηλόφωνα, τα κείμενα αυτά "δέχονται" συγχαρητήρια.

Τουρκοκρατία έχουμε, όπου, όλα τάσκιαζε η σκλαβιά και τα πλάκωνε η φοβέρα;

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; (Ηλίθια ή αφελής ερώτηση) Έχουμε δώσει απάντηση.

Η διαφθορά είναι πολιτικό κίνημα που έχει διαπεράσει το σύνολο των ασχολούμενων με την πολιτική. Γι' αυτό και η ψευδοαριστερά δεν ασχολείται με την καθημερινότητα των κοινών θνητών, αλλά με την "υψηλή" πολιτική της καταγγελίας του Μάαστριχτ, του μνημονίου, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε., αλλά ποτέ των τραπεζιτών (το τελευταίο είναι άσχετο).

Η διαφθορά έφτιαξε, προχτές , ένα ακόμα κόμμα.

Ευτυχώς, που σήμερα το πρωί, βγαίνοντας στο δρόμο του χωριού,  είδα δυο σκυλιά να παίζουν, οι φίλοι μου, οι μαθητές του διπλανού σχολειού για ειδικές ανάγκες, με χαιρέτισαν και ο δρόμος μύριζε πρόκα γαρύφαλλο.

ψάχνουμε την άνοιξη μέσα στο χειμώνα

 

AΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΑΒΕΣ;

"Στην κόλαση δεν πηγαίνεις, γεννιέσαι", μας λέει πρωί πρωί, ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ.