Share |

Μην αμφιβάλλετε...

(Το κείμενο διαβάζεται με μουσική υπόκρουση. Πηγαίνετε στο τέλος, πριν ξεκινήσετε την ανάγνωση, και βάλτε το βιντεάκι να παίζει).

 

Όταν η κυβέρνηση, ο "πρωθυπουργός" στη ΔΕΘ,  ο Βενιζέλος, η Διαμαντοπούλου, ο Κακλαμάνης και τόσοι άλλοι μιλούν για "εμφύλιο πόλεμο" , το εννοούν και ετοιμάζονται, από καιρό.

Γνωρίζουν πολύ καλά, πως τα μέτρα που παίρνουν ενάντια στο λαό, θα οδηγήσουν σε άγρια απελπισία χιλιάδες ανθρώπους και η απελπισία και η ανημπόρια θα φέρουν τον κόσμο σε κατάσταση εξέγερσης.

Ήρθε η ώρα να κάνουν "πρακτική εξάσκηση".

Ο καθένας που συμμετέχει σε αυτόν τον πόλεμο κατά της ολιγαρχίας θα πρέπει να περιμένει το ανελέητο δικτατορικό πρόσωπο της τοκογλυφικής εξουσίας.

Δε μιλάμε πια για τις "παραδοσιακές" αψιμαχίες. Το μήνυμα έχει δοθεί. Μια μικρή γεύση πήραμε, όταν ειρηνικοί διαδηλωτές δέχονταν αναιτιολόγητη επίθεση,  με ιδιαίτερο ζήλο στον ξυλοδαρμό γυναικόπαιδων και ηλικιωμένων. Είναι αυτοί που δεν πρέπει να βγουν στο δρόμο, "πάση θυσία". Πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτό το "πάση θυσία"; Ετοιμαστείτε. Ήρθε η ώρα.

Το έχουμε τονίσει, κατ΄επανάληψη: Στην Ελλάδα δεν λαμβάνονται "αναγκαία μέτρα", λόγω χρέους.

Υπάρχουν χώρες με μεγαλύτερο ποσοστό χρέους επί του ΑΕΠ ή χώρες με απίστευτα μεγάλο χρέος, που είναι αδύνατο να αποπληρωθεί, όπως το Λουξεμβούργο των 500.000 κατοίκων με τα 2 τρισεκατομμύρια χρέος!

Η επιλογή της Ελλάδας είναι μια δοσιλογική επιλογή ένος άθλιου πολιτικού και των συνεργατών του. Η κερδοφόρα για αυτόν και την οικογένεια του επιλογή συμπίπτει με τις επιθυμίες της παγκόσμιας τοκογλυφικής διακυβέρνησης να δοκιμαστεί στην πράξη ένα σενάριο για την Ευρώπη. Και τι πιο "φυσικό" για αυτούς να δοκιμαστεί πάνω σε ένα λαό , που αποδεδειγμένα έχει δείξει τις αντιστάσεις του, παρά την αλλοτρίωση;  Είμασταν ο μόνος λαός στον κόσμο, που με συντριπτική πλειοψηφία της τάξεως του 90% διαφώνησε με τις επιλογές της ολιγαρχίας στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη.  Κι αυτό "συνέπεσε" με το τραγικό γεγονός πως στην Ελλάδα, δίπλα στους μεγάλους ποιητές, ευδοκιμούν μικροί πολιτικοί.

Ζούμε ένα πείραμα. Και τα πειραματόζωα είμαστε όλοι.

Ο "εμφύλιος", στο δικό τους μυαλό, είναι να φέρουν αντιμέτωπους τους "έχοντες" με τους "μη έχοντες" και αδυνατούντες να πληρώσουν τις άθλιες επιλογές της ολιγαρχίας.

Δεν δοκιμάζονται μόνο οι αδύναμοι. Δοκιμάζεται ο καθένας μας και παρακολουθούν τις αντιδράσεις όλων. Θέλουν να δουν, αν οι "έχοντες"¨θα αρνηθούν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στους πεσμένους συμπατριώτες τους. Θέλουν να δουν, αν η τηλεοπτική προπαγάνδα μπορεί να καθυποτάξει και τα τελευταία ίχνη ανθρωπιάς στον καθένα χωριστά, φτωχό ή πλούσιο.

Δεν είναι, απλοϊκά, πολιτικό το ζήτημα. Είναι βαθύτατα ανθρωπιστικό και καλούμαστε να απαντήσουμε.

Πάνω από 50% είναι τα απλήρωτα χαράτσια της εφορίας, σύμφωνα με πηγές εφοριακών. Ξαφνικά, ο "κοιμισμένος" λαός ξύπνησε και αρνήθηκε μαζικά να μην πληρώσει, ενώ μπορούσε;

Όχι , βέβαια. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτού του 50% δεν μπορούν να πληρώσουν.

