Share |

Οι Μασκοφόροι, οι Κριτές κι Εμείς

1. Για τις προεκλογικές ανάγκες κάποιων, τις τελευταίες μέρες εμφανίστηκαν διάφορα ιστολόγια άγνωστης ταυτότητας. Δεν θα τα αναφέρουμε. Η ανωνυμία και η ψευδωνυμία στην υπογραφή κειμένων μιλά από μόνη της, για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και τη σκοπιμότητα τους.  Αναπαράγονται, επιλεκτικά και ως αξιόπιστα, από όσους βολεύονται με την "αντικειμενική" κρίση τους.

Ενώ εμείς, που έχουμε ονοματεπώνυμο, "λουζόμαστε" το "στρατευτηκες και εχασες πολυ απο το κυρος σου...".

Ένα από αυτά εμφανίστηκε και ως "χορηγούμενη" σελίδα, δηλ. πλήρωσε διαφήμιση στο facebook. Τόση πρεμούρα;

2. Έχουμε χάσει τόσο πολύ από το κύρος μας, που κανείς δεν έχει τολμήσει, ως σήμερα, να απαντήσει ή να σχολιάσει όσα γράφουμε, καταγγέλουμε και προτείνουμε.

(Βεβαίως, μπορεί να ισχύει και το γεγονός ότι τα γραφτά μας είναι ανάξια λόγου. Διαλέγετε και παίρνετε.)

 

3. Μια μόνιμη κατάσταση είναι η αντιμετώπιση του Δημητράτου και των "Ριζοσπαστών Ξανά", όχι με βάση αυτά που λένε, γράφουν ή παρουσιάζουν στις θέσεις τους, αλλά ως "ΣΥΡΙΖΑ". Λες και το να είσαι ΣΥΡΙΖΑ είναι έγκλημα, ενώ όλοι οι "Ανεξάρτητοι" της Συγκυβέρνησης είναι καλό που βρίσκονται στη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. 

 

4. Ούτε ένας δεν έχει τολμήσει να σχολιάσει επί της ουσίας τις πολιτικές θέσεις του συνδυασμού "Ριζοσπάστες Ξανά". Οι οποίες, βεβαίως, δεν είναι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποτελούν την ατομική πολιτική ταυτότητα του Δημητράτου, που είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν το κρύβει, όπως κάνουν κάποιοι άλλοι.

  • "Η διαγραφή χρεών πολιτών, δήμου και κράτους, ως προϊόν απάτης και οργανωμένης συμπαιγνίας"δεν είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, όμως, θέση των "Ριζοσπαστών ξανά". Και προτείνουν Δημοψήφισμα.

(Ούτε θέση του Θ.Γαλιατσάτου είναι. Είναι, όμως, θέση του συνδυασμού "Επτανησίων Θέληση").

Όταν, λοιπόν, με ρωτούν "περιμένεις να σε σώσει ο ΣΥΡΙΖΑ;", κάποιοι κάνουν τον βλάκα και με τέτοιες ερωτήσεις προσπαθούν να κρύψουν τις δικές τους ανακολουθίες. 

Παλεύω να σωθώ με τις δικές μου δυνάμεις, παρέα με κάποιους άλλους, που έχουν τα ίδια προβλήματα ή δεν τα έχουν, αλλά ξέρουν τι θα πει "πάσχων συνάνθρωπος" .

Και κάνουν την ερώτηση, λες και δεν έχουν διαβάσει να έχω γράψει αυτή τη φράση χίλιες φορές.  Ίσως, κάποιοι νομίζουν ότι εύκολα ανταλλάσσουμε απόψεις και αξίες με κάτι άλλο. Ξεχνούν ότι πάνω από απόψεις και αξίες υπάρχει το ατομικό και συλλογικό συμφέρον  ή οι απόψεις και οι αξίες βασίζονται στο ατομικό και συλλογικό συμφέρον(Αυτή την τελευταία φράση, δεν είναι απαραίτητο να την καταλάβουν όλοι. Για κάποιους είναι "ψιλά γράμματα"). 

 

5. Ναι. Κάποιοι από τους "Ριζοσπάστες Ξανά" ελπίζουν ότι θα τους σώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι όχι. Όλοι μαζί, όμως, μιλούν για ενότητα, συμμετοχή και κοινό αγώνα πολιτών. Με  ή χωρίς ΣΥΡΙΖΑ, με ή χωρίς πίστη σε οποιοδήποτε κόμμα, βάζουμε το χεράκι μας, για να υπερασπιστούμε όσα απειλούνται, να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε όσα θέλουμε και να υλοποιήσουμε μόνοι μας όσα μπορούμε.

Το αποτέλεσμα του αγώνα "υπέρ βωμών και εστιών" εξαρτάται από το βαθμό Συμμετοχής των Πολιτών.  Και κάποιοι έχουν επιλέξει να ταυτιστούν, στα δημοτικά πράγματα, με την κυβέρνηση των τραπεζιτών. Διαλαλώντας ότι τα μνημόνια δεν είναι τοπικό πρόβλημα. Η οργανωμένη υπερχρέωση του πολίτη, η κατάσχεση της ιδιωτικής  περιουσίας, η πώληση λιμανιών, αεροδρόμιου, παραλιών και κρατικών ακινήτων της Κεφαλονιάς δεν είναι τοπικό πρόβλημα!

