Share |

Νοσοκομείο Κεφαλληνίας: "Κλείσαμε"

Με πανηγυρικό τρόπο, η αντιπεριφέρεια Κεφαλλονιάς ανακοίνωσε την έγκριση ποσού για την αγορά τομογράφου στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου.

 

Έλα, όμως, που το ακτινολογικό ξέμεινε από προσωπικό και το τμήμα ενημέρωσε τους πάντες, πως κλείνει!!!

Αυτή η κωμικοτραγική αθλιότητα συμβαίνει τώρα. Έφυγαν οι τελευταίοι συμβασιούχοι και το εναπομείναν προσωπικό είναι αδύνατο να  λειτουργήσει το τμήμα.

Επί πολλούς μήνες οι ήρωες εργαζόμενοι δούλευαν, δίχως αργίες, για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς. Ο "ηρωισμός", όμως, έχει τα ανθρώπινα όρια του και η τελευταία αποχώρηση των συμβασιούχων οδήγησε στο κλείσιμο. 

Το θέμα είναι γνωστό από πολλούς μήνες πριν. Ίσως, γι' αυτό εμφανίστηκαν δίπλα στο νοσοκομείο , τέλεια ιδιωτικά ακτινολογικά εργαστήρια για να επωφεληθούν τις ευκαιρίας, αναμένοντας το προαναγγελθέν τέλος. Ο ιδιωτικός τομέας θα ήταν αφελής, αν δεν εκμεταλλευόταν την δυσοίωνη ,για τους πολίτες και τα ασφαλιστικά ταμεία, προοπτική.

Παρά τις επισημάνσεις, η διοίκηση, το "επιστημονικό" συμβούλιο και άλλοι φορείς του νοσοκομείου ή της τοπικής "εκπροσώπησης" ουδέν έπραξαν. 

Ο καθένας μπορεί να εκλάβει την αδράνεια, με καχύποπτο τρόπο.

Η ουσία, όμως, παραμένει:

Η "δημόσια" περίθαλψη ιδιωτικοποιείται, όπως τόσα άλλα, με τη μέθοδο και τη δικαιολογία του "λεφτά δεν υπάρχουν". (Υπάρχουν, αλλά τα έχουν οι τραπεζίτες).

Το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό. Π.χ. στη Χιλή, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε με περισσή σαφήνεια στους εξεγερμένους μαθητές και σπουδαστές:"Το τσάμπα τέλειωσε".

Παιδεία, υγεία, ζωή, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο είναι ιδιωτική περιουσία κάποιας ολιγαρχίας.

 

Το φαινόμενο, όμως, που είναι ελληνικότατο είναι να πανηγυρίζει ο "εκπρόσωπος" για κάτι που δεν θα λειτουργήσει ποτέ και να μην ασχολείται με ένα πρόβλημα που το ξέρει από καιρό.