Μπορεί κανείς να διανοηθεί το τι θα συμβεί με τη φορολογία της κατοικίας πάνω στο λογαριασμό της ΔΕΗ; Σε 300 χιλιάδες υπολογίζει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τα απειλούμενα με διακοπή νοικοκυριά, μετρώντας όσους έκαμαν ρυθμίσεις οφειλών, πέρισι. Δεν υπολογίζει σε αυτά, πόσοι από το 30%  που καθυστερούν να πληρώσουν, θα δηλώσουν αδυναμία πληρωμής.

Εσύ θα πληρώνεις και θα έχεις ήσυχη της συνείδηση σου, όταν, σταδιακά, οι πόλεις και τα χωριά θα χάνουν το φως από τα σπίτια των γειτόνων;

Όταν οικογένειες με παιδιά και γέροντες θα στερούνται το "θεμελιώδες" δικαίωμα στο φως και το ρεύμα, όπως το αποκάλεσε ο άθλιος Βενιζέλος, στις 29/6, εσύ θα ταχτοποιείς τη συνείδηση σου, βασισμένος στα επιχειρήματα που θα σου προσφέρει η τηλεόραση;

Τώρα, όλα μετριούνται. Όλα εδώ ζυγίζονται. Ο "σιωπών δοκεί συναινείν" σε ένα προμελετημένο έγκλημα εξαθλίωσης , καταστροφής και αυτοκτονικής κατάστασης ανθρώπων.

Ο καθένας μας καλείται να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Θα σκύψει να σηκώσει τον πεσμένο; Ή  θα προσπεράσει, αδιάφορα; Ή μήπως, θα ρίξει και μια κλωτσιά στον πεσμένο, λέγοντας του "καλά να πάθεις, εγώ στηρίζω την κυβέρνηση και τα μέτρα της"; 

Είναι έτοιμοι από καιρό, για αυτό που συμβαίνει τούτη την ώρα με τη ΔΕΗ.

Θυμηθείτε τον αδίστακτο Μητσοτάκη, που όταν  ρωτήθηκε, λίγο πριν από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του μισού εκατομμυρίου στο Σύνταγμα,  είπε σε συνέντευξη στην τηλεόραση: "Ναι, να έχουμε νεκρούς. Προκειμένου να υπερασπιστούμε τη "δημοκρατία" μας". Τη "δημοκρατία" τους. Τη χούντα της τρόικας τη  λένε "δημοκρατία"!!

Τα παλιά τα χρόνια, η δικτατορία ερχόταν, με ένα πραξικόπημα, που εξελισσόταν μέσα σε λίγες ώρες. Σήμερα, η δικτατορία έρχεται, με δόσεις κι έχουν ξεκινήσει οι "δόσεις", από τη στιγμή που ανέλαβε αυτή η "κυβέρνηση", υποσχόμενη άλλα.

Και θα είναι ανελέητη η απάντηση των κρατούντων σε όσους αποφάσισαν ή θα αποφασίσουν να βοηθήσουν τον συμπατριώτη, που δεν μπορεί άλλο. Θα είναι ανελέητη, και δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα και στρατό, ενάντια σε όλους αυτούς, που καταβάλλουν την ύστατη και πιθανά απέλπιδα προσπάθεια να  να υπερασπιστούν το δικαίωμα στο φως και στην κατοικία του φτωχού. 

Η εποχή της αφέλειας και των αφελών πολιτών έχει περάσει. Προετοιμασμένοι, με γνώση και θέληση, προχωράμε.

Η απάντηση είναι εύκολη απέναντι στη βία της εξουσίας. Η βία συντρίβεται, όταν συναντήσει την τεράστια και αποφασισμένη δύναμη της κοινότητας . Όταν το μέγα πλήθος και το μέγα πάθος σταθεί απέναντι στους λιγοστούς πάνοπλους πραιτωριανούς, τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει. Οι μισθωτοί του καθεστώτος δεν είναι όλοι γουρούνια. Δεν θα σκοτώσουν. Θα "λιποτακτήσουν" εκείνοι οι πολλοί, που  επικαλούμενοι το σύνταγμα και το δικαίωμα του πολίτη να υπερασπιστεί την ελευθερία, την πατρίδα  και τη ζωή. Ο στρατός, η δικαιοσύνη, η αστυνομία και οι άνθρωποι τους δεν είναι ιδιοκτησία των τραπεζιτών. Ας αναλάβουν και αυτοί, ο καθένας χωριστά, τις ευθύνες τους.

Στην  Αίγυπτο, στην Τυνησία, στη Συρία, στη Νότιο Αμερική, στις ΗΠΑ, ο αγώνας και ο δρόμος είναι κοινός και ίδιος, κόντρα στις δικτατορίες.

Ας προετοιμαστούμε. Ηθικό ακμαιότατο . 

Δεν θα περάσουν. No passaran.

Δεν έχουμε "εμφύλιο πόλεμο". Έχουμε πόλεμο με το διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο και μια χούφτα τοποτηρητών τους στην  Ελλάδα.  Έχει πόλεμο η δημοκρατία με την ολιγαρχία.

Κανείς μας δεν πρέπει να έχει καλή σχέση με αυτή την ολιγαρχική εγκληματική οργάνωση.

 

 

 

(Εικόνα Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)