 

6. Με τέτοια πολιτικά και λογικά άλματα, είναι φυσικό να αποκρύπτουν τη δήλωση του Μ. Δημητράτου, στην ερώτηση Είσαι περισσότερο Κεφαλονίτης ή ΣΥΡΙΖΑ;

"... αν (το κόμμα) έχει κάνει λάθος, εσύ έχεις δύο επιλογές: ή να βάλεις τα ζητήματα του λάθους (και φυσικό είναι να κάνει κάποιος λάθος, εγώ δεν είμαι απόλυτος) για να διορθώσεις το λάθος ή πια τα πράγματα, αν έχουν φτάσει στο απροχώρητο, όπως φτάσανε στο προηγούμενο διάστημα με το ΠΑΣΟΚ, να πεις «κύριοι, φοράω το καπέλο μου στραβά και φεύγω» γιατί δεν ανταποκριθήκατε σε αυτό ακριβώς που ήταν ο ρόλος σας". 

Το γεγονός ότι κάποια πράγματα στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν Δ έφτασαν στο "απροχώρητο" και κάποιοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο πλευρό τους δεν ενοχλεί τους εγκαλούντες τον Δημητράτο.

 

7.  Η ταύτιση κόμματος και συνδυασμού, που κάνουν κάποιοι, προσπαθεί να αποκρύψει το πραγματικό γεγονός ότι άλλο "πράγμα" στηρίζει τον Γαλιατσάτο και άλλο "πράγμα" στηρίζει τον Δημητράτο. Οι "Αποφασισμένοι στην Κεφαλονιά" στηρίζουν Δημητράτο και δεν στηρίζουν Γαλιατσάτο(και έχουν δώσει, δημόσια, εξηγήσεις). Οι ΑΝΕΛ στηρίζουν Γαλιατσάτο και δεν στηρίζουν Δημητράτο(και δεν έχουν δώσει, δημόσια, εξηγήσεις).

Αυτά είναι τα φανερά. Γιατί αν πάμε να δούμε "χαρακτηριστικές" υποψηφιότητες και συμπεριφορές, θα δούμε ότι Παρίσης - Λυκούδης και Μιχαλάτος στηρίζουν Γαλιατσάτο και υπάρχει "ανταλλαγή υποψηφίων". Και κάποιοι από το ψηφοδέλτιο Γαλιατσάτου μαζί με μικρή μερίδα μελών του ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζουν Δημητράτο, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των μελών. Λες και αυτά δεν συμβαίνουν σε ΟΛΑ τα κόμματα. Λες και κάποιοι της ΝΔ δεν στηρίζουν Καλαφάτη και κάποιοι του ΠΑΣΟΚ δεν στηρίζουν Κουρή. Για να μην πούμε ότι τα δύο ψηφοδέλτια αλληλουποστηρίζονται και μαζί στηρίζουν τη συγκυβέρνηση.

(κάθε διάψευση είναι ευπρόσδεκτη και αποδεκτή. Γράφουμε όσα βλέπουμε εμείς και η κοινωνία). 

Μόνο τον Δημητράτο, όλοι αυτοί οι κύριοι χρεώνουν σε κόμμα. Οι δικές τους επιλογές είναι κομματικά παρθένες.

Όλα τα δάχτυλα του χεριού δεν είναι ίδια.

 

8. Για  όσους ασχολούνται, ακόμα, με την μερική ακύρωση του ψηφοδελτίου, υπάρχει η φράση του Δημητράτου: "θα αποδοθούν ευθύνες σε εχθρούς και φίλους".

Και οι ευθύνες δεν είναι νομικές. Κάποιοι, ανεξαρτήτως, αποτελέσματος είναι πολιτικά "τελειωμένοι".

Από τις στάχτες αυτών των εκλογών μια νέα τοπική πολιτική δύναμη γεννιέται: Οι "Ριζοσπάστες".

Ήρθαμε για να μείνουμε και να πάρουμε στα χέρια μας τις ζωές μας, δημιουργώντας μια πολιτική δύναμη που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις επιθυμίες των πολλών, μια και σε όλα τα κόμματα υπάρχουν "εμείς" και οι "άλλοι".

 

9.  Αυτό που συγκρούεται σε τούτες τις δημοτικές εκλογές είναι η ηθική, οι ανάγκες και οι επιθυμίες των πολιτών με την ηθική, τις ανάγκες και τις επιθυμίες μιας τοπικής πολιτικής συγκυβέρνησης.

Αυτή η σύγκρουση μεταφράζεται στην Περιφέρεια και στον Δήμο, με δύο ξεκάθαρα υπέρ του λαού  ψηφοδέλτια ενάντια σε όλα τα άλλα της τοπικής και κεντρικής διαπλοκής:

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ στο Δήμο, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Μάκη Δημητράτο.

ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΘΕΛΗΣΗ στην Περιφέρεια, με υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη των Σταύρο Λυκούδη. 

Αυτή είναι η γνώμη μας και την δίνουμε, όπως και την ψήφο μας, χωρίς κρυφές αντιπαροχές και άγνωστα ανταλλάγματα.

 

 

(η εικόνα - σχόλιο  "περί ανεξαρτησίας" είναι του Δον ΨΥΧΩΤΗ)